• سه‌شنبه / ۲ آبان ۱۳۹۶ / ۱۲:۳۵
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 96080201013
  • خبرنگار : 71448

بررسی آمار گمرک در ۶ ماه نشان می‌دهد

واردات برنج دو برابر شد/ ۱۰۰۰۰۰۰ تن برنج خارجی در سبد غذایی ایرانیان

واردات برنج دو برابر شد/ ۱۰۰۰۰۰۰ تن برنج خارجی در سبد غذایی ایرانیان

آمار گمرک نشان می‌دهد که میزان واردات برنج در نیمه نخست سال جاری بیش از یک میلیون تن بوده است.

به گزارش ایسنا، بر اساس تازه‌ترین آمار گمرک از تجارت خارجی شش ماهه کشور، برنج نیمه سفید شده یا برنج کامل سفید شده حتی صیقلی یا براق شده با کد تعرفه ۱۰۰۶۳۰۰۰ مهم ترین محصول وارداتی به کشور بوده و در صدر جدول اقلام عمده وارداتی به ایران قرار گرفته است.

این در حالی است که واردات برنج هر ساله در فصل برداشت به منظور حمایت از تولیدکنندگان داخلی ممنوع می‌شود و در حال حاضر نیز از ابتدای شهریورماه واردات این محصول به دستور وزارت جهاد کشاورزی ممنوع شده است.

اما بر اساس آمار گمرک از ابتدای سال جاری تاکنون یک میلیون و ۵۴ هزار تن برنج به ارزش حدود ۹۹۶ میلیون دلار به کشور وارد شده است که این واردات بیش از شش درصد از وزن و چهار درصد از ارزش کل واردات را در این مدت به خود اختصاص داده است.

از سوی دیگر واردات برنج در این مدت، نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۸۶ درصدی از لحاظ وزنی و ۱۰۸ درصدی از لحاظ ارزش دلاری داشته است.

بر اساس آمار گمرک در شش ماهه نخست سال گذشته، ۵۶۵ هزار تن برنج به ارزش ۴۷۷ میلیون دلار به ایران وارد شده بود.

این در حالی است  که سید راضی نوری – عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی – صحبت از واردات بیش از یک میلیون و ۸۰۰ تن برنج به کشور کرده و گفته است که در صورت صحت این موضوع، ظلم در حق تولید داخلی و خیانتی به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی صورت گرفته است.

وی با بیان این که کل مصرف سالانه برنج کشور، دو میلیون و ۳۰۰ هزار تن است، اظهار کرده است که در صورتی که یک میلیون و ۸۰۰ تن برنج از طریق مبادی رسمی به کشور وارد شده باشد، بسیار نگران کننده است.

با این حال آمار گمرک نشان می‌دهد که حجم برنج وارد شده به کشور از مبادی رسمی و قانونی در شش ماهه نخست سال جاری برابر یک میلیون و ۵۴ هزار تن است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۰۸-۰۲ ۱۶:۰۴

جلوی صادرات برنج داخلی رابگیرن تا هرروزبرنج گرانتر نشود اگر برنج خارجی وارد نشود مردم چه بخورند . آقای نوبخت هر روز نرخ تورم اعلام می‌کند، من نمیدانم مرکز آمار کجاست؟

avatar
۱۳۹۶-۰۸-۰۲ ۲۱:۵۹

میشه بهار و زمستون وارد کرد نه فصل درو که کشاورزها ضرر کنند