• چهارشنبه / ۹ اسفند ۱۴۰۲ / ۰۵:۴۰
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1402120804977
  • خبرنگار : 71662

اقدام انستیتو پاستور ایران برای تولید «واکسن سالک»

اقدام انستیتو پاستور ایران برای تولید «واکسن سالک»

رییس انستیتو پاستور ایران ساخت و تولید واکسن «سالک» را از اولویت‌های اصلی این مجموعه در سال آتی خواند و با بیان اینکه در دنیا واکسنی برای این بیماری وجود ندارد، گفت: در آینده‌ای نزدیک اعلام خواهیم کرد که در چه مرحله‌ای از تولید این واکسن قرار داریم.

دکتر رحیم سروری در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: در برخی مناطق کشور با بیماری به نام «سالک» مواجه هستیم اما متاسفانه در دنیا واکسنی برای این بیماری وجود ندارد.

وی با تاکید بر اینکه بر همین اساس هم یکی از اولویت‌های اصلی انستیتو پاستور ایران تولید واکسن برای بیماری«سالک» است، تصریح کرد: برای تولید این واکسن، مراحلی از کار پیشرفت کرده است و در آینده‌ای نزدیک اعلام خواهیم کرد که در چه مرحله‌ای از تولید  قرار داریم.

سروری گفت: اما نکته بسیار مهم این است که به دلیل اینکه منبع این بیماری، انگل (لیشمانیا) است، بسیار زیرک و رونده است و به محض تشخیص، ساختار خود را تغییر می‌دهد؛ بنابراین تولید واکسن آن نیز به بررسی‌های عمیق و جدی نیاز دارد که در حال انجام است و اطلاع‌رسانی‌های آن به زودی صورت خواهد گرفت.

سروری همچنین در بخش دیگری از صحبت‌هایش در رابطه با آخرین وضعیت تولید واکسن‌های «پنوموکوک» و «روتاویرس» در انستیتو پاستور اظهار کرد: به دلیل اینکه فرایند تولید طولانی است و سازمان جهانی بهداشت نیز آن را جزو الزامات دریافتی اطفال قرار داده است، وزارت بهداشت تشخیص داده که این دو واکسن در سال جاری از طریق خرید از کشورهای خارجی و در سال‌های آینده از طریق تولید داخلی تامین شوند. در حال حاضر تعدادی از شرکت‌های دانش‌بنیان این واکسن‌ها را تولید می‌کنند. واکسن‌ پنوموکوک ما بسیار پیشرفته است و واکسن‌ روتاویروس نیز در صورت نظر مثبت وزارت بهداشت، می‌تواند تولید مناسبی داشته باشد.

گفتنی است؛ سالک یک بیماری پوستی طولانی مدت است و عامل این بیماری، انگلی به نام لیشمانیا و ناقل آن نیز پشه خاکی است و در دو نوع «شهری یا سالک خشک» و «روستایی یا سالک مرطوب» مطرح است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha