• یکشنبه / ۲۴ دی ۱۴۰۲ / ۱۳:۵۷
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402102417108
  • خبرنگار : 71628

پاشینیان: آماده‌ایم در شرایطی مشابه ایران، از خاک ارمنستان مواصلات ریلی و جاده‌ای برقرار کنیم

پاشینیان: آماده‌ایم در شرایطی مشابه ایران، از خاک ارمنستان مواصلات ریلی و جاده‌ای برقرار کنیم

نخست‌وزیر ارمنستان در اظهاراتی با گفتن این که به جز ایروان، طرفین بیانیه سه‌جانبه ۹ نوامبر به آن پایبند نیستند، از مطرح بودن گفتمان «کریدور» نسبت به قلمرو ارمنستان انتقاد کرده و گفت ایجاد ارتباط «بدون مانع» از خاک این کشور نباید به معنای نقض قوانین و تمامیت ارضی ارمنستان باشد.

به گزارش ایسنا، «نیکول پاشینیان» نخست‌وزیر ارمنستان از شکل‌گیری گاه‌به‌گاه گفتمان «کریدور» درباره قلمرو ارمنستان انتقاد کرده و موضع ایروان را درباره ایجاد مواصلات بین‌المللی در خاک این کشور مطرح کرد.

خبرگزاری آرمن‌پرس گزارش کرد که پاشینیان در این باره گفت: افزون بر این، وقتی ما می‌گوییم این تجاوز به تمامیت ارضی و حاکمیت جمهوری ارمنستان است، آن‌ها می‌گویند این یک بیانیه به رسمیت‌شناخته شده بین‌المللی است که یک کریدور شمال-جنوب داریم، یک کریدور جنوبی و یک کریدور شمالی داریم و به برخی مواردی که از خاک جمهوری اسلامی ایران عبور می‌کند،‌ اشاره می‌کنند.

نخست‌وزیر ارمنستان در ادامه گفت «موضوعی درباره مواصلات آذربایجان-نخجوان مطرح است و نظایری نیز درباره ایجاد این ارتباط از طریق ایران وجود دارد.»

پاشینیان افزود: «برای خلاصی از این بازی‌های زبانی، ما می‌گوییم در همان شرایطی که ایران این ارتباط را فراهم می‌کند، ما هم آماده‌ایم تحت همین شرایط مواصلات ریلی و جاده‌ای ایجاد کنیم.»

او همچنین با اشاره به بیانیه سه‌جانبه ۹ نوامبر اشاره کرد که آذربایجان سه سال است که درباره کریدور زنگزور صحبت می‌کند.

بیانیه ۹ نوامبر ۲۰۲۰ (توافقنامه آتش‌بس قره‌باغ) در پی بیش از چهل روز درگیری مسلحانه میان جمهوری ارمنستان و آذربایجان در منطقه قره‌باغ با میانجیگری روسیه امضا شد.

پاشینیان افزود: هر دو طرف بیانیه سه‌جانبه که آن را در ۹ نوامبر ۲۰۲۰ امضا کردند، از سپتامبر ۲۰۲۳ نشان داده‌اند که این سند دیگر برایشان وجود ندارد. اقداماتی که در ناگورنو-قره‌باغ با مشارکت فدراسیون روسیه و آذربایجان انجام شد، گواهی بر این است که این سند دیگر وجود ندارد.

نخست‌وزیر ارمنستان در این باره افزود: نمی‌شود که این سند برای دو طرف دیگر وجود نداشته باشد اما برای طرف سوم همچنان پابرجا باشد.

او تاکید کرد که در بیانیه ۹ نوامبر، هیچ اشاره‌ای به این کریدور نشده بود و هیچ بندی هم در این بیانیه نبود که بگوید امنیت این جاده که از خاک ارمنستان عبور می‌کند، باید توسط فدراسیون روسیه تامین شود.

به گفته پاشینیان، تفاهمی سیاسی بر سر این وجود دارد که جاده‌ها  و مرزها میان ارمنستان و آذربایجان باید بر اساس اصول حاکمیتی و اختیارات قانونی احداث شوند.

او با اشاره به اظهارات آذربایجان مبنی بر این که برخورداری از امکان جابجایی بدون مانع برایشان ضرورت دارد، گفت که ارمنستان با جابجایی بدون مانع مخالف نیست اما نبود موانع در جابجایی به معنای نقض قوانین نیست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۱۰-۲۴ ۱۷:۳۳

رئیس جمهور آذربایجان زیاده خواه است

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۲۴ ۲۲:۵۶

قوم ارمنی بخشی از ملت ایران هستند.مردم ارمنی و گرجی از بازماندگان قوم ایرانی نژاد اورارتو هستند و با دیگر مردم ایرانی نژاد و تاریخ و آیین های و اسطوره‌های مشترک دارند

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۲۵ ۰۰:۴۸

تنها راه تقویت نیروی نظامی است وگرنه ترکیه و آذربایجان حتی ارمنستان رو هم ضمیمه میکنن شما در قره باغ خیلی زود کوتاه آمدید که این ی اشتباه بود

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۲۵ ۰۲:۲۲

حکومت بادکوبه به دنبال تصاحب خاک ارمنستان هست و تبدیل به عامل اصلی درگیریهای منطقی شده. همکاری آنها با صهیونیستها هم نه انکار شدنی هست و نه فراموش شدنی.

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۲۵ ۰۹:۵۵

روزی امیری علی آف به درد اسراییل دچار میشود .

avatar
۱۴۰۲-۱۰-۲۵ ۱۳:۰۶

جناب اردوغان گفته بود: اگر ارمنستان همکاری نکند از طریق ایران کریدور ایجاد می شود.