• دوشنبه / ۲ بهمن ۱۴۰۲ / ۰۸:۴۸
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 1402110200927
  • منبع : مطبوعات

کتک‌خور منطقه

کتک‌خور منطقه

این روزها که خاورمیانه درگیر زد و خورد نیروهای منطقه‌ای در برابر نیروهای آمریکایی و غربی است، یک سؤال مهم آن است که به‌راستی تاکنون چندبار به نیروهای آمریکایی در منطقه حمله شده است؟

به گزارش ایسنا، همشهری نوشت: حملات علیه آمریکایی‌ها از دی‌ماه۱۳۹۸ یعنی به‌طور دقیق از ۴سال پیش همزمان با عملیات تروریستی آمریکا علیه سردار سلیمانی در فرودگاه بغداد شدت گرفت و از آن زمان تاکنون شدت و حجم حملات ضدآمریکایی در منطقه به طرز معناداری افزایش پیدا کرده است.


دوباره ضربه مغزی!
در ادامه حملات علیه پایگاه‌های نظامی واشنگتن در منطقه، شنبه‌شب ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا(سنتکام)، حمله موشکی و راکتی مقاومت عراق به پایگاه عین‌الاسد در غرب عراق را تأیید کرد و افزود که بر اثر این حملات، شماری از نظامیان آمریکایی دچار آسیب مغزی شده‌اند. منابع خبری عراقی هم اعلام کرده‌اند که در این حمله ۴۰راکت و موشک به سمت پایگاه عین‌الاسد در غرب عراق شلیک شده است. در حملات اخیر به پایگاه‌های آمریکا درعراق و سوریه ۷۰ نظامی این کشور زخمی شدند.  پیش‌تر در حمله زمستان۱۳۹۸ به عین‌الاسد نیز یک مقام آمریکایی در گفت‌وگو با سی‌ان‌ان اعلام کرده بود که بیش از ۱۰۰ نظامی این کشور آسیب مغزی دیده‌اند و اکنون برای دومین‌بار است که نظامیان آمریکایی‌ در عین‌الاسد ضربه مغزی می‌شوند. تقریبا ۲۵۰۰سرباز آمریکایی در عراق حضور دارند که پس از این حمله نخست‌وزیر عراق از نیروهای آمریکایی خواسته «سریعا» از کشورش خارج شوند. شیاع السوادنی، همچنین اعلام کرده که مانع از ورود نیروهای جدید آمریکا به خاک عراق خواهد شد.

اولین حمله به پایگاه آمریکا بعد از «پرل هاربر»

حمله اخیر به عین‌الاسد در بحبوحه افزایش تنش‌ها در خاورمیانه باعث شد تا بار دیگر حملات دامنه‌دار به عین‌الاسد زیر ذره‌بین قرار گیرد. عین‌الاسد، از پایگاه‌های نظامی مهم عراق است که پیشینه ساخت آن به دوران صدام می‌رسد و از زمان سقوط صدام نیز این پایگاه در اختیار نیروهای آمریکایی قرار گرفته است. براساس گزارش نیوعرب، بیشترین و مجهزترین تجهیزات نظامی آمریکا در عین‌الاسد مستقر هستند و حفظ این پایگاه برای آمریکایی‌‎ها از نظر حیثیت و اعتبار بسیار دارای اهمیت است. ۴سال پیش که سوله‌ها و ساختمان‌های ارتش آمریکا در عین‌الاسد با موشک‌‎های بالستیک ایران ویران شد، همزمان اعتبار نظامی آمریکا نیز زیر سؤال رفت؛ چون حمله دی‌ماه۱۳۹۸ به عین‌الاسد، نخستین حمله به پایگاه نظامی آمریکا پس از حادثه پرل هاربر در بحبوبه جنگ جهانی دوم بود و از جنگ جهانی دوم تا زمان حمله به عین‌الاسد در زمستان۱۳۹۸، آمریکا هیچ‌گاه چنین ضربه نظامی‌ای را تجربه نکرده بود.

کتک‌خور منطقه



حملات ضدآمریکایی پس از طوفان‌الاقصی

از زمان آغاز طوفان‌الاقصی از سوی نیروهای مقاومت فلسطینی در نوار غزه که بیش از ۳ماه پیش انجام شد، عملیات‌های ضدآمریکایی در منطقه روند شتابانی به‌خود گرفته است؛ به‌گونه‌ای که تقریبا طی ۳ماه گذشته نیروهای آمریکایی در عراق و یا سوریه هیچ روزی را بدون حمله سپری نکرده‌اند. نیویورک‌تایمز به نقل از پنتاگون اعلام کرده است که در کمتر از ۹۵روز گذشته، نیروهای آمریکایی با ۱۴۱حمله موشکی در عراق و سوریه روبه‌رو بوده‌اند. براساس گزارش ستاد مرکزی فرماندهی آمریکا در غرب آسیا(سنتکام) ۵۸مورد از این حملات در عراق و ۸۳حمله نیز در سوریه علیه نیروهای آمریکایی انجام شده است. گزارش رسمی وزارت دفاع آمریکا تصریح می‌کند که حملات منطقه‌ای ضدآمریکایی تاکنون منجر به جراحات نظامیان از آسیب‌های مغزی تا زخم‌های کاری مانند پاره‌شدن پرده‌گوش شده است و این حملات اگرچه تاکنون بدون تلفات بوده‌اند، اما بخشی از نظامیان آمریکایی را ناکار کرده‌اند.

حملات ضدآمریکایی در یمن

مسئله مهم دیگر آن است که حملاتی که طی ۳‌ماه گذشته علیه نیروهای آمریکایی در منطقه تشدید شده، تنها به مرزهای عراق و سوریه محدود نیست؛ بلکه واشنگتن این روزها در دریای سرخ نیز به‌شدت درگیر حملات و راکت‌های نیروهای یمنی است. یمنی‌ها حملات خود علیه آمریکا را پس از بمباران شبانه مناطقی از یمن از سوی ائتلاف لندن-واشنگتن در ماه گذشته شدت بخشیدند و به اعتراف بایدن، بمباران یمن توسط جنگنده‌های آمریکایی نتوانسته نیروهای یمنی را متوقف کند. یمنی‌ها حتی هفته گذشته یک کشتی فله‌بر آمریکایی را در خلیج عدن مورد حمله قرار دادند و آنگونه که سنتکام گفته است، کشتی هدف قرارگرفته‌شده با پرچم جزایر مارشال پس از اصابت موشک یمنی‌ها، دچار خساراتی شده است. آمریکا هنوز آمار دقیقی از تعداد حملات موشکی نیروهای یمنی علیه منافع صرفا آمریکایی اعلام نکرده است؛ اما سنتکام گفته است که یمنی‌ها تاکنون ۳۲حمله به کشتی‌ها انجام داده‌اند و یمنی‌ها نیز تأیید کرده‌اند که همه حملات صورت‌گرفته در دریای سرخ متوجه اهداف و منابع مرتبط با اسرائیل یا آمریکا بوده است.

کدام پایگاه‌های آمریکا هدف قرار گرفته‌اند؟

گزارش منابع آمریکایی نشان می‌دهد که تاکنون حداقل ۶پایگاه نظامی آمریکایی در عراق و سوریه هدف پرتاب موشک و راکت نیروهای مقاومت قرار گرفته‌اند. علاوه‌بر پایگاه هوایی عین‌الاسد، همچنین پایگاه‌های نظامی دیگر آمریکا شامل پایگاه هوایی الحریر در شمال عراق نیز هدف نیروهای مقاومت قرار گرفته‌اند. همچنین پادگان التنف، میدان نفتی العمر در استان دیرالزور سوریه و الشدادی، پایگاه همو در استان حسکه سوریه از دیگر مقرهای آمریکایی هستند که هدف نیروهای مقاومت قرار گرفته‌اند.

شیر بی‌یال و دم!

مخلص کلام اینکه آمریکا از ۴سال پیش به این‌سو، همچون شیر بی‌یال و دمی شده است که از هر جهت تحت ضربات ترکیبی محور مقاومت قرار دارد. هنوز فراموش نکرده‌ایم که یانکی‌ها پیش از متلاشی شدن پایگاه عین‌الاسد، رجز می‌خواندند و ادعا می‌کردند که هر حمله ایران را با حملات شدیدتر پاسخ می‌دهیم! از اعزام ۳هزار سرباز به خاورمیانه گرفته تا تهدید ترامپ به حمله به ۵۲نقطه ایران و بلوف لیندزی گراهام برای هدف قرار دادن مراکز نفتی ایران. اما آنچه نصیب آنها شد، ساقط شدن پهپاد گلوبال هاوک بود و این خط امتداد یافت تا به امروز که عراقی‌ها به آمریکا رسما اعلام کردند باید فورا از این کشور خارج شود. از آن بلوف تا سردرگمی این روزهای آمریکا، زمان زیادی نگذشته است و ثابت شدهکه راهبرد اخراج تروریست‌های آمریکایی از منطقه در پاسخ به جنایت فرودگاه بغداد در حال تحقق است.

کتک‌خور منطقه

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha