• شنبه / ۵ تیر ۱۳۹۵ / ۱۲:۴۳
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 95040102594
  • خبرنگار : 80001

نقشه‌های پهنه های گسلی در محدوده شهر تهران ابلاغ شد

نقشه‌های پهنه های گسلی در محدوده شهر تهران ابلاغ شد

صبح امروز نقشه های پهنه های گسلی در محدوده شهر تهران ابلاغ شد.

به گزارش خبر نگار ایسنا، با وجودی این که تهران بر روی گسل قرار دارد و حدود ۶ درصد از مساحت تهران و حومه بر روی پهنه های گسل قرار دارد. نقشه  پهنه های گسلی در محدوده تهران تا کنون تهیه نشده بود اما صبح امروز در نشستی که با حضور شکرچی زاده، رئیس مرکز تحقیقات مسکن و شهر سازی، اقبال شاکری رئیس کمسیسون شورای شهر و احمد صادقی رئیس ستاد بحران شهر تهران برگزار شد خبر آمد که نقشه های پهنه های گسلی در محدوده شهر تهران ابلاغ شده است.

محمد شکرچی زاده در این خصوص گفت: تهران، مشهد، کرمان و برخی دیگر از شهرهای کشور با خطر زلزله روبرو هستند و تجربه نشان داده مکان های نزدیک به گسل آسیب پذیری بیشتری دارند.

وی خبر داد: آیین نامه۲۸۰۰ سال گذشته سرانجام پس از ۱۰ سال وقفه تصویب شد که این آیین نامه با همکاری وزارت راه و شهر سازی شورای اسلامی شهر تهران و شهرداری به انجام رسیده است.

وی افزود: اگر این آیین نامه سال ها قبل تدوین می شد آستانه خطر پذیری شهرهای ما در برابر زلزله بسیار کمتر می شد.

همچنین احمد صادقی صادقی رئیس ستاد بحران شهر تهران اظهار کرد: کار تهیه نقشه گسل های شهر تهران درسال ۱۳۸۷ به اتمام رسید اما تا امروز در تایید این اسناد اختلاف نظر وجود داشت که با پیگیری های شورای اسلامی شهر تهران شهرداری و وزارت راه و شهر سازی روز چهارشنبه نقشه در کمیته های فنی ۲۸۰۰ به تصویب رسید.

اقبلال شاکری نیز با بیان اینکه حدود ۶ درصد تهران و حومه در پهنه گسل هستند افزود: با اقدام مهمی که در تایید نقشه صورت گرفت، مدیریت یکپارچه شهری قبل از بحران انجام خواهد شد چرا که تهران دهمین شهر جهان از لحاظ خسارات به جمعیت است.

شکرچی زاده هم در پاسخ به اینکه کدام مناطق شهر تهران بیشترین و کمترین خطر پذیری را در مقابل زلزله دارند گفت: این نقشه ها در مناطق ۲۲ گانه تعریف شده که بعدا شهروندان در جریان قرار می گیرند.

صادقی نیز توضیح داد: امنیت شاخص های مختلفی دارد و صرف قرار گرفتن بر روی گسل معنای نا امنی باشد بلکه نوع ساخت وساز، بافت منطقه، تراکم جمعیت و پارامترهای دیگر در امنیت منطقه از نظر زلزله موثر است. بنابراین نیازمند آن هستیم با پلاک ها با توجه به قرارگیری بر روی گسل، مقاوم سازی شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۰۴-۰۵ ۲۲:۴۸

نقشه پهنه هاي گسلي تهران با چه دقتي تهيه شده است و مقياس نقشه چيست؟ وقتي پرفسور عگاشه اعلام ميكند اگر كسل شمال تهران فعال و حركت كند و زلزله اي رخ دهد به جنوب تهران صدمه ميزند و برعكس فعال شدن كسل جنوب شمال را تخريب ميكند. پس بايد چاره اي ديد.بناها ضد زلزله ساخت و بس! نقشه كسل اميد وارم در عمل وسيله اي براي گران كردن برخي از اراضي نباشد ؟ و....