• جمعه / ۲۴ بهمن ۱۴۰۴ / ۰۴:۲۹
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1404112314004
  • خبرنگار : 71263

پیش‌بینی آمریکا از تشدید کسری بودجه و بدهی فدرال

پیش‌بینی آمریکا از تشدید کسری بودجه و بدهی فدرال

دفتر بودجه کنگره پیش‌بینی کرد نسبت کسری بودجه به تولید ناخالص داخلی آمریکا طی یک دهه آینده، افزایش خواهد یافت که تا حد زیادی به دلیل افزایش هزینه‌ها، به ویژه در حوزه تامین اجتماعی، برنامه مدیکر و پرداخت‌های خدمات بدهی است.

به گزارش ایسنا، دفتر بودجه کنگره (CBO) که یک دفتر غیرحزبی است، اعلام کرد که کسری بودجه برای سال مالی ۲۰۲۶، حدود ۵.۸ درصد از تولید ناخالص داخلی خواهد بود که تقریبا مشابه سطح سال مالی ۲۰۲۵ است که کسری بودجه ۱.۷۷۵ تریلیون دلار بود.

اما نسبت کسری بودجه به تولید ناخالص داخلی آمریکا طی دهه آینده، به طور متوسط ‌۶.۱ درصد خواهد بود و در سال مالی ۲۰۳۶، به ۶.۷ درصد افزایش خواهد یافت که بسیار بالاتر از هدف اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری برای کاهش آن به حدود سه درصد از تولید اقتصادی است.

تحولات عمده در طول سال گذشته از جمله طرح مالیات و هزینه‌های جمهوری‌خواهان که با عنوان «قانون یک لایحه بزرگ زیبا» شناخته می‌شود، تعرفه‌های بالاتر و سرکوب مهاجرت توسط دولت ترامپ که شامل اخراج میلیون‌ها مهاجر از سرزمین اصلی ایالات متحده می‌شود، در جدیدترین گزارش دفتر بودجه کنگره لحاظ شده است.

در نتیجه این تغییرات، کسری پیش‌بینی‌ شده برای سال ۲۰۲۶، حدود ۱۰۰ میلیارد دلار بیشتر است و کل کسری‌ها از سال ۲۰۲۶ تا ۲۰۳۵، به میزان ۱.۴ تریلیون دلار بیشتر خواهد بود، در حالی که پیش‌بینی می‌شود بدهی عمومی از ۱۰۱ درصد تولید ناخالص داخلی، به ۱۲۰ درصد افزایش یابد که از بالاترین رکوردهای تاریخی فراتر می‌رود.

طبق گزارش دفتر بودجه کنگره، تعرفه‌های بالاتر با افزایش سه تریلیون دلاری درآمد فدرال، بخشی از این افزایش‌ کسری‌ها را تا حدی جبران می‌کند، اما این امر با تورم بالاتر از سال ۲۰۲۶ تا ۲۰۲۹ نیز همراه است.

افزایش بدهی و بازپرداخت بدهی مهم است زیرا بازپرداخت پول استقراض شده به سرمایه‌گذاران، هزینه‌های دولت را برای نیازهای اساسی مانند جاده‌ها، زیرساخت‌ها و آموزش که سرمایه‌گذاری در رشد اقتصادی آینده را ممکن می‌سازد، کاهش می‌دهد.

پیش‌بینی‌های دفتر بودجه کنگره همچنین نشان می‌دهد که تورم تا سال ۲۰۳۰، به نرخ هدف ۲ درصدی فدرال رزرو نمی‌رسد.

یک تفاوت عمده این است که پیش‌بینی‌های دفتر بودجه کنگره، به پیش‌بینی‌های رشد اقتصادی بسیار پایین‌تری نسبت به دولت ترامپ متکی است و رشد تولید ناخالص داخلی واقعی ۲۰۲۶ را بر اساس مقایسه سه‌ ماهه چهارم، ۲.۲ درصد پیش‌بینی می‌کند و برای باقی دهه، به طور متوسط ‌حدود ۱.۸ درصد کاهش می‌یابد.

بر اساس گزارش شبکه الجزیره، مقامات دولت ترامپ در هفته‌های اخیر رشد قوی در محدوده سه تا چهار درصد را برای سال ۲۰۲۶ پیش‌بینی کرده‌اند و پیش‌بینی‌های اخیر نشان می‌دهد که رشد سه‌ ماهه اول می‌تواند در بحبوحه افزایش سرمایه‌گذاری در کارخانه‌ها و مراکز داده هوش مصنوعی، به بالای ۶ درصد برسد. پیش‌بینی‌های دفتر بودجه کنگره فرض می‌کند که قوانین مالیاتی و هزینه‌ای و سیاست‌های تعرفه‌ای در اوایل دسامبر به مدت یک دهه پابرجا می‌مانند. سال مالی دولت آمریکا از اول اکتبر آغاز می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha