• سه‌شنبه / ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۱۲:۳۸
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 97022514028
  • خبرنگار : 71539

وزیر بهداشت اعلام کرد

رتبه اول ایران در منطقه در حوزه "سلول درمانی"/ابلاغ استانداردهای "سلول‌درمانی" تا یک ماه آتی

رتبه اول ایران در منطقه در حوزه "سلول درمانی"/ابلاغ استانداردهای "سلول‌درمانی" تا یک ماه آتی

وزیر بهداشت، وحدت و علم را نیاز امروز جوامع اسلامی بویژه ایران برشمرد و با اشاره به افتتاح اولین مجموعه تولید انبوه فرآورده‌های سلولی در کشور گفت: معاونت درمان وزارت بهداشت متعهد می‌شود طی یک ماه آینده ضابطه مراکز درمانی که کار سلول درمانی انجام می‌دهند را تدوین و این استانداردها را به تمام کشور اعلام کند.

به گزارش ایسنا، دکتر سیدحسن هاشمی در مراسم افتتاح اولین مجموعه تولیدانبوه فرآورده‌های سلولی در منطقه  که صبح امروز در شرکت دارویی سل‌تک فارمد برگزار شد، گفت: استفاده از سلول‌ها در درمان (سلول‌های درمانی) نزدیک به نیم قرن قبل در دنیا مطرح شد. پیش از انقلاب نیز در ایران افرادی بودند که در این حوزه فعالیت می‌کردند که این فعالیت تا اوایل دهه هفتاد ادامه داشت. در این دهه مسولان جهاد دانشگاهی از جمله مرحوم کاظمی گام‌های بلندی از جمله در تاسیس موسسه رویان برداشتند. این موضوع به موازات آن در مراکز دانشگاهی و وزارت بهداشت دنبال شد.

وی با اشاره به رتبه ۱۵ ایران در دنیا و رتبه اول در منطقه در زمینه استفاده از سلول درمانی تصریح کرد: ما دانشمندان بسیار خوبی در این زمینه داریم که امیدواریم این مجموعه‌ای که کار تولید انبوه سلول انجام می‌دهد، بتواند آنها را به هم پیوند زند. در این صورت هم‌افزایی حاصل می‌شود که می‌تواند فاصله ما را با کشورهای رقیب افزایش دهد.

وزیر بهداشت ادامه داد: در این مجموعه تقسیم سلول انجام می‌شود که در درمان برخی از بیماری‌های صعب‌العلاج موثر است. بیش از ۲۵ سال است که درمان سرطان خون از طریق پیوند سلول‌های بنیادی انجام می‌شود، با وجود این، فناوری‌های جدید کمک می‌کند که ثمره بهتری در درمان بیماری‌ها داشته باشیم.

وزیر بهداشت در ادامه بیان کرد: حدود ۱۵ سال پیش رفتارهای ناصحیح و روش‌های غیر علمی در زمینه سلول درمانی در مراکز علمی کشور اتفاق افتاد و از طریق رسانه‌ها تبلیغ شد و مردم را به زحمت انداختند. دانشمندان نیز دچار تردید شدند. با راه‌اندازی این مرکز این مشکلات نیز برطرف می‌شود. معاونت درمان وزارت بهداشت نیز متعهد می‌شود که طی یک ماه آینده ضابطه مراکز درمانی که کار سلول درمانی انجام می‌دهند را تدوین و این استانداردها را به تمام کشور اعلام کند.

هاشمی با اشاره به برخی تخلفاتی که در زمینه سلول درمانی در کشور اتفاق می‌افتد، افزود: این تخلفات در این حوزه کم نیست و بخشی از آن از چشم ما پنهان است. اگر بخش بالینی و علمی با هم پیوند بخورند، این دانش نیز در مسیر صحیح خود قرار داده می‌شود. نباید مقاومتی برای بخش بالینی ایجاد شود. این مجموعه نیز درگیر بحث بالینی نشود و روی تولید سلول و دانش حرکت کند.

هاشمی، علم و وحدت را دو عامل اساسی برای پیشرفت جوامع اسلامی به ویژه ایران خواند و ادامه داد: آنچه در حوزه علمی اهمیت دارد،  مغز، دانش، ایمان و همت افراد علاقه‌مند به کشور است. مهم بستری است که این افراد را شناسایی و استعداد آنها را شکوفا می‌کند. این بستر نیز در آرامش حاصل می‌شود.

وزیر بهداشت تاکید کرد: هیچ بشری نمی‌تواند در دعوا، یاس و ناامیدی رشد کند. کشور امروز و به خصوص در دو - سه ماه آینده نیاز به آرامش دارد که در گروه همدلی و وحدت به دست می‌آید.

وزیر بهداشت با انتقاد از بعضی رفتارهای رسانه‌ای افراد اثرگذار و گروها و جریانات سیاسی ادامه داد:‌ وقتی ورزشکاری می‌خواهد در مجموعه بین‌المللی رقابت کند، او را با دعا بدرقه می‌کنیم. ما بارها در بیان مقام معظم رهبری درباره دیانت، وفادرای و انقلابی بودن دیپلمات‌های خود شنیده‌ایم و ما در شرایطی هستیم که آنها نیاز به روحیه دارند. همه ما برای کشور و انقلاب جمع شده‌ایم. باید مراقب باشیم؛ چراکه کوچک‌ترین خطا در تاریخ  به پای ما ثبت می‌شود. اگر جمهوری اسلامی و مسیر شهدای انقلاب را دوست دارید و به یکپارچگی وطن وفادار هستید، باید وحدت و توسعه علمی را دنبال کنیم.  چون آنها باقی مسیر را باز می‌کنند. طی سه دهه گذشته نیز رهبر انقلاب و امام راحل بر این دو محور تاکید داشتند.

هاشمی در پایان تصریح کرد: خودخواهی‌ها و خودشیفتگی‌ها بلای جان جمهوری اسلامی شده است. ما می‌خواهیم دیده شویم و به این که گفته‌هایمان چه هزینه‌ای برای کشور، جوانان، ‌ دین و تاریخ دارد، فکر نمی‌کنیم.

به گزارش ایسنا، مخبر دزفولی - رییس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) نیز در مراسم افتتاح اولین مجموعه تولید انبوه فرآورده‌های سلولی در منطقه با بیان اینکه افتتاح این مجموعه سندی بر توانایی ما بر اتکا بر جوانان و نخبگان کشور است، گفت: ما در بهترین وجه از نظر مولفه‌های حکومت قرار داریم، اما بیدلیل در مردم یاس ایجاد می‌کنیم. فضاها و بگو مگوهای جریانات سیاسی در کشور اتفاق می افتد که به واسطه آن برخی مظطرب می‌شوند. روزی به فردی گفتم نسبت‌های نسبی و سببی جریانات رو روی تابلو بگذاری تا بدانیم این بگومگوها شوخی است یا جدی.  دشمنان هم ممکن است این شوخی‌ها را جدی بگیرند.

وی افزود: سال ۱۳۵۶ بانک جهانی اعلام کرد ۴۶ درصد مردم ایران معادل ۱۴.۵ میلیون نفر زیر خط فقر مطلق هستند. در آن زمان ایران ۳۰ میلیون جمعیت داشت،  ۶ میلیون بشکه نفت استخراج می کرد و ۵ میلیون بشکه می‌فروخت.   این سازمان در سال ۹۳ یا ۹۴ نیز اعلام کرد ۹.۵ درصد جمعیت ایران معادل ۷ تا ۸ میلیون نفر زیر خطر فقر مطلق هستند. در این زمان ایران جمعیتی معادل ۸۰ میلیون نفر جمعیت داشت و یک میلیون بشکه نفت می‌فروخت.

رییس ستاد اجرایی فرمان امام (ره)  در ادامه بیان کرد: معظلات کشور ما با توجه به نعمت‌هایی که در اختیار داریم به  شرطی که نهضتی مبتنی بر انسجام ملی شکل بگیرد، برطرف می‌شود. ما به میزان دو هزار و ۷۰۰ کیلومتر به دریا دسترسی داریم. بازار زعفران دنیا ۸ میلیادر دلار است اما ما فقط ۴۰۰ میلیون دلار از بازار استفاده می‌کنیم. در زمینه صنایع دستی نیز به لحاظ تنوع اول هستیم و این صنایع در دنیا ۳۰ میلیارد دلار بازار دارد. چرا در کشوری که این نعمت‌ها را دارد، اضطراب ایجاد می‌کنید و می‌گویید نمی‌توانید برای ۵ یا ۶ میلیون نفر شغل ایجاد کنیم؛ این ظلم به کشور و مردم آن است.

وی اتکا به شرکت‌های کوچک، متوسط و دانش بنیان را جز عوامل پیشرفت کشورها دانست و تاکید کرد: ما در ستاد اجرایی فرمان امام از هیچ رانتی استفاد نکرده‌ایم و هیچ مناقصه و مزایده‌ای نداشته‌ایم. علاوه بر آن هیچ حضوری در واگذاری اصل ۴۴ به جز یک مورد نداشتیم و یک سهم نیز نخریده ایم.  تمام اقدامات ما تاسیسی و با رویکرد غیر ماندگاری بوده است.

مخبر دزفولی با اشاره به روند رو به رشد واگذاری فعالیت‌های ستاد اجرایی فرمان امام (ره) به مردم گفت:‌ ما در سال ۹۳، ۱۰۴ شرکت داشتیم در سال ۹۴ این رقم به ۸۵ شرکت رسید و در سال ۹۵ به ۶۵ و در سال ۹۶ به ۶۰ شرکت رسید و مصمم هستیم این شرکت‌ها را در سال ۹۷ به ۵۰ برسانیم. در مجموع ۲۸۱ شرکت به مردم واگذار کرده‌ایم. علاوه بر آن فعالیتی نداشته‌ایم که بخواهیم کمتر از بخش خصوصی مالیات بدهیم.

وی افزود: ما می‌توانستیم برای اجرای برخی از فعالیت‌های خود مانند تاسیس مدرسه، جاده و آب مالیات ندهیم اما اینکار رانکردیم. به هیچ وجه نیز با بخش خصوصی رقابت نمی‌کنیم. آماده هستیم هر فعالیتی که بخش خصوصی می‌خواهد به او واگذار کنیم، با دولت نیز هیچ رقابتی ندرایم و بهترین رابطه را با او داریم.

وی باتاکید بر اینکه آماده هستیم پروژه‌های خود را از یک تا صد درصد به مردم واگذار کنیم گفت: از میان ۵ پروژه‌ای که مسائل آن در شورای اقتصادی حل شده است، تا کنون ال سی چهار مورد باز شده و تا پایان خرداد نیز ال‌سی پروژه پنجم باز خواهد شد. آماده هستیم از یک تا صد درصد این پروژه‌ها را به دیگران واگذار کنیم.

وی در ادامه فعالیت در محدوده اقتصاد مقاومتی، محرومیت زدایی و اشتغال زایی را چهارچوب ستاد اجرایی فرمان امام (ره) اعلام کرد و گفت:‌ ما شش مکانیزم برای اشتغال‌زایی انجام داده ایم و بیش از ۴۵۰ هزار شغل در مناطق محروم ایجاد کرده‌ایم. هیچ کاری نبوده که اراده کنیم و نتوانیم انجام دهیم. سران یکی ازکشورهای اروپایی به من گفت شما از چه چیزی در مورد تحریم می‌ترسید، تحریم فقط قیمت‌ها را بالا می برد و زمان را طولانی می‌کند. امریکا تا کنون نتوانسته جلوی یک مکزیکی را بگیرد که داخل کشور نشود. البته معنای آن جملات این نیست که با بی‌تدبیری هزینه‌ها را بالا ببریم و اینطور نباید باشد که قداره بندی در یک گوشه از دنیا برای کشور ما یاس ایجاد کند.

وی ادامه داد: ما هیچ طرحی که در منطقه محروم نباشد  و مخاطبش مردم محروم نباشند نداریم.

نتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha