• دوشنبه / ۲۵ اسفند ۱۳۸۲ / ۱۰:۵۶
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 8212-09274
  • خبرنگار : 71216

توصيه مشاور غذاي وزارت بهداشت به شهروندان: در ايام نوروز از آجيل بسته‌بندي با كد بهداشتي استفاده كنيد

مشاور معاون غذا و داروي وزارت بهداشت گفت: آجيل بسته‌بندي به همراه كد بهداشتي و پروانه ساخت مستقيما زير نظر مسؤول فني تهيه شده و از نظر بهداشتي مورد تاييد وزارت بهداشت است. دكتر محسن باستاني در گفت‌وگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، با بيان اين كه اين نوع آجيل در مراكز خشكبار فروشي و عمدتا سوپرماركت‌ها با قيمتي بالاتر به فروش مي‌رسد، اظهار داشت: آجيل و تنقلاتي كه به صورت فله‌اي در بازار عرضه مي‌شود فاقد اعتبار بهداشتي بوده و استفاده از آنها توصيه نمي‌شود. وي ادامه داد: عده‌اي با اضافه كردن رنگهاي غيرمجاز تهيه شده از پشم و نخ به تخمه‌هاي آفتابگردان و ژاپني سبب رنگ كردن انواع تخمه‌ها مي‌شوند كه تنها راه شناسايي آن رنگي شدن لبها به دنبال مصرف اين تخمه‌هاست لذا شهروندان حين خريد توجه داشته باشند از خريد تخمه‌هايي كه به شدت سياه و يا قهوه‌اي هستند خودداري كنند. دكتر باستاني افزود: در مورد پسته و يا فندق، گاه ديده مي‌شود فروشندگان پسته و فندق سال قبل بو داده و يا رنگي كرده و به مشتريان عرضه مي‌كنند كه تنها راه شناخت آن بوي تند و مزه بد پسته است كه به دليل وجود روغن درآن بروز مي‌كند لذا توصيه مي‌شود شهروندان حين خريد پسته به دقت نگاه و در صورت وجود سوراخ در پسته دليل بر وجود لارو حشره است كه نبايد خريداري شود. وي با بيان اين كه براي تهيه آجيل مناسب كنترل و نظارت بايد از مزرعه، حمل و نقل فرآوري و بسته‌بندي و در سطح آخر مركز عرضه و فروش انجام گيرد، گفت: در حال حاضر براي حمل و نقل پسته از باغات توسط كاميونهاي مخصوص با درجه سرما و رطوبت خاص استفاده مي‌شود، زيرا در خصوص پسته‌هاي صادراتي در صورت وجود سم آفلاتوكسين اتحاديه اروپا پسته‌ها را به كشور بازمي‌گرداند لذا توجه لازم در اين خصوص انجام مي‌گيرد. مشاور غذا و داروي وزارت بهداشت با بيان اين كه در خصوص تهيه و توزيع فندق از مناطق شمالي كشور برنامه‌هايي انجام شده است، يادآور شد: هم ‌اكنون كميسيونهاي تخصصي براي انجام اقدامات ريشه‌اي براي تهيه و توزيع ساير تنقلات چون كشمش و خرما در حال انجام است كه به پايان نرسيده است. دكتر باستاني در پايان به ايسنا گفت:‌ نگهداري نامناسب آجيل در انبار و حتي منازل سبب بروز كپك و قارچ مي‌شود لذا بايد اين تنقلات در شرايط مناسب نگهداري شوند. انتهاي پيام
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha