• یکشنبه / ۲۵ آذر ۱۳۹۷ / ۰۱:۲۳
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 97092412132
  • خبرنگار : 71263

تحلیلگران جهانی پیش بینی کردند

احتمال گرانی قیمت کالاهای مهم در سال آینده

احتمال گرانی قیمت کالاهای مهم در سال آینده

امسال سال مایوس‌کننده‌ای برای کالاها بوده اما برخی از کالاها مانند طلا، مس، ذرت و سویا که عملکرد ضعیفی داشتند، ممکن است در سال ۲۰۱۹ پیشرو باشند و رشد قیمت چشمگیری را نشان دهند.

به گزارش ایسنا، میهیر کاپادیا - مدیرعامل شرکت "سان گلوبال اینوستمنتس"، با اشاره به مسائل سیاسی مانند بریگزیت و ادامه اختلافات تجاری میان آمریکا و چین، گفت: شماری فرصت‌های جدید وجود دارد که در سال ۲۰۱۹ به روی سرمایه گذاران گشوده خواهد شد.

در میان آنها، طلا وجود دارد که در چند سال گذشته عملکرد ضعیفی داشته و از ابتدای سال ۲۰۱۸ تاکنون قیمتش حدود پنج درصد ریزش داشته است. یکی از عوامل اصلی کاهش قیمت طلا، افزایش نرخ‌های بهره آمریکا بوده است. نرخ‌های بهره بالاتر، دارایی‌های بدون بازدهی مانند طلا را غیرجذاب کرده و هزینه نگهداری آن‌ها را افزایش می‌دهد.

اگرچه بانک مرکزی آمریکا امسال نرخ‌های بهره را سه دور افزایش داده و ممکن است ماه جاری نیز برای یک دور دیگر افزایش نرخ‌های بهره اقدام کند، اما جروم پاول - رییس بانک مرکزی آمریکا، اظهار کرده که نرخ‌های بهره به سطح مورد نظر نزدیک شده اند و ممکن است در صورت نوسانی ماندن بازارهای سهام و ادامه رشد بازده اوراق قرضه، نرخ‌های بهره کمتر شود. باید به خاطر داشت که طلا رابطه معکوسی با بازارهای سهام و اوراق قرضه دارد.

به گفته کالین سیژینسکی - استراتژیست ارشد در شرکت SIA Wealth Management، توقف افزایش نرخ‌های بهره یا حتی کاهش احتمالی آنها، ممکن است فشار را از روی کالاهایی که به دلار آمریکا معامله می‌شوند بردارد. قیمت طلا و همچنین کالاهایی مانند گندم و ذرت روند رو به رشدی پیدا کرده است. از ابتدای امسال تاکنون بهای معاملات آتی گندم ۲۴ درصد و ذرت حدود ۱۰ درصد رشد کرده است.

سال جیلبرتی - رییس شرکت "توکریوم تریدینگ"، در این باره به مارکت واچ گفت: ذرت در میان غلات مهم در سال ۲۰۱۹ خوش خواهد درخشید که به دلیل بهبود عوامل بنیادین آن است. مصرف جهانی از ذرت تقریبا دو برابر تولید آن رشد کرده و پیش بینی شده ذخایر ذرت از سال گذشته ۹.۲ درصد رشد کند.

اما گندم شرایط دشواری را برای تکرار عملکرد درخشان سال ۲۰۱۸ خواهد داشت، زیرا بالا رفتن قیمتها در سال میلادی جاری، به افزایش کاشت منجر شد و ممکن است عرضه مازاد بر تقاضا در سال ۲۰۱۹ را بدنبال داشته باشد.

اما در این میان، دورنمای سویا بهبود پیدا کرده است. قیمت سویا که به دلیل اختلاف تجاری میان آمریکا و چین بیش از شش درصد سقوط کرده بود، به دنبال آتش بس تجاری میان این دو کشور و آمادگی چین برای ازسرگیری خرید سویای آمریکا، ممکن است به سرعت افزایش پیدا کند.

قیمت مس هم به دلیل نگرانیهای پیرامون جنگ تجاری آمریکا و چین و افت احتمالی تقاضا، کاهش پیدا کرده بود اما اکنون به نظر می‌رسد در میان کالاهایی قرار دارد که دورنمای امیدبخشی در سال ۲۰۱۹ دارند.

اما گاز طبیعی که امسال حدود ۳۰ درصد رشد قیمت داشت، ممکن است با معکوس شدن اقبال خود در سال آینده مواجه شود و افزایش تماشایی قیمتش ممکن است به کاهش آن در سال ۲۰۱۹ منجر شود.

به گفته تحلیلگران، به محض این که زمستان تمام شود، تقاضای فصلی کمتر خواهد شد و قیمت بالاتری که اخیرا مشاهده شده است ممکن است فضا را برای هزینه سرمایه بیشتر تشویق کرده و کمک کند سطح ذخایر تا زمستان آینده بالاتر رود.

بر اساس گزارش مارکت واچ، تحلیلگران تصویر متفاوتی را برای کالاها در سال آینده ترسیم می‌کنند زیرا برخی از ابهامات در سال ۲۰۱۸ مانند اختلافات تجاری و میزان افزایش نرخ‌های بهره آمریکا همچنان در سال ۲۰۱۹ بر بازارها سایه خواهد افکند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۹-۲۵ ۱۰:۳۵

خوش خبر باشید. و این به معنی افزایش جمعیت زیر خط مطلق فقر در ایران به حدود 75 میلیون نفر.

avatar
۱۴۰۰-۱۲-۲۷ ۰۶:۵۵

سلام من ۲۰۰۰۰۰۰۰میلیون سرمایه دارم چه چیزی بخرم که این مبلغ در دوسال دیگه۳۵۰۰۰۰۰۰سود بده