• دوشنبه / ۲۸ آبان ۱۳۹۷ / ۰۶:۴۲
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 97082713616
  • خبرنگار : 71282

یک فعال حوزه کار:

افزایش ۲۰ درصدی حقوق پاسخگوی هزینه‌های زندگی نیست

افزایش ۲۰ درصدی حقوق پاسخگوی هزینه‌های زندگی نیست

یک فعال حوزه کار گفت: با توجه به آن که هنوز به ثبات اقتصادی نرسیده‌ایم و شرایط اقتصاد در سال آینده مشخص نیست، هرگونه تصمیم‌گیری در خصوص افزایش حقوق و دستمزدها برای سال بعد باید منطقی و واقع‌بینانه و پاسخگوی معیشت خانوارها باشد.

علی اکبر سیارمه درگفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: فلسفه افزایش دستمزد در کارمندان و کارگران یا در هر بخشی که باشد، باید چارچوبها و مولفه هایی برای آن درنظر گرفته شود، ولی متاسفانه هنوز نتوانسته‌ایم مبناها را عملی و بر اساس تورم واقعی دستمزدها را تعیین کنیم و به دلیل همین دلیل سالهاست که چانه‌زنی‌های مزدی برای تعیین دستمزد کارگران دستخوش تحول شده و رضایت کارگران را به دنبال نداشته است.

وی ادامه داد: در خصوص حقوق و دستمزد کارگران قانونگذار پیش‌بینی کرده که دستمزد سالانه با در نظر گرفتن نرخ تورم موجود و سبد معیشت خانوار تعیین شود و این اتفاق در شورای عالی کار با حضور شرکای اجتماعی صورت می‌گیرد.

این فعال حوزه کار با اشاره به اعلام افزایش ۲۰درصدی حقوق کارکنان دولت در سال آینده، درباره اثرات آن بر سبد معیشت کارمندان، گفت: به طور حتم این رقم نمی‌تواند پاسخگوی معیشت کارمندان و کارگران و بازنشستگان باشد و اساسا ملاک قرار دادن دستمزد کارکنان دولت برای مزد کارگران اشتباه است. چون کارگران در زیر خط فقر قرار دارند و معیشت آنها به شدت افت کرده است هرچند کارمندانی هم داریم که سخت در مضیقه‌ و نیازمند کمک هستند ولی برای سال آینده با شرایط اقتصاد موجود نمی‌توان حقوق کارگران را ۲۰ درصد افزایش داد.

سیارمه، تاکید کرد: زمانی در کارخانه‌های ریسندگی و نساجی‌ها، کارگران با حداقل دستمزد و مزایا کار می‌کردند و مدتی بعد که به سمت ورشکستگی رفتند و توان رقابت با دیگر کارخانه‌های داخلی را از دست دادند، مزایایی برای کارگران درنظر گرفته شد تا قدرت معیشتشان تاحدودی حفظ شود ولی با شرایط اقتصادی فعلی، هرقدر دستمزدها را بالا ببریم، تورم آن را قیچی و بی اثر می‌کند.

وی با بیان این که اعلام درصد افزایش حقوق از حالا زود است، گفت: درباره این موضوع حتی اگر به دلیل ارائه لایحه بودجه باشد باید واقع بینانه و منطقی تصمیم بگیریم، چون سال قبل افزایش ۱۰ درصدی حقوق کارکنان و افزایش ۱۹.۵ درصدی حقوق کارگران را برای سال ۹۷ تصویب کردیم در حالی که نوسانات نرخ ارز و آشفتگی بازارهای داخلی را پیش‌بینی نکرده بودیم، لذا با توجه به تجربه‌ای که به دست آمده و شرایط اقتصادی موجود که هنوز به ثبات نرسیده نمی‌توان برای حقوق و دستمزد کارمندان و کارگران افزایش ۲۰ درصدی را منظور کرد.

این فعال حوزه کار تاکید کرد:اعلام افزایش ۲۰ درصدی حقوق صرفا نوعی مسکن موقتی در شرایط موجود است ولی هرگونه افزایش حقوق باید واقع بینانه و منطقی صورت گیرد چون امکان افزایش در طول سال به دلایل متعددی وجود ندارد و نمی‌دانیم تا پایان سال شرایط اقتصاد به چه سمت و سویی می‌رود و سال آینده در چه وضعیتی خواهیم بود.

 سیارمه درعین حال تصریح کرد: دستمزد کارگران به شکل سه جانبه تعیین و تصویب می‌شود و ما هر سال درصدی به پایه حقوق کارگران در شورای عالی کار اضافه می‌کنیم و کارگران باید با همین درصد افزایش یکسال کاری را سپری کنند ولی کارکنان تنها حقوقشان نیست و مزایای رفاهی و سبدهای کالا دارند و بر اساس کارکرد و میزان فعالیت از ۳۰ تا ۱۱۰ ساعت هم اضافه کار می‌گیرند که از این جهت افزایش حقوق کارگران و کارمندان قابل مقایسه نیست.

این فعال حوزه کار در پایان گفت: در گذشته که رونق اقتصادی بود و کارخانه‌ها فعال بودند، علاوه بر دستمزد از محل سود فروش درصدی به کارگران داده می‌شد ولی اکنون که کارخانه‌ها با مشکل توزیع و فروش مواجه شده‌اند کارگران هم از گرفتن این مزایا محرومند و ناچارند برای تامین هزینه‌های زندگی در شیفت‌های طولانی کار کنند یا به شغل‌های دوم و سوم روی بیاورند.

به گزارش ایسنا، گرچه هنوز درصد افزایش حقوق کارکنان برای لایحه بودجه سال آینده نهایی و اعلام نشده است ولی احتمالا این درصد افزایش تا ۲۵ درصد خواهد بود.پیشتر یک عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۹۷ گفته بود به اندازه کافی ارزهای ریالی، دلاری و یورو در صندوق ذخیره داریم و می‌توانیم حقوق پرداختی ۱۷ میلیون نفر حقوق بگیر کشور را افزایش دهیم.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۸-۲۸ ۰۸:۳۱

آخه فقط حرف..... آنقدر حرف بزنید تا سال تموم بشه و بعد بگید سال بعد تورم 16 درصده و ما هم بیست درصد حقوق رو افزایش دادیم. و بی تفاوت نسبت به 17 میلیون کارگری که با بی عرضگی مسئولین حداقل نه از سال جاری رو با بدبختی سر کردن با اون پیش بینی مزخزفشون. 11 درصد و 88000 تومان. تورم بین 30 الی 50 درصد و حقوق.... خدا لعنت کنه ظالم و ستمگران

avatar
۱۳۹۷-۰۸-۲۸ ۰۹:۰۵

کدام 20 درصد؟ سال گذشته افزایش تا 20 درصدی یک دروغ بزرگ بود. پارسال حقوق چه کسی 20 درصد زیاد شد؟ 90 درصد حقوق ها پارسال 6 درصد افزایش داشت. با تورم 300 درصدی حتی اگر 20 درصد واقعی برای همه هم اعمال شود (که پارسال نشد) باز هم دردی از قشر بدبخت حقوق بگیر دوا نمی شود. حقوق های باید حداقل حداقل 2 برابر شود تا کمی به شرایط شهریور سال 96 نزدیک شویم (باز هم تأکید می کنم: کمی).

avatar
۱۳۹۷-۰۸-۲۸ ۱۰:۵۱

زن و شوهری هر دو کارمند (آموزش و پرورش) یا مشابه، با مجموع در آمد بیش از کمینه شش میلیون (6,000,000 تومان)، +20% میشود 7،200،000 تومان. حدود یک ماه در ایام نوروز، سه ماه تابستان تعطیل، ایام جشن تعطیل، ایام رحلت تعطیل، هوا سرد است تعطیل، هوا گرم است تعطیل. با دریافت حقوق به موقع و قانونی، و .... بنده و امثال بنده و خانوادۀ این ملت غیرکارمند باید خرج چنین افرادی را بدهیم ؟ تکلیف دیگران چیست ؟ حقوق کارمندان دولت کمرشکن شده است، و بیشترشان عملا بیکار با روزی کمتر از چند دقیقه کار مفید. و دیگر مثال، کارمند دولت موظف در کنترل کیفیت محصول تولیدی، وارداتی، قیمت، توزیع و ... (افزایش قیمت بسیاری از تولیدات داخلی تا 300% !) را برعهده دارد، و هیچ وظیفه ای را به درستی انجام نداده است و باید پاسخگوی مردم نیز باشد، زشت نیست که پاداش میگیرد ؟ چنین مدیریتی غیر پاسخگو که توان ندارد از کارمند کار کامل مطالبه کند و بر آن نظارت، و هر چه میشود حقوق را افزایش میدهد به هیچ درد نمی خورد.

avatar
۱۳۹۷-۰۸-۲۸ ۱۲:۰۱

این افزایش های اندک شاید برای خانواده هایی که زوجین شاغل هستند یک مُسکن باشد اما برای خانواده های تک حقوق هیچ دردی را دوا نمی کند.

avatar
۱۳۹۷-۰۸-۲۸ ۱۴:۲۰

نمی توانید ول کنیدبرید ما هم بریم افغانستان