• سه‌شنبه / ۲۰ آذر ۱۳۹۷ / ۰۳:۳۷
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 97092009771
  • خبرنگار : 71282

چرا فکر می‌کردیم مزد کارگران ترمیم می‌شود؟

چرا فکر می‌کردیم مزد کارگران ترمیم می‌شود؟

یک کارشناس حوزه کار با بیان این‌که پیگیری نمایندگان کارگری برای ترمیم مزد کارگران به نتیجه نرسید، گفت: بهتر است به‌جای وقت‌کشی، جلسات دستمزد شورای عالی کار از سرگرفته شود تا به مباحث مزد ۹۸ کارگران ورود کنیم.

علی‌اکبر سیارمه در گفت‌وگو با ایسنا، با تایید شرایط دشوار معیشتی کارگران و بازنشستگان، درباره منتفی شدن ترمیم مزد کارگران ابراز عقیده کرد و گفت: از اول هم مشخص بود که ترمیم و بازنگری مزد کارگران بی نتیجه می‌ماند چون اراده‌ای برای این کار وجود نداشت و نشان داد که بهبود وضع معیشت کارگران چیزی جز وعده نبود.

وی با  طرح این پرسش که چرا فکر می‌کردیم مزد کارگران ترمیم می‌شود؟ گفت: کسانی که سابقه و تجربه حضور در جلسات شورای عالی کار را دارند می‌دانند که چنین موضوعی هیچ گاه محقق نشده و سالهای بسیاری در مورد افزایش دستمزد و ترمیم آن چانه‌زنی کردیم ولی هربار دولتها به عنوان کارفرمای بزرگ با کارفرمایان همراه شدند و نتیجه‌ای از تقویت معیشت و جبران عقب ماندگی‌های مزدی کارگران نگرفتیم.

این کارشناس حوزه کار با بیان این که در کشورهای دیگر دولتها مداخله‌ای در موضوعات صنفی کارگری نمی‌کنند و کارگران و کارفرمایان با چانه زنی مسایل و امور کارگری را پیش می‌برند، ادامه داد: متاسفانه در کشور ما اصل رعایت سه جانبه گرایی تنها یک شعار است و هنگام تعیین دستمزد، دولت و کارفرمایان به وظیفه خود در قبال کارگران عمل نمی‌کنند و این گونه می‌شود که با وجود آن که یکسال تمام وقت داریم به مقوله مزد کارگران بپردازیم ولی هر سال به روزهای آخر اسفند و جلسات فشرده موکول می‌شود و رضایت خاطر هیچ کدام از طرفین را به دنبال ندارد.

وی با اشاره به جلسه اخیری که در وزارت کار در خصوص مشکلات بنگاه‌ها و شرایط اقتصادی و از جمله دستمزد برگزار شد، گفت: نقطه ضعف جلسات شورای عالی کار همین است که به اسم بررسی مزد به مباحثی ورود می‌کنیم که جز اتلاف وقت شورا نتیجه‌ای ندارد. طرح مباحثی نظیر مشکلات تولید و رکود بنگاه‌ها اگر چه قابل تامل است ولی کمکی به بهبود معیشت کارگران نمی‌کند و مسایلی نظیر تعیین مزد منطقه‌ای یا فصلی در شورای عالی کار اساسا با شرایط اقتصاد ایران سازگار و قابل اجرا نیست.

به اعتقاد سیارمه طرح توزیع سبد حمایت غذایی یا مباحثی همچون امکان ترمیم مزد تنها مسکن موقتی برای آرام کردن افکار عمومی و کارگران است تا چند ماه باقیمانده به پایان سال با امیدواری بگذرد.

وی با تاکید بر این که دولتمردان به جای وعده‌های امیدوارکننده واقعیت‌ها را به جامعه و کارگران بگویند، اظهار کرد: جامه کارگری در همه حال یار و همراه دولت و تولید و کارفرمایان بوده است و در مقطع کنونی که دچار فشارها و مشکلات اقتصادی هستیم، قطعا شرایط را درک می‌کنند. در حال حاضر وضعیت معیشت خانوارهای کارگری و حداقل‌بگیران به سختی می گذرد و در کمال تاسف می‌بینیم حقوق کارگران کارخانه‌هایی که سرپا و در حال تولید هستند هم با تاخیر پرداخت می‌شود؛ چه برسد به کارخانه‌هایی که با مطالبات معوق کارگران مواجه شده، خط تولیدشان خوابیده و کارگران خانه نشین شده‌اند.

به گفته این کارشناس حوزه کار، کارگران آمادگی پذیرش تمام واقعیتها را دارند و دولت باید صادقانه و شفاف همه مسایل را با مردم در میان بگذارد.

وی در پایان حمایت دولت از کارفرمایان و کارگران تاکید کرد و گفت: دولت باید حمایت خود را از کارفرمایان در قبال کاهش هزینه‌های تولید و مواد اولیه، عوارض گمرکی و مالیات و قیمت حامل‌های انرژی نشان بدهد تا کارفرمایان هم برای هرگونه ترمیم یا افزایش مزد کارگران مقاومت نکنند.

به گزارش ایسنا، پیش‌تر نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار، بالا رفتن دستمزد را به زیان کارگران و بیکار شدن آنها دانسته و گفته بود هر تصمیمی که به افزایش دستمزد کارگران منجر شود نیازمند پیش‌بینی نظام جبرانی دولت برای کارفرمایان خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۹-۲۰ ۰۷:۵۷

با سلام ..نمایندگان محترم مردم در مجلس شورای اسلامی میبایست زحمت بکشند با تصویب یک بند دوفوریتی برای حمایت از کارگران که 13 میلیون نفر را تامین اجتماعی تحت پوشش دارد و بیمه سازمان هستند و برای اقتصاد و آبادانی کشور زحمت میکشند دولت را مکلف سازند برای کمک و ترمیم دستمزد کارگران از محل درآمدهای حاصل از صادرات پتروشیمی و گاز و نفت ماهیانه مبلغی را به حساب کارگران فقیر واریز نماید! که جبران مبلغ 850 هزار تومان کسری مزد کارگران بشود !!هل من ناصر ینصرنی؟

avatar
۱۳۹۷-۰۹-۲۰ ۰۸:۳۸

هرجا دست دولت در کار باشد خانه خرابی در پی دارد وقتی دولت و کارفرما قرار است مزد را پرداخت کنند پس در عمل ما گل می خوریم و دو به یک می شویم

avatar
۱۳۹۷-۰۹-۲۰ ۰۹:۴۵

با سلام ..چون فکر میکردیم وجدانمان بیدار شده و انسانیت خواهان حمایت همه جانبه از قشر کارگر فقیر و دردمند است که به سرعت همه چیز خاموش شد و بد جنسی و ظلم پدیدار گشت !!

avatar
۱۳۹۷-۰۹-۲۰ ۱۳:۰۷

با سلام.. یکی از راه حلها حذف پیمانکاران نیروی انسانی است . در صورت حذف مشکلات عده زیادی از کارگران تا حدود زیادی رفع میگردد.

avatar
۱۳۹۷-۰۹-۲۰ ۱۴:۱۴

به دلیل اینکه فکر می کردیم سیاست در عمل یعنی صداقت راستی گویی و همان آموزشی که علی (ع) به معاویه ملعون داده اند یعنی اینکه در نامه ای گفتند که : ای معاویه اگر سیاست این است که تو داری ... من از تو بهتر، آنها را بلد هستم ولی سیاست در اسلام یعنی صداقت و درستی ( نقل به مضمون ) پس راستی کن که در جهان رستند؛ راستان در جهان قوی دستند؛ خط فقر برای سال 1397 و 1398 با گرانی ها که در این 10 ماه از سال 1397 که پایین نیامده یعنی 5 میلیون تومان در ماه و یا ارزش ریالی پول آن برای کارمندان و کارگران ساده و کسبه خرد ....