• جمعه / ۹ آذر ۱۳۹۷ / ۰۲:۳۱
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 97090903854
  • خبرنگار : 71498

بارندگی های اخیر نشانه سال آبی پربار نیست

بارندگی های اخیر نشانه سال آبی پربار نیست

معاون دفتر برنامه‌ریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو گفت: علی‌رغم این‌که پاییز امسال شاهد افزایش بارندگی‌ها در ایران هستیم، اما به‌دلیل این‌که خشکسالی ایران از ۱۵ سال پیش نهادینه شده، نمی‌توان به بهبود وضعیت خشکسالی امید داشت.

هدایت فهمی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که افزایش بارندگی در پاییز یک سال، به‌معنای سال آبی پربار نیست، اظهار کرد: ممکن است در زمستان و بهار شاهد کمبود بارندگی‌ها در ایران باشیم.

وی افزود: در برخی از سال‌های ‌گذشته نیز چنین شرایطی اتفاق افتاده، اما به‌طور کلی باید گفت که به فرض این‌که امسال سال پربارانی باشد، باز هم نمی‌توان خشکسالی‌های ۱۵ ساله ایران را که حتی در برخی موارد این مساله از ۱۵ سال نیز بیش‌تر قدمت دارد را جبران کرد.

معاون دفتر برنامه‌ریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو با بیان این‌که افزایش رطوبت خاک و حل کسری مخازن آب‌های زیرزمینی موضوعی است که باید با تدبیر و اقدام همگانی جبران شود و نمی‌توان تنها با یک سال پرباران نسبت به حل این مساله امید داشت.

به گفته فهمی با توجه به این‌که ۸۵ درصد ایران در یک منطقه خشک واقع شده است، باید شرایطی ایجاد شود که بتوان با این مناطق خشک و نیمه‌خشک سازگار شد که در این بین بهترین راه‌حل مدیریت، تقاضا و مصرف است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با تاکید بر این‌ مساله که در ایران در تمام بخش‌های مصرفی بیش از حد نرمال جهانی مصرف صورت می‌گیرد، تصریح کرد: باید تدابیری اندیشیده شود تا صرفه‌جویی در مصرف الگوی تمام مردم باشد.

معاون دفتر برنامه‌ریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو افزود: این مساله به معنای عدم مصرف آب نیست، بلکه تنها انتظار وزارت نیرو این است تا مصرف مشترکان بهینه شود، چراکه تنها از این طریق می‌توان مشکل آب را در کشور برطرف کرد.

فهمی یکی‌ دیگر از راهکارهای حل خشکسالی را استفاده از پساب عنوان و اظهار کرد: استفاده از دستگاه‌های کاهنده مصرف و هم‌چنین راهکارهای کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت وزارت نیرو می‌تواند برای این مساله راهگشا باشد.

معاون دفتر برنامه‌ریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو تصریح کرد: هیچ دولتی به تنهایی قادر به مدیریت آب نیست مگر آن‌که مردم به‌عنوان اصل طلایی، در این حوزه مشارکت ویژه‌ای داشته باشند.

رضا اردکانیان وزیر نیرو نیز چندی پیش اعلام کرد که با توجه به خشکسالی سال‌های گذشته و از دست رفتن رطوبت مناسب خاک، افزایش بارندگی‌های اخیر موجب ایجاد روان آب و حل مشکل خشکسالی نمی‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۹-۰۹ ۰۷:۴۰

نمی دانم چرا شاکر نیستیم چرا از این نعمت الهی که پاییزمان واقعی شد لذت نمی بریم تورا خدا ادبیات خود را عوض کنید پاییز خوب بود خدا را شکر ان شالله زمستان و بهار خوبی خواهیم داشت

avatar
۱۳۹۷-۰۹-۰۹ ۱۰:۰۰

دیروز پنجشنبه هشت آذر برخی درختان در شمال از شدت گرما و باد گرم جوانه زدند!!!!! باد گرم در این موقع از سال در این منطقه کاملا غیر طبیعی است. امروز جمعه هم علی رغم اعلام هواشناسی دال بر نفوذ جریانات هوایی شمالی به این منطق و بارش ناشی از آن ، کماکان اتفاق جوی خاصی رخ نداده ، فقط ابرهایی نسبتا رقیق وجود دارند، در صورتیکه بطور طبیعی نفوذ جریانات شمالی در این موقع از سال باید موجب کاهش شدید دما و بارش های زیاد در این منطقه شود....

avatar
۱۳۹۷-۰۹-۰۹ ۱۰:۱۵

در برخی مواقع وقتی شرایط جوی مساعد باشد ، برخورد یک توده هوای بارشزا به سمت رو به باد یک کوه ، در مناطق مجاور آن سمت ایجاد بارندگی میکند ، اما در ادامه کار وقتی همان توده هوا از سمت دیگر یعنی سمت پشت به باد کوه پاییین می آید در آن سمت باعث وزش باد گرم میشود....

avatar
۱۳۹۷-۰۹-۰۹ ۱۰:۳۲

بطور طبیعی زمان وزش باد گرم در سواحل جنوبی خزر در اوایل و اواسط پاییز و حداکثر به مدت دو یا سه روز است، ولی چند سال است و عمدتا از سال ۹۳، که بادهای گرم در زمانی غیر طبیعی و در زمستان و بهار نیز در سواحل خزر میوزند ، که باعث افزایش غیر طبیعی دما در این منطق تا حد ۳۷ و ۳۸ درجه !!!!!!! و آتش سوزی در جنگلهای این منطقه در آن زمان شده است. همه اینها در شرایطی است که شرایط جوی در مناطق مجاور به سواحل خزر یعنی مناطق شمالغرب، شمال شرق و گلستان در این جند سال عادی بوده ، و در برخی مواقع حتی شرایط ترسالی در آنها وجود داشته

avatar
۱۳۹۷-۰۹-۰۹ ۱۰:۴۹

الحمدالله اظهار نظرها طوری ایت که انگار ما هیچ اتفاق خوبی در ایران نداریم .

avatar
۱۳۹۷-۰۹-۰۹ ۱۳:۲۹

همانطور که شما تمام منابع سطحی و زیر سطحی ایران را در مدت 40 سال هاپولی کردید مطمئناً هرچه خداوند تبارک و تعالی نعمت هم بفرستد باز هم از نظر شما کم است چون جیبتان از کمر شروع می شود و تا زیر زانو ادامه دارد.

avatar
۱۳۹۷-۰۹-۰۹ ۱۳:۴۲

سلام شما به باران و کم آبی و پر آبی کاری نداشته باشید ! آب را گران کنید !

avatar
۱۳۹۷-۰۹-۰۹ ۱۷:۵۳

سالی ۳۶۵ روز هم باران بباره باز مسئولین میگن سال بعد کمبود داریم میدونید چرا؟ چون مدیریت بلد نیستن و برای اینکه بتونن این ناکارآمدیشون رو پوشش بدن از این جملات استفاده می‌کنن بس کن برادر من ...

avatar
۱۳۹۷-۰۹-۰۹ ۲۳:۱۱

همش یاس وناامیدی