• سه‌شنبه / ۲۴ فروردین ۱۳۹۵ / ۱۱:۱۳
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 95012409659

پایان ماه‌ها جدال بر سر سامانه سوخت

مجلس کارت سوخت را ماندگار کرد

مجلس کارت سوخت را ماندگار کرد

درحالی که دولت با گذشت حدود 10 ماه از واریز آخرین سهمیه به کارت‌های سوخت بنزین هنوز در حال بررسی نظرات مخالف و موافق برای تعطیلی سامانه سوخت بنزین بود، اما مجلس با تصویب لایحه‌ای کار را برای دولت آسان کرد.

درحالی که دولت با گذشت حدود 10 ماه از واریز آخرین سهمیه به کارت‌های سوخت بنزین هنوز در حال بررسی نظرات مخالف و موافق برای تعطیلی سامانه سوخت بنزین بود، اما مجلس با تصویب لایحه‌ای کار را برای دولت آسان کرد.

به گزارش خبرنگار ایسنا،‌ اگرچه وزیر نفت می‌گوید ادامه استفاده از سامانه سوخت در مود بنزین توجیهی ندارد، بخش خصوصی نیز از ادامه استفاده از این سامانه ناراضی است و البته سخنگوی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده ‌ها نفتی نیز از قول وزیر می‌گوید در نهایت دولت در مورد ادامه استفاده از این سامانه تصمیم می‌گیرد، مجلس با لایحه‌ای کار را تمام کرد.

سامانه سوخت برای ماندگار شدن بالاخره برای خود توجیهی پیدا کرد و البته این توجیه جریمه کرن کسانی است که بیش از سقف مشخص در ماه مصرف می‌کنند، چیزی مشابه آنچه که قبل از برداشته شدن سهمیه‌ها در تابستان سال گذشته اعمال می‌شد.

سازو کار سامانه سوخت از ابتدا این بود که هر کارت سقف مشخصی را برای مصرف تعیین می‌کرد و استفاده بیشتر در ماه به معنای خرید بنزین به نرخ آزاد و البته گران‌تر بود، هدف از این سامانه کنترل مصرف سوخت، افزایش تدریجی قیمت و البته جلوگیری از قاچاق به کشورهای همسایه بود.

سجادی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی می‌گوید با رسیدن سامانه سوخت به اهداف سه گانه خود در زمینه بنزین، یعنی افزایش قیمت در سطح قیمت سوخت در کشورهای همسایه، کنترل قاچاق و البته کاهش مصرف بنزین در کشور، دیگر ضرورتی به ادامه این سامانه در بخش بنزین نیست.

تک‌نرخی شدن بنزین نیز البته دست‌آورد قطع استفاده از این سامانه به حساب می‌آید، دست آوردی که عمر آن به چند ماه نکشید و حالا به نظر می‌رسد با مصوبه مجلس باز هم دوران چند نرخی بودن سوخت اکثر خودروها بازگشته است.

مجلسی‌ها که به نظر می‌رسید ناراضیان زیادی از برداشته شدن سامانه سوخت در بینشان دیده می‌شود، امروز با تصویب لایحه‌ای مقرر کردند که مصرف‌کنندگان بنزین برای هر لیتر مصرف مازاد در پله اول نسبت به مقدار مصرف پایه 5000 ریال و در پله‌های دوم و سوم به ترتیب 7500 و 10 هزار ریال با مازاد مصرف 180 لیتر در ماه، قیمت تمام شده بنزین را به عنوان عوارض موضوع بند 4 فوق باید بپردازند و البته با تصویب این لایحه تمام افرادی که تاکنون از کارت سوخت جایگاه‌داران استفاده می‌کردند - که به گفته ریس اتحادیه جایگاه‌داران سوخت اکثر رانندگان را شامل می‌شود - باید به سراغ کارت‌های سوخت خودشان بروند.

دولت نیز که به گفته سخنگوی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی تاکنون در حال بررسی نظرات مخالف و موافق ادامه استفاده از سامانه هوشمند سوخت برای بنزین بود، احتمالا دیگر الزامی به ادامه بررسی نداشته و باید به فکر راهی برای احیای آن باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۰۱-۲۴ ۱۲:۰۹

سلامي دوباره به تورم زمان احمدي نژاد . واقعا دولت از آرائي كه بهش داده بودن حراست نکرد ضمنا" دلواپسان هم كاري كردن كه دودش تو چشم همه ميرود.

avatar
۱۳۹۵-۰۱-۲۴ ۱۲:۱۳

مثل هميشه بيچاره مردم...

avatar
۱۳۹۵-۰۱-۲۴ ۱۲:۳۳

من نميدونم اين طرح ها رو چه کساني ميدن.پله اول و دوم و... با اين پله گذاري ها باز بازار سياه فروش سهميه درست ميشه .اونهايي که مصرف کمي دارن کارتشون رو با ديافت مبلغي در اختيار پرمصرفها ميذارن .اين دور باطلها و آزمون و خطاهاي ما مثل اينکه ابديست .ديواري که بعد از جنگ کج اومده بالا بهتر از اين نميشه .حالا همونهاييي که ديوار رو کج گذاشتن دوباره دارن ديوارخودشونو کج بالا ميبرن .

avatar
۱۳۹۵-۰۱-۲۴ ۱۲:۴۰

واقعا دستشون درد نکنه ، زحمت کشيدن . فکر مردم هستند اين بزرگواران . هر دم از اين باغ بري ميرسد، مکافاتي بد تر از قبل ميرسد

avatar
۱۳۹۵-۰۱-۲۴ ۱۷:۲۱

يعني يك روز نشد يه خبر خوب بدن كه حداقل يه ذره دل اين مردم شاد بشه .

avatar
۱۳۹۵-۰۱-۲۴ ۱۷:۲۲

اين گروني بنزين با تورمي که ايجاد ميشه دودش بيشتر تو چشم بي ماشين ها ميره . تجربه نشون داده به دليل نبود زير ساختها هيچ تاثيري توي مصرف يا ترافيک هم نداره

avatar
۱۳۹۵-۰۱-۲۴ ۱۷:۳۳

پايه رو گذاشتن 60 ليتر 1000، 60 تا 100 ليتر 1500 و همينطور برو بالا، پرمصرف ها هم معادل قيمت واقعي بنزين،جالبه که حالا قيمت بالاي بنزين 1500 هست، دولت و مجلس ميخوان انتقام کم شدن قيمت نفت از مردم بگيرن

avatar
۱۳۹۵-۰۱-۲۴ ۱۷:۳۸

در پاسخ به آقا کبيري عزيز ، اتفاقاً 60 ليتر در نظر گرفته اند چون 3 تا 40 ليتر که اضافه شده جمعش شده 180 ليتر پس مصرف پايه را 60 در نظر گرفته اند

avatar
۱۳۹۵-۰۱-۲۴ ۱۷:۴۳

قيمت فوب خليج فارس جواب نداده احتمالا دارن با فوب خليج مکزيک ميرن جلو...

avatar
۱۳۹۵-۰۱-۲۴ ۱۹:۱۰

اينم قضيه يارانه دادنشونه بعد يه مدت که گذشت همه چي رو يادشون ميره چقدر بعضي ها فراموشکارند

avatar
۱۳۹۵-۰۱-۲۴ ۱۹:۳۰

اصلا کار خوبي نيست، کجاي دنيا از اين بازيها ميکنن!!؟، اين طرح دقيقا همان طرح 5 سال پيش بود که شروع تورم و بدبختياي ملت شد، فقط اسمش تغيير کرده، 5 سال بعد هم ميگن بهتره که دوباره تک نرخي بشه و در نتيجه دوباره روي قيمت پلکان آخر قيمت تک نرخي ميشود،خيلي راحت قيمتها 10 برابر ميشه

avatar
۱۳۹۵-۰۱-۲۴ ۱۹:۳۳

آخ که مردم ما چقدر ساده ان. آخه تا حالا کدوم طرح به نفع مردم بوده که اين باشه؟؟ اگرم باشه کدوم طرح تا حالا درست اجرا شده و خرابي و بدبختيش واسه مردم بيشتر نبوده که ميگي واي فکر فکرخوبيه؟؟

avatar
۱۳۹۵-۰۱-۲۴ ۱۹:۳۴

بدبخت بيچاره در طرح سهميه بندي بنزين نيز قرار بود پولدارها پول بيشتري پرداخت نمايند ولي بعد براي همه يكسان گرديد يقين داشته باش در اين طرح نيز پس از مدتي براي همه افزايش ميابد