• چهارشنبه / ۲۸ آذر ۱۳۹۷ / ۰۰:۳۰
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 97092814001
  • خبرنگار : 71448

ماجرای یک اعتراض کارگری از زبان مدیرعامل بانک ملی 

فولاد اهواز هم مواد اولیه دارد، هم نقدینگی

فولاد اهواز هم مواد اولیه دارد، هم نقدینگی

مدیرعامل بانک ملی ایران می‌گوید که تمامی معوقات کارگران گروه صنعتی ملی فولاد ایران (اهواز) به جز یک ماه که کارخانه تعطیل بوده، پرداخت شده و این شرکت نه مشکل مواد اولیه دارد و نه مشکل نقدینگی.

محمدرضا حسین‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، در توضیح مشکل کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران که چندی است دست به اعتراض زده‌اند، اظهار کرد: در اسفندماه سال ۱۳۹۵ از طرف قوه قضاییه حکم رد مال برای گروه ملی فولاد داده شد و این شرکت در ازای بدهی‌هایی که به بانک ملی داشت، به این بانک واگذار شد.

وی با اشاره به مشکلات این شرکت در ابتدای واگذاری به بانک ملی، ادامه داد: زمانی که بانک ملی، گروه ملی فولاد ایران را تحویل گرفت، هشت ماه حقوق کارگران معوق شده بود و علاوه بر تعطیل بودن تمامی خطوط تولید این شرکت، مواد اولیه و قطعات مورد نیاز نیز برای ادامه فعالیت کارخانه وجود نداشت. 

مدیرعامل بانک ملی ایران با بیان اینکه این بانک در ۲۲ ماه اخیر ۴۷۲ میلیارد تومان در این شرکت سرمایه‌گذاری کرده است، گفت: با تزریق این مبلغ به فولاد اهواز، تمامی معوقات کارگران پرداخت شد و علاوه بر آن، مبالغی نیز برای سرمایه‌ در گردش و خرید مواد اولیه تخصیص یافت.

حسین‌زاده افزود: این در حالی است که علاوه بر بدهی‌های معوق کارگران کارخانه، این شرکت بدهی‌های سنگینی نیز به شرکت‌های مختلف از جمله سازمان تامین اجتماعی، سازمان امور مالیاتی و نظایر آنها داشت.

به گفته وی، در حال حاضر تنها یک ماه حقوق معوقه کارگران باقی مانده که آن‌ هم مربوط به مدتی است که کارخانه تعطیل بوده و کارگران عملا کار نکرده‌اند.

مدیرعامل بانک ملی ایران با بیان اینکه با پرداخت این ۴۷۲ میلیارد تومان، سه خط از پنج خط تولید کارخانه دوباره راه افتاد، اظهار کرد: این سه خط شامل میلگرد، لوله‌سازی و مورد سوم آن نیز در روزهای پایانی منتهی به اعتراضها بود که خط تولید تیرآهن فعال شد.

حسین‌زاده درباره دلیل اعتراض کارگران فولاد اهواز نیز، تصریح کرد: این کارخانه تا زمانی که کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه اعتراض کردند و به دنبال جلب حمایت سایر کارگران بودند، ، فعال بود، ولی کارگران آن به بهانه حمایت از کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه کارشان را تعطیل کردند. این در حالی است که مشکل کارگران نیشکر هفت‌تپه حل شده و به کار خود بازگشته‌اند.

وی معتقد است که برخی عوامل بیرونی، کارگران فولاد اهواز را تحریک می‌کنند؛ چراکه دشمنان ایران بر این باور بودند که بعد از تحریم‌ها مردم با نارضایتی به خیابان‌ها می‌آیند که این پروژه آن‌ها عملی نشده است و حالا سعی می‌کنند از طریق تحریک کارگران کار خود را پیش ببرند.

مدیرعامل بانک ملی ایران درباره مشکلات فعلی کارگران فولاد اهواز، گفت: برخی از آنان می‌گویند قرارداد ما چند ماه دیگر به پایان می‌رسد و ممکن است اخراج شویم، بنابراین شرکت ملی فولاد باید به دولت واگذار شود. عده دیگری نیز می‌گویند تا زمانی که هر پنج خط تولید همزمان به بهره‌برداری نرسد، کار نمی‌کنیم.

حسین‌زاده درباره بهره‌برداری از دو خط تولید تعطیل شده این شرکت که مربوط به ذوب آهن است، خاطرنشان کرد: راه‌اندازی این دو خط نیاز به ۷۰۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری دارد و زمان‌بر است؛ چراکه ماشین آلات قدیمی مستهلک شده و باید ماشین‌آلات جدید برای آن خریداری شود و با شرایط فعلی نیز راه‌اندازی، توجیه اقتصادی ندارد.

وی با اشاره به دیدار گروهی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به سرپرستی نماینده مردم تهران و دبیرکل خانه کارگر  با کارگران شرکت ملی فولاد، اظهار کرد: آقای محجوب به من گفتند که کارگران این نگرانی‌ها را دارند و گفته‌اند که با بانک ملی مشکلی ندارند و حتی تشکر هم کرده‌اند.

حسین‌زاده درباره اینکه گفته می‌شود کارخانه به دلیل نبود مواد اولیه تعطیل است و کارگران نیز به همین موضوع اعتراض دارند، تاکید کرد: کارخانه هم مواد اولیه دارد و هم محصول برای فروش که بتواند با آن مواد اولیه موردنیاز خود را تهیه کند، هیچ‌گونه مشکل نقدینگی هم وجود ندارد و اگر کارگران اجازه دهند کارخانه شروع به کار خواهد کرد.

مدیرعامل بانک ملی ایران افزود: بانک ملی ایران در دو ماه پیش از اعتراض‌ها ۱۳۸ میلیارد تومان منابع مالی به این گروه تزریق کرد تا بخشی از آن بابت پرداخت حقوق کارکنان شرکت و بخشی هم بابت تامین مواد اولیه کارخانه استفاده شود که شمش آهن خریداری شد. شاید جالب باشد که بدانید در حال حاضر ۲۷ هزار تن محصول تولیدی شرکت ملی فولاد به ارزش تقریبی ۱۴۰ تا ۱۵۰ میلیارد تومان در انبارهاست که می‌توانند آن را بفروشند و در کارخانه مصرف کنند، اما کارگران به مدیران و مسئولان کارخانه اجازه ورود نمی‌دهند و این موضوع، کار را با مشکل مواجه کرده است.

حسین‌زاده با بیان اینکه مدیران شرکت ملی فولاد در این مدت شبانه‌روز زحمت کشیدند و تلاش کردند، گفت: با تلاش ‌آنان، بدهی‌های شرکت داده شد و کارگران معوقات خود را دریافت کردند و از سوی دیگر، استاندار، فرماندار، مقامات قضایی و شورای تامین استان خوزستان نیز تلاش بسیاری در رفع مشکلات شرکت ملی اهواز کردند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۹-۲۸ ۰۸:۰۲

تو این مملکت فقط مسئولین حق حرف زدن دارند. اگر جرأت رسانه ای دارید برید و با کارگرها مصاحبه کنید.

avatar
۱۳۹۷-۰۹-۲۸ ۰۹:۴۶

خصوصی سازی ایران ؛ چوب حراج بر اموال عمومی بود . تفکرات لیبرال و خصوصی سازی ؛ اقتصاد و زندگی مردم را ویران کرد . ایران عزیز ما متاسفانه فاقد بخش خصوصی واقعی ، سالم ، دلسوز و قدرتمند است . اکثریت بخش خصوصی ایران به دنبال رانت و لقمه آماده است . واگذاریهای این چند دهه را ببینید ... فولاد مبارکه ، ذوب آهن ، گل گهر ، چادرملو ، آلومینیوم اراک ، پتروشیمیها ، پالایشگاهها ، معادن بی نظیر ، صنایع ثروتساز استثنایی و ... همگی با قیمت در حد مجانی به فرصت طلبان و همکاران خصوصی دولتیها تقدیم شده است . درآمدهای دولتها از بین رفته است . نتیجه : کاهش کسری بودجه دولت ... استقراض از بانکها و آستان قدس و ... تورم ... تنزل زندگی مردم مظلوم خصوصی سازی ایران ؛ چوب حراج بر اموال عمومی بود .

avatar
۱۳۹۷-۰۹-۲۸ ۲۲:۲۸

با نظر شما کاملا موافقم

avatar
۱۳۹۷-۰۹-۲۸ ۱۰:۲۶

سلام.این آقای حسین زاده چی ...."گفته"؟؟اصلا ایشون کی هست چکاره مملکته؟این آقا ما کارگران گروه ملی رو یک‌ مشت بیسواد تازه به دوران رسیده فرض کرده؟؟؟که اینجوری افاضات فرموده؟یعنی ما بخاطر هیچ چیز ۳۷ روز اعتصاب کردیم؟یعنی همه چی گل و بلبل بوده و خوش و خُرم و ما از سر شکم سیری ریختیم توی خیابون؟؟ ایشون از مافیا چی میدونه؟نکنه خودش جزو مافیای فولادی کشوره؟به نظر شما شرکتی که ظرفیت تولیدش یک میلیون و چهار ششصد هزار تن هست با ده هزار تن شمش میتونه تولیدی داشته باشه؟به فرض که‌ تولیدی هم داشته باشه!.با کدوم تجهیزات؟با کدوم بازسازی خطوط؟با کدوم مواد پایه صنعتی نظیر روغن ها و گرایل ها و سنگ کوره‌ها ووو و با کدام قطعات یدکی ؟؟شرکت ما دو هزار میلیارد بدهی داره ولی هیچ کسی به فکر نبود این شرکت رو از ورطه نابودی نجات بده اما شرکتی مثل ذوب آهن اصفهان با ده هزار میلیارد تومن بدهی یعنی بدهی پنج برابر شرکت گروه ملی صنعتی فولاد ایران خود هیئت دولت و وزرا ریختن توی اصفهان و جمعش کردن بدون اینکه کارگرش بریزه توی خیابون...و تولید خطوط ریلی کشور رو هم به مدت بینهایت سال به ذوب آهن واگذار کردند...چرا قبل از اینکه خبری رو کار‌کنید از ما کارگران گروه ملی سوالی نمیپرسید که‌ چرا ۳۷ روز و غریب به پنج ساله که در کف خیابانها بودید؟؟این آقای حسین زاده از ما چی میدونه؟ بنده به عنوان کسی که در این شرکت عظیم فولادی و قطب تولید میلگرد و تیرآهن و لوله بدون درز کشور کار‌ میکنم دارم با شما صحبت میکنم...حتما ایشون در این شرکت بیشتر از بنده مشغول به کار بودند و میدونند چه خبره!!!! هیچ کس از سر شکم سیری توی خیابون نمیاد...مافیای بزرگ فولادی اجازه تولید و چرخش چرخهای شرکت رو به ما نمیده...اگر همین اعتصبات هم نبود الان همین چرخش هم لنگ لنگان کار نمیکرد...طرح این بود همه ۳۰۰۰ نفر پرسنل رو بفرستن خونه برای بیمه بیکاری...جایی که روی نفت خوابیدیم و بیشترین بیکار در این استان وجود داره..این استان دیگه ظرفیت این همه بیکار رو نداره..این استان .استان استراتژیکیه بجای اینکه به این مردم برسن بیشتر توی سرشون‌ میزنن...همین‌ پدران ما بودند با دست خالی جلوی بعثی ها از حیثیت نظام و ناموس وطن دفاع کردند..ولی این حق ما نیست..خدا لعنت کنه همه ظالمین و دروغگوها رو به حق علی که خبر دروغ نشر میدن یا به دروغ صحبتی رو انجام میدن و

avatar
۱۳۹۷-۰۹-۲۸ ۲۱:۴۵

به نظر من که همه چیز گل و بلبل ه...از بس بلبل ها خوندن کَر شدیم...من یه مقدار هم به گرده ی گل حساس م...آلرژی دارم...از مسیولین تقاضا دارم هم بلبل رو کیش بدن، هم گل ها رو بچینن...اصلا از قدیم گفتن عروس کجاست؟ رفته گل بچینه...با تشکر از زحمات بی دریغ مسوولین تپه ها و فضای سبز بانک ملی

avatar
۱۳۹۷-۰۹-۲۸ ۱۰:۲۸

متاسفم برای شما که حتی نمیاید از ما گزارشی تهیه کنید....متاسفم...خدایی هم هست...بالاخره اون خدای ما یک روز در مقابل دروغ پراکنی های شما و حرفهای صد من یه غاز این افرادی که بچه هاشون همه اون ور آب عشق و حال میکنند و برای من کارگر این وضعیت رو بوجود آوردن جواب شما رو خواهد داد

avatar
۱۳۹۷-۰۹-۲۸ ۱۰:۳۰

اگر واقعا رسالتتون رو دنبال میکنید که همان خبر رسانی واضح و شفافه نظرات من رو هم بچاپید...گرچه حذف میکنید ولی همین که بخونید کافیه...همین که بدونم گناه خودتون رو قبول کردید کافیه

avatar
۱۳۹۷-۰۹-۲۸ ۱۰:۳۰

پس اینطور که ایشون میگن پرسنل گروه ملی ۳۶روز از سر شکم سیری و واسه تفریح رفتن کف خیابون . . . اینطور صحبت کردن و کارگرا رو ساده تصور کردن فقط از یک مدیره بی لیاقت بر میاد

avatar
۱۳۹۷-۰۹-۲۸ ۱۰:۴۱

متاسفم برای این همه حرف های عوام فریبانه. کارخانه ای که برای تولید به 100 هزار تن مواد اولیه نیاز داره تولید و استارت کارخانه برا 10 هزار تن مواد که در حال حاضر تامین شده بیشتر شبیه یه جوکه. کارخانه ای که به گفته مدیرعاملش برای تعمیرات اساسی خطوط و سرمایه در گردشش به 700 میلیارد بودجه نیاز داره 130 میلیارد بودجه بیشتر شبیه جوکه. کارخانه ای که کارگرانش 40 نفر از همکاران خود را در بازداشت میبینند با چه روحیه ای توقع تولید میشه ازشون داشت. پس به کارگر حق دهید که فریاد آزادی همکارانش را سر دهد.

avatar
۱۳۹۷-۰۹-۲۸ ۲۱:۵۷

احسنت