• سه‌شنبه / ۹ آذر ۱۳۹۵ / ۱۴:۳۰
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 95090905269
  • خبرنگار : 71467

بانک مرکزی، کاسپین و حواشی عجیب «فرشتگان»

بانک مرکزی، کاسپین و حواشی عجیب «فرشتگان»

سرانجام بعد از اعلام دادستانی در رابطه با بدهی ۴۰۰۰ میلیاردی تعاونی فرشتگان و به دنبال آن اطلاعیه قابل تامل موسسه کاسپین، بانک مرکزی به این ماجرا واکنش نشان داده و تاکید کرد که کاسپین موظف به انجام تعهدات فرشتگان است.

به گزارش ایسنا، در روزهای اخیر بود که دادستان کل تهران در اعلامی تامل برانگیز از ماجرای زیان و بدهی ۴۰۰۰ میلیاردی تعاونی فرشتگان سخن گفت و اعلام کرد که این موسسه در سال های فعالیت خود توانسته تا ۸۰۰۰ میلیارد تومان از مردم سپرده جذب کند و در حال حاضر نصف این رقم را بدهی دارد.

این اعلام که خود می‌توانست موجبات نگرانی و هیجان را در بین سپرده‌گذاران فرشتگان ایجاد کند و ماجراهای دیگری را نیز به دنبال داشته باشد، با اقدام تعحب برانگیزی از سوی موسسه کاسپین همراه شد. این موسسه که در اسفند ماه سال قبل از تجمیع چند تعاونی از جمله فرشتگان موفق به اخذ مجوز از بانک مرکزی شده و مسئولیت انجام تعهدات این تعاونی‌ها را بر عهده گرفته بود، طی اطلاعیه ای در یک روز بعد از اعلام دادستانی در مورد بدهی‌های فرشتگان، خود تا حدی موجب نگرانی سپرده‌گذاران شد.

در اطلاعیه کاسپین آمده بود که "از تاریخ هفتم آذرماه امسال کلیه سپرده‌گذاران تعاونی اعتبار فرشتگان می‌توانند به هر یک از شعب متبوع خود که مایل باشند مراجعه و نسبت به انتقال سپرده های خود به موسسه اعتباری کاسپین اقدام کرده و دفترچه‌های جدید متعلق به موسسه را دریافت کنند، در عین حال که می توانند از خدمات بانکی موسسه کما فی السابق برخوردار باشند. "

اما به هر حال بعد از این اعلام، کاسپین و بانک مرکزی اطلاعیه‌های دیگری منتشر کردند که تا حدی بتواند فضای بین سپرده‌گذاران که در هفته اخیر نگران کننده شده بود را آرام کرده و به آنها درباره امنیت مالی و سپرده های آنها اطمینان دهد.

بانک مرکزی به گونه ای اعلام کرده که کاسپین وظیفه انجام تعهدات فرشتگان را بر عهده داشته و به عبارتی مسئولیت اصلی این موضوع بعد از صدور مجوز برای فعالیت کاسپین، بر عهده آن بوده و چندان به بانک مرکزی مرتبط نمی‌شود.

در توضیح این بانک آمده است که "موسسه اعتباری کاسپین در ۲۷ اسفندماه ۱۳۹۴ و براساس مصوبه پنجم آبان ماه سال قبل شورای پول و اعتبار، با انحلال تعدادی از تعاونی های اعتبار از جمله تعاونی اعتبار فرشتگان، تشکیل شده است. هیأت مدیره موسسه اعتباری کاسپین موظف است در چارچوب قوانین و مقررات، کلیه دارایی‌ها و بدهی‌های این تعاونی را به موسسه اعتباری کاسپین انتقال دهد. در این راستا لازم است هیأت مدیره موسسه کاسپین با نهایت دقت، حفظ منافع سپرده گذاران را در اولویت کاری خود قرار دهد. "

در عین حال که کاسپین نیز اعلام کرده است که " با توجه به اینکه مقرر شده است تمام اموال و دارایی‌های تعاونی اعتبار فرشتگان به موسسه اعتباری کاسپین منتقل شود و این مهم در حال انجام است، سپرده گذاران و مشتریان به هیچ عنوان نگران سپرده‌های خود نباشند، موسسه کاسپین که دارای مجوز از بانک مرکزی است نسبت به مدیریت این موضوع اقدام خواهد کرد. "

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۰۹-۰۹ ۱۷:۳۶

خبر قبلی شما تحت عنوان فرشته سیاه بانکی باعث تشویش اذهان عمومی و هجوم سپرده گذاران شد ولی با تماس با بانک مرکزی و تایید موسسه فوق خیال ما راحت شد. ولی مثل اینکه شما از این موضوع ناراحت هستید که چرا بانک مرکزی پشتیبانی کرده!!!!

avatar
۱۳۹۵-۰۹-۰۹ ۱۸:۰۱

كاسپين داره تعهدات را انجام ميده و امروز هم پرداختي داشت و در كمال صداقت داره كار مي‌كنه. فرشتگاني در كار نيست و مردم هم اطمينانشون دوباره جلب شده. من خودم از سپرده گذاران هستم. خداييش هم تاحالا به همه تعهداتشون عمل كردن

avatar
۱۳۹۵-۰۹-۰۹ ۱۸:۰۳

ایسنای عزیز! هدف شما از تخریب موسسات مجاز مالی چیست؟؟!!! چرا به موسسات و تعاونی های غیر مجاز کاری نداری؟؟!!!

avatar
۱۳۹۵-۰۹-۰۹ ۱۸:۰۹

قابل توجه همه : الان اکثر بانکها و شرکت ها زیان‌ده‌اند و حسابشان منفی است؛ نظیر آینده، قوامین، ایران زمین، سرمایه و ذوب آهن و ایران خودرو و پالایشگاه ها و … پس چرا کسی درباره اونها که اتفاقا ضررهاشون بسیار بیشتر از این عدد هاست صحبت نمی کنه؟؟!!! به سایت کدال بورس مراجعه کنید بطور مثال بانک گردشگری به ازای هر سهم صد تومنی صد و هشتاد تومن زیان داره. بانک های ملت و صادرات همینطور. لینک اش : http://codal.ir/Reports/Attachment.aspx?LetterSerial=TbsSUPvvJMaHiBIbw03rPQ%3d%3d&dev=1 ضمنا خبرگزاری فارس، در مورخ ۹۵/۰۸/۰۲ اعلام کرد که با مشخص شدن جزئیات و ابعاد صورت‌های مالی بانک‌های غیردولتی و خصوصی نتایج قابل تاملی را ارائه می‌دهد. در سال ۹۴ از مجموع ۱۸ بانک مورد بررسی، ۵ بانک زیان‌ده و ۹ بانک دیگر با کاهش سود خالص مواجه شده‌اند. این کاهش سود در برخی بانک‌ها در سطح ۳۰ تا ۵۰ درصد است. حالا پس چرا کسی درباره این ضرر و زیان های هنگفت اینها صحبت نمی کنه؟؟!!! ضمنا به فرض ضرر و زیانی که الانه هر شرکت و بانکی داره اولا قابل جبران هست