نخستين محصول مشترك طراحي پژو و ايران خودرو كه قرار است در نمايشگاه خودرو فرانكفورت به نمايش درآيد مورد توجه رسانههاي اروپايي قرار گرفته است.
به گزارش خبرنگار صنعت خودرو ايسنا، اين خودرو كه 13 سپتامبر در بزرگترين نمايشگاه خودرو جهان در فرانكفورت به نمايش درميآيد، مورد توجه رسانههاي اروپايي قرار گرفته و گزارشهاي متنوعي درباره آن منتشر ميكنند.
بر اساس اين گزارشها، خودرو جديد كه به صورت مشترك در ايران خودرو وپژو طراحي شده است در كلاس سدانهاي كوچك قرار داشته و براصول طراحي پژو پايبند است.
با اينكه اين خودرو قرار است در ايرانخودرو توليد شود و بخشي از آن هم در ايران طراحي شده است، اما در خبرها هيچ اسمي از ايرانخودرو نيست كه نشان دهنده ضعف سيستم تبليغاتي كشورمان در طرح دستاوردهاي صنعتي كشوراست.
يكي از مديران خارجي فعال در صنعت خودرو ايران در اين زمينه به ايسنا گفت:« به خاطر حساسيت موجود بر روي ايران و احتمال كاهش ارزش سهام پژو در برخي از خبرها هيچ اشارهاي به ايرانخودرو نشده است.»
به گزارش ايسنا، شركت ايرانخودرو براي اولين با در بزرگترين فستيوال خودرويي جهان غرفه خواهد داشت و مراسم معرفي خودروي پژو 206 صندوقدار ملقب به آريان نيز به صورت مشترك از سوي مديرعامل ايرانخودرو و پژو با حضور صدها خبرنگار در فرانكفورت برگزار خواهد شد.
خودرو پژو 206 جديد كه چهار در و صندوقدار است، با نام پژو آريان در نمايشگاه خودرو فرانكفورت پردهبرداري ميشود. اين خودرو به صورت همكاري مشترك مركز تحقيقات ايران خودرو و مراكز R&D پژو و مراكز طراحي خودرو در ايتاليا طراحي شده است.
گفته ميشود طراحي داخلي اين خودرو تغيير كرده و در پلات فورم و شاسي آن نيز تغيراتي ايجاد شده است؛ به گونهاي كه قسمت عقب اين خودرو كه در گذشته فقط براي نشستن دو نفر طراحي شده بود، هم اكنون به راحتي براي نشستن سه نفر ظرفيت دارد.
اضافه شدن صندوق عقب به پژو 206 و افزايش طول آن نيز از ديگر موارد جديد نمونه face lift (تغيير شكل يافته) پژو 206 است. اين خودرو قرار است براي اولين بار در ايران توليد و به زنجيره جهاني پژو صادر شود. البته گفته ميشود كه پژو قصد دارد اين خودرو را در چين نيز توليد كند.
طراحي پژو 206 صندوقدار و توليد آن در ايران به دنبال مخالفت پژو با طراحي خودرو موسوم به نيو پيكان بر روي پلات فورم پژو 206 شكل گرفت.
شركت ايران خودرو، نيو پيكان را با كمك مراكز طراحي ايتاليا و بدون هماهنگي با پژو طراحي كرده بود كه بر اساس اين طرح، جلو و عقب پژو 206 تغيير شكل يافته، ولي اتاق و پلات فورم آن چندان تغييري نكرده بود. محاسبات نيو پيكان از سوي شركت «اداك» در آلمان انجام شد و اين در شرايطي بود كه اين طرح 250 ميليارد تومان هزينه داشت، اما شركت پژو با اين طرح مخالفت كرد و حاضر نبود هيچ امتيازي به طرف ايراني واگذار كند، اما پس از امضاي قرارداد ال -90 مسولان پژو خواستار امضاي طرح پژو 206 صندقدار و دادن امتيازات جديد به طرف ايراني خود شدند.
به گزارش ايسنا؛ هماكنون ساخت داخل پژو 206 بيش از 50 درصد است و پژو 206 صندوقدار نيز قرار است با بيش از 50 درصد ساخت داخل به توليد برسد.
بسياري از قالبهاي بدنه پژو 206 صندوقدار در داخل ايران ساخته شده و ايرانخودرو براي ساخت اين خودرو سالن بدنهسازي جديدي را با حضور 200 روبات راهاندازي كرده كه هم اكنون به شهر روباتهاي ايران معروف است.
بنا به گفته مديران ايران خودرو، مبلغي كه پژو براي هر خودرو از ايران دريافت ميكرد، به دليل طراحي اين خودرو در ايران كاهش پيدا كرده و ايرانخودرو و گروه PSA متعهد شدهاند با همكاري مشترك، پژو 206 صندوقدار در ايرانخودرو طراحي و به 47 كشور جهان صادر كنند.
به گزارش ايسنا؛ در توليد مدل جديد پژو 206 در ايران نيز شركت پژو سرمايهگذاري نكرده است، ولي در گذشته براي توليد خودروهاي پژو در ايران، ايران خودرو مبلغي را به پژو ميپرداخت كه در اين قرارداد ديگر اين اتفاق نميافتد.
پژو 206 صندوقدار بر روي پلاتفورم 206 با موتور TU5 و با قدرت موتور 110 اسب بخار عرضه خواهد شد. توليد آزمايشي اين خودرو آغاز شده و تا آذر ماه وارد بازار خواهد شد. هنوز به درستي قيمت اين خودرو مشخص نيست، اما به نظر مي رسد كه گرانتر از تيپ 5 پژو 206 در ايران باشد؛ البته با ورود ال -90 احتمالا قيمت اين خودرو كاهش خواهد يافت.
خودرو پژو 206 آريان پس از نمايشگاه خودرو فرانكفورت براي رسانههاي داخلي نيز به نمايش گذاشته خواهد شد.
انتهاي پيام


نظرات