• سه‌شنبه / ۱۷ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۱:۰۹
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1402111712676
  • خبرنگار : 71664

مدیرکل همکاری‌های بین‌الملل وزارت بهداشت اعلام کرد

ارتقای چشمگیر شاخص‌های بهداشتی در دوران انقلاب / افزایش دانشجویان پزشکی دختر نسبت به پسران

ارتقای چشمگیر شاخص‌های بهداشتی در دوران انقلاب / افزایش دانشجویان پزشکی دختر نسبت به پسران

مدیرکل همکاری‌های بین‌الملل وزارت بهداشت ضمن تشریح ارتقای شاخص‌های سلامت در دوران انقلاب، در عین حال ادغام آموزش پزشکی در نظام سلامت را از جمله دستاوردهای انقلاب اسلامی خواند و درباره آن توضیح داد.

به گزارش ایسنا، دکتر محمدحسین نیکنام در «همایش بین‌المللی پوشش همگانی سلامت خانواده و نظام ارجاع الکترونیک» که صبح سه‌شنبه، ۱۷ بهمن ماه در وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار کرد: بررسی کارنامه جمهوری اسلامی ایران بیانگر این است که دستاوردهای متعددی در حوزه‌های مختلف محقق شده که دستاوردهای حوزه بهداشت و درمان را می‌توان جزو مهم‌ترین دستاوردها برشمرد.

وی با بیان اینکه سیستم آموزش رشته‌های علوم‌پزشکی در نظام سلامت ادغام شده، افزود: پیش از انقلاب اسلامی، رشته‌ها و دانشگاه‌های علوم‌پزشکی تحت نظارت وزارت علوم مدیریت می‌شدند اما دانشگاه‌های علوم‌پزشکی در دهه ۶۰ تحت نظارت وزارت بهداشت قرار گرفتند و به این ترتیب آموزش پزشکی در نظام سلامت ادغام شد.

مدیرکل همکاری‌های بین‌الملل وزارت بهداشت با اشاره به تعداد دانشگاه‌های علوم‌پزشکی در کشور خاطرنشان کرد: ۶۸ دانشگاه علوم‌پزشکی در کشور مشغول به فعالیت هستند. ادغام آموزش و پژوهش پزشکی در نظام سلامت را باید جزو دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران به حساب آورد.

نیکنام ادامه داد: با توجه به ادغام آموزش پزشکی در نظام سلامت توانسته‌ایم نیروهای مورد نیاز در نظام سلامت را تربیت کنیم. به این ترتیب می‌توان گفت که ادغام آموزش پزشکی در نظام سلامت را باید جزو دستاوردهای جمهوری اسلامی به حساب آورد.

مدیرکل همکاری‌های بین‌الملل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه دستاوردهای جمهوری اسلامی در نظام سلامت محدود به نظام آموزشی نمی‌شود، افزود: تقویت شبکه بهداشتی کشور از دیگر دستاوردهای حوزه نظام سلامت است. شبکه درمانی کشور در سراسر ایران گسترش یافته است؛ به نحوی که خانه‌های بهداشت در دورترین نقاط کشور فعالند و خدمات مورد نیاز را ارایه می‌دهند.

وی درباره سیاست‌های حوزه درمان و بهداشت خاطرنشان کرد: هرگاه تصمیمی در وزارت بهداشت اتخاذ شود در تمام شبکه بهداشتی کشور اجرا می‌شود. وزارت بهداشت با توجه به شرایط محیطی در خصوص سیاست‌های خود تصمیم می‌گیرد و تصمیم‌های اتخاذ شده در شبکه درمانی مقتدر کشور اجرا می‌شود.

نیکنام با بیان اینکه سن امید به زندگی در دوران انقلاب اسلامی افزایش یافته، اظهار کرد: پیش از انقلاب، سن امید به زندگی زنان و مردان ایرانی به ترتیب ۵۳ و ۵۵ سال بود که این میزان اکنون برای زنان به ۷۹.۶ و برای مردان به ۷۶.۱ رسیده است.

وی درباره شاخص مرگ و میر مادران باردار نیز تصریح کرد: میزان مرگ و میر مادران باردار جزو شاخص‌های مهم حوزه سلامت به حساب می‌آید. براساس آخرین امار و اطلاعات مربوط به دوران پیش از انقلاب که برای سال ۱۳۵۶ است، میزان مرگ و میر مادران باردار معادل ۲۵۴ در ۱۰۰ هزار نفر بود که این میزان اکنون به ۲۵.۱ در ۱۰۰ هزار نفر رسیده است.

نیکنام درباره شاخص مرگ و میر کودکان نیز گفت: پیش از انقلاب اسلامی، میزان مرگ و میر نوزادان ۱۵۴ در یک‌هزار تولد زنده بود که این میزان اکنون به ۹.۲۴ در هزار تولد زنده رسیده است.

مدیرکل همکاری‌های بین‌الملل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره دیگر دستاوردهای حوزه سلامت توضیح داد: میزان مرگ‌ومیر کودکان زیر ۵ سال نیز کاهش یافته، به نحوی که میزان مرگ و میر این گروه از ۲۲۵ در هزار نفر دوران پیش از انقلاب اسلامی به ۱۴ در هزار نفر رسیده است.

نیکنام با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در کنترل بیماری‌ها موفق عمل کرده است، افزود: وزارت بهداشت توانسته است برخی از بیماری‌های مهم واگیردار را کنترل، حذف یا ریشه‌کن کند. شرایط به نحوی است که برخی از بیماری‌ها در کشورهای دیگر وجود دارد اما ایران توانسته است که بسیاری از این بیماری‌ها را کنترل کند.

مدیرکل همکاری‌های بین‌الملل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره روند واکسیناسیون عمومی کشور گفت: واکسیناسیون کودکان را به مرز ۱۰۰ درصد نزدیک کرده‌ایم. با بهره‌ گرفتن از زنجیره سرد ثابت و متحرکی که در اختیار داریم، واکسن در سراسر کشور توزیع می‌شود.

وی با بیان اینکه دستاوردهای جمهوری اسلامی در حوزه سلامت بسیار گسترده است که فرصت بیان آن در زمان محدود ممکن نیست، افزود: کنترل بیماری تالاسمی با غربالگری‌هایی که انجام می‌شود و همچنین کنترل بیماری‌های تیروئید از طریق غنی‌سازی نمک با ید از دیگر اقدامات مهم وزارت بهداشت به حساب می‌آیند.

نیکنام با بیان اینکه در زمینه سرطان نیز اقداماتی انجام داده‌ایم، گفت: ثبت اطلاعات افراد مبتلا به سرطان از دیگر دستاوردهای ما به حساب می‌آید؛ شرایط به نحوی است که فقط اطلاعات ۱۰ درصد مبتلایان ثبت نشده است.

مدیرکل همکاری‌های بین‌الملل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره «سند ملی بهبود آب آشامیدنی سالم» خاطرنشان کرد: دسترسی به آب آشامیدنی سالم بسیار مهم است؛ چرا که آب آشامیدنی ناسالم می‌تواند سلامت جامعه را تهدید کند. سند ملی بهبود آب آشامیدنی سالم با همکاری سایر نهادها اجرا شده است.

وی با اشاره به احداث خانه‌های بهداشت کارگری در کارگاه‌های کشور گفت: اگر جمعیت کارگران یک کارگاه بیش از ۲۵۰ نفر باشد، خانه بهداشت کارگری در آن کارگاه ایجاد کرده‌ایم.

نیکنام همچنین با بیان اینکه عملکرد وزارت بهداشت در دوران پاندمی کرونا چشمگیر است، افزود: عملکرد وزات بهداشت مورد تمجید سازمان بهداشت جهانی قرار گرفته است. در روزهای نخست پاندمی کرونا، واکسن به کشور وارد می‌کردیم اما با تلاش و مجموعه اقدامات انجام شده توانستیم بیشترین واکسن علیه بیماری کووید را تولید کنیم و آن را در اختیار کشورهای دیگر قرار دهیم.

وی درباره دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه سلامت ادامه داد: فقط به دنبال بیان دستاوردها نیستیم بلکه می‌خواهیم دستاوردهای خود را در اختیار کشورهای دوست نیز قرار دهیم.

مدیرکل همکاری‌های بین‌الملل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره افزایش تعداد دانشجویان پزشکی نیز گفت: پیش از انقلاب اسلامی،تعداد دانشجویان پزشکی در کشور ۲۵ هزار نفر بود که اکنون این رقم به بیش از ۲۳۰ هزار نفر رسیده است. بررسی‌ها نیز بیانگر این است که تعداد دانشجویان دختر نسبت به پسر افزایش یافته است.

نیکنام با بیان اینکه علاوه بر تعداد دانشجویان، تعداد اعضای هیات‌علمی هم افزایش یافته است، افزود: پیش از انقلاب اسلامی، پزشکان خارجی در ایران مشغول به طبابت بودند اما شرایط این روزها تغییر کرده است. شرایط این روزها به نحوی است که حدود ۷۰۰۰ دانشجوی بین‌الملل در ایران مشغول به تحصیل هستند.

وی درباره تعداد پزشکان متخصص گفت: بررسی کارنامه نظام سلامت ایران بیانگر این است که زنان متخصص در بسیاری از رشته‌ها به مردم خدمت‌رسانی می‌کنند.

نیکنام در پایان گفت: همایش PHC for UHC در ماه آتی میلادی با حضور وزرای ۲۰ کشور جهان به میزبانی وزارت بهداشت ایران برگزار می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha