• سه‌شنبه / ۱۵ بهمن ۱۳۹۲ / ۱۲:۲۱
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 92111510710
  • خبرنگار : 71467

تقوی در گفت‌وگو با ایسنا مطرح کرد

سبد کالا درمان یک هفته‌ای است؛350 روز دیگر را مردم چه کنند؟

سبد کالا درمان یک هفته‌ای است؛350 روز دیگر را مردم چه کنند؟

یک اقتصاددان با بیان این که دولت می‌توانست با هزینه توزیع دو سبد کالا حداقل چندصد شغل ایجاد کند، گفت: سبد کالا درمان 10 روز زندگی مردم است 350 روز باقی‌مانده را چه کنند؟

یک اقتصاددان با بیان این که دولت می‌توانست با هزینه توزیع دو سبد کالا حداقل چندصد شغل ایجاد کند، گفت: سبد کالا درمان 10 روز زندگی مردم است 350 روز باقی‌مانده را چه کنند؟

مهدی تقوی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به مسائل ایجاد شده در توزیع سبد کالا اظهار کرد: دولت باید به جای تقسیم کالا که آثار کوتاه‌مدتی دارد در فکر خروج از رشد منفی اقتصادی و ایجاد اشتغال باشد. بنابراین توزیع سبد کالا در وضعیت فعلی معنایی ندارد.

وی با بیان این‌که سبد کالا فقط احتیاج یک هفته مردم را برطرف کرده و شرایط دوباره به حالت گذشته باز می‌گردد، افزود: دولت موسسه خیریه نیست که چند قلم کالا را بین مردم توزیع کند. این فقط برای 10 روز است. پس 350 روز باقی‌مانده را اقشار کم درآمد چه می‌کنند؟

عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان این‌که دولت باید سیاست‌های درست اقتصادی را اجرا کند تا به ایجاد اشتغال و کسب درآمد بینجامد، گفت: آنگاه دیگر نیازی به ارائه‌ی سبد کالا با هزینه کالا و هجوم مردم برای دریافت آن نیست.

تقوی با بیان این که دولت یازدهم باید در فکر اساسی برای اقتصاد بوده و اشتباهات دولت گذشته را تکرار نکند، گفت: با کاهش تحریم‌ها و گشایش‌های نفتی و ارزی آنقدر درآمد نصیب دولت می‌شود که دیگر بتواند با اجرای سیاست‌های محکم اقتصادی نیازی به توزیع سبد کالا نباشد.

این اقتصاد‌دان با اشاره به هزینه‌ی حداقل 1500 میلیاردی صرف شده برای توزیع دو سبد کالایی خاطر نشان کرد: هرچقدر که دولت تاکید کند این سبد فقط برای دفعات محدودی است، اما باید یادآور شد که با همین هزینه‌ی صرف شده می‌توانست حداقل پنج کارگاه تولیدی ایجاد کرده و تعداد زیادی از بیکاران را مشغول کند. این درحالی است که سیاست فعلی اجرا شده آثار 10 روزه دارد و چند روز دیگر همه آن را فراموش می‌کنند.

وی هم‌چنین در مورد نوع رفتار اقتصادی مردم در زمان توزیع سبد کالا گفت: وقتی که دولت رفتار اقتصادی نه چندان درستی را انجام می‌دهد نباید توقع داشت که مردم رفتار معقول اقتصادی داشته باشند.

تقوی افزود: شرایط اقتصادی و گرانی کالاها به گونه‌ای است که دریافت سبد کالا برای فقیر و غنی تفاوتی نداشته و ترجیح می‌دهند که این موقعیت را از دست ندهند.

این اقتصاددان در پایان تاکید کرد: نباید فراموش کرد که دولت نیز در هنگام توزیع سبد کالا مدیریت مناسبی را به اجرا در نیاورد. این درحالی است که قبل از آن هم نباید برای ارائه‌ی چند قلم کالا تا این حد در مورد آن مانور داده و اعلام می‌شد که قرار است سبد کالایی توزیع شود تا مردم نیز نسبت به آن حساس شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha