• چهارشنبه / ۱۸ دی ۱۳۹۲ / ۱۷:۴۳
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 92101810589
  • خبرنگار : 71121

در ماه دسامبر

تولید اوپک به پایین ترین سطح 2.5 سال گذشته رسید

تولید اوپک به پایین ترین سطح 2.5 سال گذشته رسید

بررسی‌های خبرگزاری رویترز حاکی از این است که تولید نفت سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) در ماه دسامبر به پایین‌ترین سطح از ماه مه 2011 تاکنون رسیده است.

بررسی‌های خبرگزاری رویترز حاکی از این است که تولید نفت سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) در ماه دسامبر به پایین‌ترین سطح از ماه مه 2011 تاکنون رسیده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، به نقل از رویترز، به دلیل اعتصابات و اعتراضات در لیبی، رکود در صادرات نفت عراق و کاهش عرضه از سوی عربستان سعودی تولید نفت اوپک در ماه دسامبر به پایین‌ترین سطح از مه 2011 تاکنون رسید.

بررسیهای رویترز براساس آمار کشتیرانی و اطلاعات منابع آگاه در شرکت‌های نفتی اوپک و شرکت‌های مشاوره انرژی نشان می‌دهد، تولید نفت سازمان کشورهای صادرکننده نفت(اوپک) در ماه دسامبر به طور متوسط 29 میلیون و 530 هزار بشکه در روز بوده است که نسبت به تولید ماه نوامبر که 29 میلیون و 640 هزار بشکه در روز بود کاهش یافته است.

این بررسی نشان می‌دهد که کاهش تولید اوپک به دلیل کاهشهای برنامه ریزی نشده بوده که باعث شده بهای نفت در سال 2013 میلادی بالای صد دلار در هر بشکه باقی بماند.

افزایش در تولید نفت لیبی در روزهای آغازین سال 2014 کمی باعث کاهش قیمت‌ها شد اما افزایش بیشتر در تولید نفت این کشور در حال حاضر تضمین شده نیست.

عرضه نفت ایران به بازار جهانی نیز در ماه دسامبر دو میلیون و 700 هزار بشکه در روز برآورد شد که نسبت به ماه قبل 50 هزار بشکه در روز افزایش یافته است.

کارستن فیریچ تحلیلگر موسسه کامرز بانک گفت: مساله عرضه نفت همچنان مورد تمرکز است. در خصوص لیبی هنوز زود است که در مورد به ثبات رسیدن تولید نفت دراین کشور صحبت کنیم.

در ماه دسامبر اعتصابات کارگران بخش نفت در لیبی، کاهش عرضه از سوی عربستان و رکود در صادرات نفت عراق افزایش عرضه از سوی نیجریه و افزایش اندک عرضه از سوی ایران را خنثی کرد.

تولید نفت اوپک در ماه دسامبر پایین‌ترین سطح از ماه مه 2011 بود زمانی که این سازمان نفتی 28 میلیون و 900 هزار بشکه نفت در روز تولید کرد. همچنین تولید این سازمان در ماه گذشته برای سومین ماه متوالی پایین تر از سقف تولید رسمی 30 میلیون بشکه‌ای اوپک است.

منابع آگاه صنعت نفت می‌گویند عربستان تولید نفت خود را به دلیل کاهش تقاضای داخلی سوخت نیروگاهها و کاهش تقاضای خارجی کاهش داده است.

آمار اداره اطلاعات انرژی آمریکا حاکی از اینست که عربستان تولید نفت خود را نسبت به 10 میلیون و 50 هزار بشکه در ماه اوت(بالاترین سطح تولید از سال 1980) کاهش داده است.

در لیبی اعتراضات کارکنان میادین و پایانه‌های صادرات نفت باعث کاهش تولید نفت این کشور شده است.

متوسط تولید نفت لیبی در ماه دسامبر 250 هزار بشکه در روز و در ماه نوامبر 290 هزار بشکه در روز بوده در حالیکه این رقم در اوایل 2013 یک میلیون و 400 هزار بشکه در روز بوده است.

انتظار می‌رود تولید نفت لیبی این ماه پس از بازگشایی میدان الشراره در هفته گذشته افزایش پیدا کند.

صادرات نفت عراق در ماه دسامبر کمتر از دو میلیون و 340 هزار بشکه در روز بود. آب و هوای بد در پایانه‌های جنوبی عراق و همچنین اختلافات بین بغداد و منطقه کردستان مانع افزایش صادرات از میادین شمالی شد.

این درحالی است که تولید نفت در نیجریه که به دلیل نشت و سرقت نفتی از خط لوله‌ها به شدت کاهش یافته بود با پایان عملیات مرمت در میدان بونگا به حالت قبل بازگشته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha