• دوشنبه / ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ / ۰۹:۰۲
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 93111307051
  • خبرنگار : 71368

"آزادی "یا " میلاد" «نماد تهران» کدام است؟

"آزادی "یا " میلاد" «نماد تهران» کدام است؟

میدان عالی قاپو، آرامگاه ابوعلی سینا، میدان نقش جهان، آرامگاه حافظ و... هرکدام یادآور شهری از جامعه ایرانی هستند، اما تهران امروز با یادآوری کدام نماد خود را معرفی می‌کند؟ برج آزادی یا برج میلاد؟

میدان عالی قاپو، آرامگاه ابوعلی سینا، میدان نقش جهان، آرامگاه حافظ و... هرکدام یادآور شهری از جامعه ایرانی هستند، اما تهران امروز با یادآوری کدام نماد خود را معرفی می‌کند؟ برج آزادی یا برج میلاد؟

شاید از میان این دو عنصر معماری با وجود این چهره خشن و نابسامان معماری پایتخت قرعه به نام برج میلاد بیفتد. برجی که حالا با فراموشی برج آزادی،‌به محل مناسبی برای گردهمایی علاقمندان به هنر، موسیقی و... بدل شده است اما بسیاری هنوز برخی به برج آزادی علاقمندهستند و با آن عکس یادگاری می‌گیرند!

برج آزادی و میلاد را فضاهای یادواره‌ای می‌نامند، فضاهایی که عمدتا فرهنگی و دارای ویژگی‌های خاص خود هستند و می‌توانند «خاطره ساز» برای ملت یا افراد باشند و غالباً باعث هویت‌سازی در یک شهر می‌شود،از این رو فضاهای فرهنگی «فضاهای نمادینی» هستند که در آن‌ها خاطرات به شکل جمعی اتفاق می‌افتد و هویت شهر توسط آن فضاها ایجاد می‌شود و می‌توان اشاره‌ای داشت به فضاهای «منومنتال» یا یادواره‌ای؛ فضاهایی که غالباً با هدف عملکرد فرهنگی- هنری خلق و معمولاً تبدیل به نمادهای شهری می‌شوند.

بااین حال مدتهاست که میان علاقمندان به یادواره‌های پایتخت بحثی در مورد تغییر نماد شهر تهران از برج آزادی به میلاد به میان آمده است بگونه ای که حتی احمد دنیامالی رئیس کمیسیون عمران شورای شهر تهران نیز در واکنش به این بحث‌ها جانب برج آزادی را گرفته و با بیان این که «آزادی» یک اثر هنری و معماری است و نه یک برج، تاکید کرد: برج میلاد یک سازه با ارتفاع بالاست که کارکردهای متفاوتی برای آن تعریف شده و این دو سازه اصلا قابل قیاس نیستند و شاید نتوان نام برج را بر سازه آزادی گذاشت.چراکه کارکرد متفاوت‌تری از برج دارد.

اما فرزاد هوشیار مدیرعامل برج میلاد در گفت وگو با خبرنگار«شهری» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با بیان اینکه «آزادی» نماد کلاسیک شهرتهران محسوب می‌شود، گفت: نمادهای شهری در طول تاریخ تغییر می‌کنند چرا که پیش از برج آزادی نماد تهران «سر در باغ ملی» بود و پیشتر از آن نیز نماد پایتخت برج «شمس العماره» که در زمان خود به عنوان بلندترین ساختمان شهر لقب گرفته، بود.

وی با بیان اینکه هر سی سال یک نسل است گفت: «آزادی» به عنوان یک نماد 59 ساله و کلاسیک قابل احترام است اما نماد نوین تهران، برج میلاد است.

مدیرعامل برج میلاد با بیان اینکه نمادها را حکومتها نمی‌سازند بلکه نمادهای نوین در ادبیات عمومی شکل می‌گیرد گفت: هر بنا و نمادی کارکرد خاص خود را دارد به عنوان مثال هیچ گاه برج ایفل به عنوان یک بنای نوین با پیزا به عنوان یک نماد کلاسیک رقابت نمی‌کند و در مورد برج آزادی و میلاد نیز به همین شیوه صدق می کند اما برج میلاد دارای المان‌هایی است و می تواند نماد گردشگری نوین باشد.

به گزارش ایسنا، به نظر می‌رسد در این روزها که شاهد آشی از معماری‌های مختلف در پایتخت هستیم مردم فارغ از یادواره سازی به بناها و مکانهایی رویی می‌آورند تا وسیله آرامش خاطرشان را برای مدت کوتاهی به همراه داشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۳-۱۱-۱۳ ۰۹:۳۷

برج آزادي هم در بين برج هاي دنيا نماد واحديست و هم اينکه از تاريخ بيشتري برخوردار است و ساليان سال است که در دنيا اين نماد را کسي ببيند به ياد تهران ميافتد. اما برج ميلاد شبيه دهها برج ديگر در دنياست و مشخصه بارزي ندارد که آنرا ويژه تهران نشان دهد. بعبارت ديگر برج ميلاد برجيست با طراحي غير ايراني.

avatar
۱۳۹۳-۱۱-۱۳ ۰۹:۴۰

بادرود.نماد فرهنگي آزادي تنها نماد ملي تهران در 100 سال گذشته بوده و به هيچ روي درشرايط کنوني جايگزيني نخواهد داشت. برج ميلاد تنها برج بلند مخابراتي است وبس که شوربختانه برخي دست ها ازآن پشتيباني کردند! خوشبختانه تاکنون پا در اين برج نگذاشته ام. برج آزادي يادبود و خاطره نه تنها مردم تهران بلکه ملت بزرگ ايران است و با حلوا حلوا گفتن دهان شيرين نخواهد شد. پاينده ايران

avatar
۱۳۹۳-۱۱-۱۳ ۱۰:۰۳

من در پايان نامه ام اين سوال رو از گردشگران پرسيدم. نتيجه اش اين بود که اول «آزادي» و بعد از آن «ميلاد» نماد تهران تلقي مي شد.

avatar
۱۳۹۳-۱۱-۱۳ ۱۲:۴۷

مردم ايران 25 سال هست که 22 بهمن به ميدان آزادي ميروند. اين ميدان نماد انقلاب ماست. تلاش برخي هم براي حذف نماد انقلاب ايران بي نتيجه خواهد بود.

avatar
۱۳۹۳-۱۱-۱۳ ۱۲:۴۸

آزادي يک خاطره است. نماد تهران آزاديه.

avatar
۱۳۹۳-۱۱-۱۳ ۱۲:۴۸

اين گزارش را هر چه خواندم عنصر بي طرفي در آن مفقود بود. برج آزادي در تمام دنيا فقط در ايران است. اما نمونه برج ميلاد را در اغلب کشورها مي توان ديد. هدف از تهيه گزارش ابهام داره.

avatar
۱۳۹۳-۱۱-۱۳ ۱۲:۵۰

اين همه تکيه ميشه روي پرهيز از نمادهاي غربي برج ميلاد يک نماد غربيست. نه ايراني.

avatar
۱۳۹۳-۱۱-۱۳ ۱۲:۵۲

کاش با کارشناسان معماري هم در اين زمينه مصاحبه مي کرديد تا مشخص شود کدام يک نماد شهري و تاريخي تهران و ايران است. شما تصاوير برج ميلاد و آزادي را اگر به غير ايرانيان نشان دهيد برج آزادي را نماد ايران مي دانند.

avatar
۱۳۹۳-۱۱-۱۳ ۱۲:۵۹

اينم سوال داره؟ معلومه که آزادي نماد تهرانه

avatar
۱۳۹۳-۱۱-۱۳ ۱۳:۰۲

اصلا برج آزادي با آن طراحي تلفيقي هخامنشي و مدرن با سازه بد قواره ميلاد قابل مقايسه است؟

avatar
۱۳۹۳-۱۱-۱۳ ۱۵:۵۰

شکي نيست که برج آزادي نماد تهران بوده و خواهد ماند.

avatar
۱۳۹۳-۱۱-۱۴ ۱۱:۴۴

آزادي و ديگر هيچ!

avatar
۱۳۹۳-۱۱-۱۴ ۱۲:۱۶

صددرصدبرج ازادي

avatar
۱۳۹۳-۱۱-۱۴ ۱۲:۲۹

جالبه که هر دو از نظر معماري و طرح در تضاد کامل با هم هستند.

avatar
۱۳۹۳-۱۱-۱۴ ۱۵:۳۳

ازادي

avatar
۱۳۹۳-۱۱-۱۴ ۱۵:۳۴

برج آزادي نماد تهران است نه آن برج لوله مانند.

avatar
۱۳۹۳-۱۱-۱۵ ۱۵:۳۳

مگه به نظر ماست مهندس جان!؟ اين يک انتخاب سياسيست و فعلا که به نفع برج ميلاد تمام شده، ولي مشکل برج ميلاد اينجاست که عکس يادگاري نميشه کنارش انداحت! مثل روزهاي اولي که ما به اين کلان شهر اومديم... من احساس ميکنم ازداي از نظر قشر ضعيف يک نماد است و ميلاد نيز از نظر قشر متوسط و متوسط به بالا... اين روزها هرکسي نمي تواند سري به ميلاد بزند ولي دروازه ازادي به روي همگان باز است...

avatar
۱۳۹۳-۱۱-۱۵ ۲۳:۳۹

ميدان ازادي هميشه نماد تهران باقي خواهد ماند برج ميلاد موقتي هستش دوباره فراموش ميشه

avatar
۱۳۹۳-۱۱-۱۶ ۱۲:۳۲

جهانيان ايران را با نماد زيباي برج آزادي مي‌شناسند.

avatar
۱۳۹۳-۱۱-۱۷ ۱۱:۱۹

مطمئنا برج ازادي نماد تهران است و برج ميلاد برج مخابراتي

avatar
۱۳۹۳-۱۱-۱۸ ۱۸:۲۱

برج ميلاد يک ساختمان دراز بدقواره بيشتر نيست . نماد تهران برج آزادي است

avatar
۱۳۹۳-۱۱-۱۹ ۰۷:۴۰

شک نکنيد برج آزادي.برج ميلاد از برجهاي خارجي الگو برداري شده در حاليکه برج آزادي منحصر به فرد هستش.البته نظر مردم مهم نيست اينکه آقايون چي بخوان مهمه

avatar
۱۳۹۳-۱۱-۲۰ ۱۶:۱۵

حتي يه نفرم نگفته برج ميلاد خيلي عجيبه

avatar
۱۳۹۳-۱۱-۲۰ ۲۰:۰۱

ميدان عالي قاپو و ميدان نقش جهان هردو متعلق به اصفهان هست و البته نماد اصفهان بيشتر سي و سه پل هست (پل الله وردي خان)

avatar
۱۳۹۳-۱۱-۲۰ ۲۲:۳۹

برج ميلاد نه يك اثر معمارى است نه هنري نه زيبائى دارد. مثل يه تيربلند تلگراف قديمي در يك كوير است. ولي تمام هُنر ها در برج آزادي جمع است. تا انقلاب زنده است برج آزادي هم زنده است. حالا اگر بِنَا بعللي كه مردم نميدانند به ازادي كم توجهي ميشود خود دانند. برج آزادي نه فقط نماد تهران بلكه نماد ايران است.

avatar
۱۳۹۳-۱۱-۲۱ ۱۵:۰۶

برج آزادي نماد تهران است نه برج سيماني

avatar
۱۳۹۳-۱۱-۲۱ ۱۷:۱۱

بدون شک برج آزادی نماد طهرانه

avatar
۱۳۹۳-۱۱-۲۶ ۰۹:۰۰

آزادي