• چهارشنبه / ۱۰ مرداد ۱۳۹۷ / ۱۵:۲۴
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 97051005778
  • خبرنگار : 71616

در گفت‌وگو با ایسنا اعلام شد

آخرین خبرها از بسته جدید ارزی و نرخ دلار

آخرین خبرها از بسته جدید ارزی و نرخ دلار

طبق اعلام دولت و مجلس، سیاست ارزی بانک مرکزی در حال بازنگری است و به زودی این بسته جدید ارائه می‌شود اما آنچه از مسئولان اتاق بازرگانی شنیده شده، بر اساس این بسته، از این پس مرجع رسمی نرخ دلار بازار ثانویه است که قیمت پیشنهادی آن ۸۰۰۰ تا ۸۵۰۰ تومان خواهد بود و دلار ۴۲۰۰ تومانی فقط برای واردات کالاهای اساسی و دارو اختصاص می‌یابد و ارز صادرکنندگان عمده غیرنفتی از سامانه نیما به بازار ثانویه منتقل می‌شود. همچنین میزان ارز مسافری نصف خواهد شد.

مسعود کیمیایی اسدی - عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران - در گفت‌وگو با ایسنا، درباره این سیاست جدید ارزی اظهار کرد: معنی و مفهوم این سیاست این است که دولت نرخ بازار را به عنوان نرخ واقعی  قبول کرده و می‌خواهد به قول رئیس مجلس، قیمت ارز شناور و کنترل کند و از این پس نقش نظارتی خود را بیشتر کند تا اینکه تعیین کننده نرخ باشد.

به گفته وی، بر این اساس دولت می‌خواهد روی بازار ثانویه نظارت داشته باشد و صادرکننده و واردکننده با یک نرخ توافقی، ارز خود را تبادل کنند و دولت فقط ناظر باشد.

کیمیایی اسدی گفت: طبق سیاست‌ ارزی که از اول امسال با دستور معاون اول رییس جمهور اجرا و نرخ دلار ۴۲۰۰ تومان اعلام شد، سایر قیمت‌ها برای این نوع ارز جرم تلقی شد و گفتند "غیر از ارز  ۴۲۰۰ تومانی ارز دیگری را به رسمیت نمی شناسیم". از فردای آن روز اتاق بازرگانی نسبت به این سیاست، ‌ موضع گرفت و کارشناسان اقتصادی نیز اعلام کردند که این سیاست دستوری تعیین نرخ ارز کارشناسی نیست و کار عجولانه، غیرکارشناسانه و نسنجیده‌ای بوده است.

وی افزود: پس از گذشت دو - سه ماه، دولت متوجه شد تعیین نرخ دستوری امر درستی نیست؛ بنابراین کار صرافی ها را نیز ممنوع و مشاهده کرد که وضعیت تقاضا برای ارز ۴۲۰۰ تومانی به شدت بالا رفت. در همان ماه‌های اول نزدیک به ۳۰ میلیارد دلار ثبت سفارش در وزارت صنعت، معدن و تجارت صورت گرفت که خواستار دریافت ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات کالاهای بعضا لوکس، مصرفی یا کالاهای اولیه بودند. اکنون که دولت با این حجم بالای تقاضا مواجه شده متوجه شده که ظاهرا قیمت‌ دستوری ۴۲۰۰ تومانی برای دلار کارایی لازم را ندارد.

این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: در بسته جدید، بازار ثانویه به عنوان مرجع نرخ رسمی کشور مدنظر خواهد بود و دلار ۴۲۰۰ تومانی فقط برای واردات کالاهای اساسی و دارویی تخصیص داده شود و دیگر وارد سامانه نیما نشود. بر این اساس بقیه ارزهای پتروشیمی، فولاد یا ارزهایی که بعد از نفت قابل توجه هستند، به سمت بازار ثانویه می‌روند و در آنجا قیمت توافقی بین صادرکننده و واردکننده صورت می‌گیرد و صادرکننده، ارز خود را به واردکننده اختصاص می‌دهد.

به گزارش ایسنا، طبق اعلام اتاق بازرگانی بر اساس سیاست جدید ارزی بانک مرکزی، دولت به دنبال اجرای سه سیاست جدید در بازار ارز است که هدف اصلی در گام اول تثبیت بازار و در ادامه جلوگیری از توزیع رانت اعلام‌ شده است.

انتقال مبادلات ارزی صادرکنندگان عمده به بازار ثانویه، پایه و اساس بسته جدید ارزی بانک مرکزی است که البته نحوه دقیق اجرای آن پس از اظهارنظر سازمان برنامه‌وبودجه مشخص خواهد شد. قرار است صنایع پتروشیمی، فولادی و معدنی که ۸۰ درصد از صادرات غیرنفتی کشور به آنها تعلق دارد و تاکنون باید ارز حاصل از صادرات خود را به نرخ مصوب در سامانه نیما به واردکنندگان گروه دوم کالایی می‌فروختند، ارز خود را مانند صادرکنندگان بخش خصوصی در بازار ثانویه و به نرخ توافقی به واردکنندگان تخصیص دهند.

خبرها حاکی از این است که بانک مرکزی به دنبال بازگرداندن صرافی‌های مجاز به چرخه ارزی است و احتمالا توافقات ارزی صادرکنندگان و واردکنندگان بر بستر صرافی‌ها انجام خواهد شد که نرخ پیشنهادی برای آن بین ۸۰۰۰ تا ۸۵۰۰ تومان اعلام‌ شده است.

سومین برنامه بانک مرکزی در حوزه مدیریت بازار ارز، احتمال کاهش ۵۰ درصدی ارز مسافری است که با نرخ مصوب به مسافران واجد شرایط تخصیص می‌یابد. در شرایط فعلی به‌ واسطه اختلاف بیش از ۱۰۰ درصدی نرخ ارز دولتی و غیررسمی، عملا تخصیص ارز مسافری به توزیع رانت تبدیل شده و پیش‌ از این دفاتر خدمات مسافرتی را به سمت تبلیغ سفر رایگان تشویق کرده بود.

بر اساس قواعد فعلی تخصیص ارز مسافری، بسته به دوری یا نزدیکی مقصد، هر مسافر معادل ۵۰۰ یا هزار یورو ارز با نرخ دولتی دریافت می‌کند که بهای آن به طبق نرخ مصوب حدود ۲.۵ تا پنج میلیون تومان خواهد بود اما به‌ واسطه اختلاف قیمتی شدید میان ارز دولتی و ارز غیررسمی، بهای این میزان ارز در بازار غیررسمی معادل شش تا ۱۲ میلیون تومان برآورد می‌شود. در این وضعیت تخصیص ارز دولتی به هر مسافر به‌ منزله تخصیص رانت ۳.۵ تا هفت میلیون تومانی به هر مسافر بوده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۵-۱۰ ۱۶:۴۳

دولت اینم امتحان میکنه و خواهد دید که اینکار هم جواب نمیده و اوضاع رو بازم بدتر از قبل میکنه. بانک مرکزی هر ترفند الکی رو با سعی و خطا تا حالا امتحان کرده و جواب نداده و شکست خورده اینم روش!

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۱۰ ۱۹:۵۸

قیمت پیشنهادی آن ۸۰۰۰ تا ۸۵۰۰ تومان خواهد بود . - با تعیین نرخ دستوری که باز هم همان آش است و همان کاسه . تکرار یک سیاست غلط برای بار 100000000 ام ؟

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۱۰ ۲۰:۱۹

چقدر ارزون ! 8000-8500 تومن ! ملت باید بالای بیست تومن بخرند دیگه! گل و بلبل شده! گفته بودن نگران نباشید بهشون سلام برسونید !

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۱۰ ۲۰:۲۵

کدوم کارشناسی به ارز مسافرتی میگه رانت؟ بی لیاقتی شما زندگی جوون ها و مردم رو نابود کرده بعد مقایسه رو هوا انجام میدید! میگم ارزو کنید 50 هزار تومن بعد اون موقع هم ملت اگه بهشون دلار بدید بو کنند هم رانت محسوب میشه! 500 یورو در سال به مردم که بخواند برند سفر، رانته یا برای اون مدیرای بی لیاقتی که میلون دلار گرفتند رانته؟ یعنی ملت حق چند بشکه نفت رو هم ندارند؟ اونم با این قیمتا! یارانه رو که کردید تو جیب خودتون اینم مال خودتون دست از سر ملت بردارید لطفن!

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۱۰ ۲۱:۱۱

دولت در این مدت بسیار موفق بود و با این سیاست توانست تمام نقدینگی مردم را از دست شان جمع آوری کند و کسری بودجه خود را رفع کند. الان هم دلار 8000 تومن خواهد شد؛ افزایش قیمت ها انجام شده و تولیدکنندگان و بازاریان منتفع شده اند. تنها قشری که بدبخت شد و حسابی از این بالا و پایین رفتن ها آسیب دید قشر حقوق بگیر جامعه بودند که افزایش حقوق شان هماهنگ با نرخ تورم غیرواقعی و دستوری اعلامی و حدود میانگین 10 درصد بود ولی افزایش هزینه های زندگی شان با تورم واقعی حدود 75% بودید. حقوق بگیرها را دریابید.

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۱۱ ۰۱:۴۶

من دانشجو سه ماه پیش برای ارز دانشجویی ثبت نام کردم یک هفته بعد تاریخ مراجعه به بانک هست. سه ماه قبل که ثبت نام کردم دلار آزاد نزدیک 6 هزار بود چرا الان باید 8 هزار بخرم؟ آخه این انصافه؟ چرا مردم رو سر کار میزارین؟

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۱۵ ۱۶:۱۳

انصاف کجا بود برادر من... اینا اگه انصاف داشتن فقط به فکر کسری خودشون نبودن... الان موندیم... هیچ کس در مورد ارز دانشجویی حرفی نمیزنه. همه دانشجوا بدبخت میشن بخدا

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۱۱ ۱۱:۵۹

چرایه سیاست درست ارزی رومدنظرنمیگیرین تاشاهدهرج ومرج دربازارنباشیم

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۱۱ ۲۱:۳۹

احتمالا بعد از انتشار این بسته شاهد ثبات در بازار ارز خواهیم بود

avatar
۱۳۹۷-۰۵-۱۳ ۲۳:۱۷

بابا این همه بازیه قیمت ارز وسکه و طلا همه به دست خودشونه می خواستن مردمو به دلار 8000و8500 تومن راضی کنند تا خرج ودخلشون جور بشه