• سه‌شنبه / ۱۵ اسفند ۱۳۹۶ / ۱۵:۴۸
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 96121508500
  • خبرنگار : 71523

میزان مصرف انرژی در بخش خانگی در ایران ۳ تا ۴ برابر متوسط دنیا است

میزان مصرف انرژی در بخش خانگی در ایران ۳ تا ۴ برابر متوسط دنیا است

رییس پژوهشکده مطالعات راهبردی فناوری موسسه مطالعات بین‌المللی انرژی به مقایسه میزان مصرف انرژی در بخش‌های مختلف در ایران با کشورهای دیگر پرداخت و گفت: میزان مصرف انرژی در بخش خانگی در ایران سه تا چهار برابر متوسط دنیا است.

به گزارش ایسنا، حامد حوری جعفری در مراسم رونمایی از پایگاه اطلاع‌رسانی و کتاب ترازنامه هیدروکربوری کشور، گفت: براساس اطلاعات روزانه به طور متوسط بیش از یک میلیون معادل نفت خام، میزان مصرف انرژی در بخش خانگی است که این میزان سه تا چهار برابر متوسط دنیا است.

وی در مورد علل بالا بودن میزان مصرف انرژی‌ در بخش خانگی توضیح داد: جداره‌های ساختمان و عایق‌ها، سیستم تاسیسات و روشنایی و لوازم و تجهیزات خانگی عمده دلایلی است که باعث می‌شود میزان مصرف انرژی در بخش خانگی در ایران سه تا چهار برابر متوسط دنیا باشد.

رییس پژوهشکده مطالعات راهبردی فناوری موسسه مطالعات بین‌المللی انرژی با اشاره به شدت انرژی در ایران، اظهار کرد: براساس تولید ناخالص داخلی عرضه انرژی اولیه ۵.۵۳ (قبل از ورود به پالایشگاه‌ها و منهای صادرات) است. شدت انرژی در ایران در سال ۱۳۹۴، ۱.۸ بشکه به میلیون ریال بود به عبارتی دیگر به ازای هر میلیون ریال که تولید ناخالص داخلی داشتیم ۱.۸ بشکه نفت مصرف می‌کردیم. این موضوع براساس قیمت ثابت سال ۱۳۷۶ بود که ۱۰ برابر کشوری مانند ژاپن است.

حوری جعفری ادامه داد: براساس قیمت‌های سال ۲۰۱۵ شدت انرژی در ایران برحسب تن (هر تن معادل ۷.۳۳ بشکه نفت خام) ۰.۸ است در حالی که در ژاپن ۰.۱، در کره جنوبی ۰.۲، در چین ۰.۲۷، در عربستان سعودی ۰.۴، در ایالت متحده عربی ۰.۱۲ و به طور کلی متوسط دنیا ۰.۱۸ است. به عبارت دیگر شدت انرژی در ایران ۴.۵ برابر متوسط دنیا است.

رییس پژوهشکده مطالعات راهبردی فناوری موسسه مطالعات بین‌المللی انرژی ادامه داد: میزان مصرف انرژی در صنعت فولاد به ازای یک واحد محصولی که تولید می‌شود ۱۵۰ درصد بالاتر از استاندارد جهانی است. این میزان در بخش‌های سیمان و آجر هر کدام بالاتر از ۱۰۰ درصد و در بخش پتروشیمی و صنایع غذایی هر کدام بالای ۲۵ درصد است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۱۲-۱۵ ۲۰:۰۹

خوب انرژی ارزان نتیجش همینه تا وقتی هدفمندی یارانه کاملاً اجرایی نشود وقیمتها واقعی نشود این وضع ادامه دارد