• سه‌شنبه / ۲۸ آذر ۱۳۹۶ / ۱۱:۰۹
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 96092815697
  • خبرنگار : 71592

مخالفت نخست وزیر تونس با استعفای وزرای کابینه/ السبسی: همکاری با نظام سابق جرم نیست

مخالفت نخست وزیر تونس با استعفای وزرای کابینه/ السبسی: همکاری با نظام سابق جرم نیست

نخست وزیر تونس استعفای چهار تن از وزیران عضو حزب آفاق که به عدم وجود پیشنهادات حزب آفاق در بودجه ۲۰۱۸ اعتراض داشتند را رد کرد. همچنین رئیس جمهور این کشور اعلام کرد، همکاری با رئیس جمهور سابق تونس جنایت نیست.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، یوسف الشاهد، نخست وزیر تونس تاکید کرد، اعضای کابینه وی از حزب آفاق باید در سمت خود باقی بمانند.

الشاهد گفت، دولت وحدت ملی که با ابتکار عمل الباجی قائد سبسی، رئیس جمهور تونس و توافق‌نامه قرطاج تشکیل شده، حزب‌گرا نبوده، بلکه بهترین‌ها را از احزاب مختلف سیاسی برمی‌گزیند تا اهداف این توافق‌نامه محقق شده و کشور با چالش‌های بزرگ پیش روی خود مقابله کند.

نخست وزیر تونس در ادامه گفت، پس از تاکید وزیران بر پایبندی آنها به توافق نامه قرطاج و فلسفه دولت وحدت ملی، استعفای آنها دلیلی ندارد.

وی اعلام کرد، تصمیم گرفته آنها را در سمت خود ابقا کند.

پیشتر، مفدی المسدی، مشاور رسانه‌ای نخست وزیر تونس اعلام کرد، وزیران عضو حزب آفاق استعفای خود را به یوسف الشاهد، نخست وزیر این کشور تقدیم کردند.

چهار تن از مقامات دولت وحدت ملی تونس عضو حزب آفاق هستند.

حزب آفاق در بررسی بودجه ۲۰۱۸ دولت پیشنهاد داده بود، سیستم ارزیابی پرداخت مالیات لغو، معاملات نقدی کاهش و اوراق سهام کنونی جمع‌آوری و اوراق سهام جدیدی برای معامله‌های مالی غیر رسمی وارد بازار شود. اما این پیشنهادات رد و موجب خشم آنها شد.

دولت وحدت ملی تونس براساس توافق‌نامه قرطاج در سال ۲۰۱۶ تشکیل شد، این توافق‌نامه ابتکار عمل رئیس جمهور این کشور و شامل اولویت‌های دولت  وحدت تونس است.

همچنین رئیس جمهور تونس در گفت‌وگو با روزنامه "لوموند" فرانسه گفت، همکاری سابق با زین العابدین بن علی، رئیس جمهور سابق تونس جنایت نیست.

سبسی افزود، وقتی بن علی بر سر قدرت بود، میلیون‌ها تونسی با او کار می‌کردند و هر تونسی که محکوم نباشد حق مشارکت در امور کشور را دارد.

وی تاکید کرد، همکاری با بن علی جنایت نیست، در غیر این صورت هرکسی که با او کار کرده باید سلب تابعیت جنسی شود و این کار تنها از دادگاه قضایی برمی‌آید.

سبسی همچنین از سرنوشت کسانی که با حبیب بورقیبه، رئیس جمهور فقید کار کردند پرسید و گفت، آیا کسانی که با بورقیبه همکاری داشتند باید اخراج شوند؟!

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha