مسعود دانشمند - عضو اتاق بازرگانی ایران - در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به آثار روانی اتفاقات اخیر در کشور و در جهان، معمولا یک آثار روانی روی نرخ دلار دارد، گفت: ما نفت را در پایانه خارک می فروشیم، این اتفاقاتی که در دریای سرخ افتاده و ظاهرا ادامه دار هم هست، باعث می شود تا قیمت حمل و نقل برای مصرف کننده نهایی بالا برود.
وی اضافه کرد: زیرا سفر کشتی ها حدود ۲۰ روز بیشتر طول میکشد. اگر اجاره یک کشتی حدود ۵۰ هزار دلار باشد، در این شرایط کرایه آن حداقل یک میلیون دلار افزایش پیدا می کند که این افزایش کرایه را مصرف کننده نهایی می پردازد.
این فعال اقتصادی تاکید کرد: آنچه که در بازار ارز ما اتفاق می افتد هم یک شوک است. متاسفانه بعضا در این شرایط تصمیمات عجولانه و هیجانی توسط مردم گرفته میشود و به سمت خرید دلار می روند و آنهایی که دلار دارند هم سعی در نگهداری آن می کنند.
دانشمند اظهار کرد: اگر دولت به این شوک دلار تن ندهد و بانک مرکزی هم مداخلهای منطقی داشته باشد تا قیمت تعدیل و تثبیت شود، ما از این موج هم عبور خواهیم کرد و مشکلی ایجاد نمی شود چرا که ماجرای جنگ یمن و آمریکا هم مانند حادثه تروریستی کرمان گذرا است. ما تجربه قطعنامه ۵۹۸ را داشتیم که دلار ظرف مدت یک روز افت زیادی داشت و عدهای هم سکته کردند و به بیمارستان رفتند اما بعد از مدتی نرخ دلار سرجای خود بازگشت و هیجانات برطرف شد، زیرا اتفاق خاصی در اقتصاد نیفتاده بود.
عضو اتاق بازرگانی در پایان گفت: بر اساس تجربه چند ماه گذشته، بانک مرکزی توانایی خوبی در کنترل بازار ارز و چنین نوساناتی دارد. مردم هم بدانند این افزایش نرخ ارز موقتی است و کنترل خواهد شد چرا که افزایش نرخ ارز در یک روز گذشته هیجانی است که به زودی برطرف خواهد شد.
انهای پیام
نظرات