• شنبه / ۱۸ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۳:۳۶
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1403011808747
  • خبرنگار : 71553

از سوی مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی مطرح شد

چند توصیه به گندمکاران برای برداشت گندم

چند توصیه به گندمکاران برای برداشت گندم

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی به گندمگاران توصیه کرد که آبیاری مزارع در اراضی آبی بر اساس دستورالعمل ها و بر اساس زمان بندی مناسب دما و خشکی انجام شود و در ساعاتی که رطوبت هوا بالا است نیز اقدام به برداشت گندم نکنند.

به گزارش ایسنا، سهراب سهرابی با بیان اینکه با توجه به افزایش بارش‌ها در ایام پایانی سال ۱۴۰۲ و ابتدای سال جاری، قطعا بیماری‌های گندم مانند زنگ زرد، سفیدک پودری و فوزاریوم خوشه(کپک صورتی) و ... توسعه پیدا می‌کند، اظهار کرد: لذا به کشاورزان توصیه می کنیم به مراکز خدمات و کلینیک‌های گیاه پزشکی مراجعه کنند.

وی افزود: آفت سن افزایش خواهد یافت، لذا باید مبارزه بر اساس دستورالعمل ها انجام شود، آبیاری مزارع در اراضی آبی بر اساس دستورالعمل‌ها و بر اساس زمان بندی مناسب دما و خشکی انجام شود.

سهرابی همچنین به تغذیه گیاهی در مرحله داشت نیز اشاره کرد و گفت: در مناطق معتدل مانند اصفهان و اقلیم‌های سرد مانند آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، زنجان، قزوین، مرکزی و همدان، از کودهای پتاسیم، سولفات آمونیوم و ریز مغذی ها استفاده شود.

بنابر اعلام وزارت جهادکشاورزی مجری طرح گندم با اشاره به اینکه کشاورزان در برداشت محصول از کمباین‌هایی استفاده کنند که ریزش کمتر داشته و معاینه فنی برای آنها صادر شده است، گفت: همچنین در ساعاتی که رطوبت هوا بالا است، اقدام به برداشت نکنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۱-۱۸ ۱۳:۴۰

زنگ زرد گندم، بیماری قارچی بوده و نقش خود را بر روی سنبله و برگ گندم ایفا می‌کند و موجب می‌شود تا گیاه نتواند فتوسنتز کند که این امر سبب کاهش تولید غذا در دانه می‌شود.

avatar
۱۴۰۳-۰۱-۲۳ ۱۱:۴۶

چنان قیمتی برای گندم در دو سال گذشته از طرف دولت اعلام شده که دیگه مبارزه با آفات برای کشاورز مقدور به صرفه نیست. دنیا به کجا رسیده با کشاورزی مدرن و ما در کجا هستیم. کشاورزان فرانسه و آلمان با تراکتورهای مدل بالا و قوی و مجهزشون در خیابان‌ها را مقایسه کنید با ادوات ۵۰ سال پیش ما و تراکتورهای ۴ سیلندر و مستعمل.