• چهارشنبه / ۸ دی ۱۳۹۵ / ۱۲:۵۲
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 95100805014
  • خبرنگار : 71263

یک سایت مالی آمریکایی ادعا کرد

ماجرای گرفتن تخفیف ۵۰ درصدی ایران از بوئینگ

ماجرای گرفتن تخفیف ۵۰ درصدی ایران از بوئینگ

قرارداد خرید ۸۰ فروند هواپیمای بوئینگ از سوی ایران‌ایر که حدود یک ماه پیش در ایران امضا شد با تخفیفی ۵۰درصدی همراه بوده که به ادعای یک سایت آمریکایی، این تخفیف در سفارش‌های خرید هواپیما در جهان عادی محسوب می‌شود.

به گزارش ایسنا، اوایل دسامبر ۲۰۱۶ شرکت بوئینگ با ایران ایر قراردادی برای فروش ۸۰ فروند هواپیما به ارزش ۱۶.۶ میلیارد دلار امضا کرد و این شرکت هواپیمایی اعلام کرد برای پرداخت نیمی از قیمت اعلام شده با این هواپیماساز آمریکایی مذاکره کرده است. این قرارداد نخستین بار در ژوئن سال ۲۰۱۶ از سوی بوئینگ اعلام شد و شامل تحویل ۵۰ فروند ۷۳۷ مکس ۸، ۱۵ فروند  ۷۷۷-۳۰۰ ERو ۱۵ فروند ۹-۷۷۷  است.

رسانه‌های داخلی به نقل از اصغر فخریه کاشان، قائم مقام وزیر راه و شهرسازی نوشتند: با توجه به ماهیت این سفارش و گزینه‌هایش، قیمت خرید ۸۰ فروند جت بوئینگ تقریبا ۵۰ درصد قیمت فهرست است.

بر همین اساس در گزارشی که در یک سایت مالی آمریکایی (NASDAQ) منتشر شده، آورده شده زمانی که یک شرکت هواپیماسازی بزرگ یک قرارداد نهایی را اعلام می کند، ارزش قرارداد بر اساس قیمت فهرست اعلام می شود اما معمولا هیچ کس قیمت فهرست را پرداخت نمی‌کند به خصوص اگر سفارش شامل شمار زیادی هواپیما باشد.

طبق ادعای این سایت، بوئینگ همواره برای سفارشهایی که دریافت کرده، نسبت به قیمت فهرست تخفیف داده است. بر مبنای آمار قیمتهای فهرست، تحویلها و درآمد گزارش شده از سوی بوئینگ، تخفیفهایی که این شرکت برای هواپیماهای مسافربری خود داده است، حدود ۴۷ درصد بوده است. با توجه به روند افزایش تخفیفها به همراه این حقیقت که بوئینگ معمولا قیمتهای فهرست را افزایش می دهد، احتمال اینکه این شرکت در آینده تخفیف بیشتری دهد، وجود دارد.

در بخش دیگری از این گزارش آمده که ایران ایر قرارداد مشابهی با گروه ایرباس که رقیب اروپایی بوئینگ است، بسته است و تحت این قرارداد ایرباس ۱۰۰ فروند هواپیمای جت تحویل ایران خواهد داد. ارزش این قرارداد بر مبنای قیمتهای فهرست، ۱۸ تا ۲۰ میلیارد دلار است. با این همه مدیرعامل ایران ایر اعلام کرده است که ارزش این قرارداد از ۱۰ میلیارد دلار فراتر نمی رود.

این گزارش در پایان می‌افزاید؛ مدیریت بوئینگ انتظار دارد قرارداد ایران با تولید و تحویل ۷۷۷-۳۰۰ ER، هزاران فرصت شغلی به طور مستقیم برای شهروندان آمریکایی ایجاد کند و تحویل کامل این هواپیماها ۱۰۰ هزار فرصت شغلی در بخش هوافضای آمریکا ایجاد می‌کند. بنابراین اجرای موفق این قرارداد، اشتغال در آمریکا را بهبود می دهد و در تولید ناخالص داخلی این کشور تاثیر مثبت دارد. علاوه بر مزایای اقتصادی، انتظار می رود این قرارداد به کسب و کار جهانی بوئینگ رونق دهد و ارزش سهام این شرکت را بالا ببرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۱۰-۰۸ ۱۴:۲۲

با تشکر از زحمات شما در زمینه خبررسانی. بنده میخواستم پیشنهاد یک تهیه یک گزارش در رابطه با برنامه توسعه فرودگاه های اصلی کشور از جمله مهرآباد و امام خمینی را به عنوان هاب (مرکز) عملیاتی شرکت ایران ایر به شما بدهم. با توجه به قرارداد های بزرگ اخیر که برای نوسازی ناوگان هوایی ایران ایر منعقد شده است و اعلام هدف گذاری برای جذب مسافر و گردشگر خارجی و تبدیل شدن به هاب مسافرت هوایی منطقه (با توجه به این نوسازی گسترده ایران ایر) این دو فرودگاه حتما نیاز به توسعه، بهسازی و نوسازی اساسی دارند که متاسفانه تا کنون هیچ خبر و گزارش مفصلی در رابطه با برنامه های مذکور از طرف مسوولان امر منتشر نشده است. به نظرم تهیه چنین گزارشی برای ما علاقه مندان به پیشرفت صنعت هوانوردی کشور خالی از لطف نیست.