• سه‌شنبه / ۸ اردیبهشت ۱۳۹۴ / ۱۴:۲۴
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 94020804810
  • منبع : نمایندگی مرکزی

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت:

تغذیه ناسالم 47میلیون ایرانی/غنی‌سازی آرد با ویتامین D از امسال

تغذیه ناسالم 47میلیون ایرانی/غنی‌سازی آرد با ویتامین D از امسال

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ضمن بیان اینکه 70 درصد مرگ‌و‌میرها در کشور ناشی از بیماری‌های غیرواگیر است، از آغاز اجرای آزمایشی طرح غنی‌سازی آرد با ویتامین D از سال جاری خبر داد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ضمن بیان اینکه 70 درصد مرگ‌و‌میرها در کشور ناشی از بیماری‌های غیرواگیر است، از آغاز اجرای آزمایشی طرح غنی‌سازی آرد با ویتامین D از سال جاری خبر داد.

به گزارش خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه مرکزی، دکتر زهرا عبداللهی در همایش هفته سلامت در ساوه با اشاره به مرگ و میر ناشی از سکته‌های مغزی و قلبی در کشور و با بیان اینکه بارزترین علت سکته قلبی، تغذیه ناسالم و اضافه وزن است، افزود: 83 درصد مردم کشورمان که جمعیتی بالغ بر 47 میلیون نفر را تشکیل می‌دهند، تغذیه ناسالم دارند که از این میزان نزدیک به هفت هزار نفر به دلیل عدم رعایت الگوی صحیح تغذیه جان خود را از دست می‌دهند.

وی با بیان اینکه متاسفانه جامعه ما دچار اپیدمی اضافه وزن و چاقی شده است، ادامه داد: در حال حاضر از هفت عامل شناسایی شده در زمینه مرگ‌ و‌ میر، پنج عامل مربوط به مصرف غذاست که با کنترل آنها می‌توان درصد زیادی از میزان مرگ‌ها در کشور را کاهش داد.

عبداللهی با اشاره به اینکه براساس بررسی‌های انجام شده مصرف چربی و نمک ارتباط مستقیمی با بیماری‌های قلبی، عروقی، سرطان و بیماری‌های معده دارد، افزود: باید در الگوی مصرف غذایی صحیح از مصرف قندها، چربی‌ها، روغن و نمک خودداری شود.

وی تصریح کرد: برای کاهش آمار مرگ و میرهای ناشی از اضافه وزن بر اثر مصرف بیش از اندازه نمک و چربی‌ها باید مصرف سبزیجات، میوه، لبنیات و حبوبات همواره در هرم غذایی مورد توجه باشد.

به گفته وی در حالیکه یک فرد برای حفظ سلامتی خود باید روزانه 400 گرم میوه و سبزی جهت تامین ویتامین و فیبر که نقش قابل توجهی در کاهش قند و فشار خون و نیز بیمارهای‌های قلبی دارد، مصرف کند اما، متاسفانه تنها 12 درصد مردم کشورمان این میزان میوه و سبزی می‌خوردند.

وی با بیان اینکه مصرف نمک در ایران بیش از دو برابر مقدار مجاز است، افزود: نمک مهم‌ترین عامل ازدیاد فشار خون است و استفاده از نمکدان در سر سفره یک رفتار غذایی ناصحیح است که متاسفانه حدود 80 درصد مردم کشور ما به آن عادت دارند.

عبداللهی با اشاره به اینکه بخش زیادی از نمک مصرفی مردم مربوط به خوردن فست‌فودها، نان و افزودنی‌های مختلف است، افزود: در حالیکه باید مصرف نمک نرمال حدود پنج گرم در روز و آن هم از نوع نمک یددار تصفیه شده باشد اما، یک فرد در یک وعده صبحانه با خوردن 310 گرم نان و 60 گرم پنیر 7.2 نمک را از طریق نان و پنیر دریافت می‌کند.

وی به کمبود ویتامین D در بین کودکان و زنان باردار نیز اشاره کرد و افزود: براساس آمارهای وزارت بهداشت بیش از 51 هزار نفر در کشور از بیماری پوکی استخوان رنج می‌برند که ناشی از کمبود این ویتامین است.

عبداللهی با بیان اینکه سالانه بیش از 12 میلیارد ریال برای درمان پوکی استخوان در کشور هزینه می‌شود، افزود: یکی از برنامه‌های وزارت بهداشت غنی‌سازی آرد با ویتامین D و اجرای طرح مکمل‌یاری "ید" برای زنان باردار و مکمل یاری "روی" برای کودکان است. مطالعات پایلوت در این خصوص انجام و نان غنی شده با این ویتامین تولید شد که با توجه به انجام مطالعات اثربخشی آن، فاز اول این برنامه امسال اجرا می‌شود.

وی تصریح کرد: در صورت موفقیت در اجرای این طرح، دستورالعمل این برنامه به سازمان بهداشت جهانی فرستاده خواهد شد تا الگوی دیگر کشورها قرار گیرد.‌

عبداللهی به مصرف بیش از اندازه قند، شکلات و شیرینی و نیز چربی‌ها در کشور اشاره کرد و افزود: کاهش مصرف قند و چربی‌ در سبد کالای خانواده سبب افزایش سلامت افراد می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: یکی از برنامه‌هایی که وزارت بهداشت و درمان امسال پیگیری می‌کند، مساله حذف تولید روغن جامد و نیمه جامد در کشور است که دارای میزان زیادی چربی اشباع شده هستند. مصرف نوشابه نیز به دلیل قند بالای آن موجب افزایش وزن و چاقی می‌شود. براساس دستورالعمل وزارت بهداشت مقرر شده که از میران قند نوشابه‌های تولیدی کاسته شود.

عبداللهی در ادامه به رهنمودهای غذایی در کشورمان پرداخت و افزود: رعایت تنوع، تعادل و تناسب در مصرف مواد غذایی، حفظ و کنترل وزن مطلوب، پیاده‌روی تند به مدت 30 دقیقه در روز، افزایش میزان فیبر دریافتی بر اثر خوردن میوه و سبزیجات، کاهش مصرف چربی و روغن از رهنمودهای غذایی در کشور ماست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha