• جمعه / ۱۴ دی ۱۳۹۷ / ۱۱:۲۰
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 97101407322
  • خبرنگار : 71368

از کشف تاریخ تهران در مغازه اسباب‌فروشی تا معتادان یخ‌زده شوش

از کشف تاریخ تهران در مغازه اسباب‌فروشی تا معتادان یخ‌زده شوش
عکس: آرشیو

احمد مسجد جامعی و تیم تهرانگردی امروز به همراه شهردار منطقه 12 از بخش‌های مختلف این منطقه بازدید کردند.

به گزارش ایسنا، احمد مسجد جامعی صبح امروز در اولین تهرانگردی دی ماهی خود با حضور در منطقه 12 از اولین گرمخانه ویژه زنان در منطقه 12 بازدید کرد و با حضور در جمع زنان معتاد وکارتن خواب گفت: در دهه 80 رئیس دولت اصلاحات در ابتدای جلسه هئیت دولت از تماس یکی از مراجع تقلید قم با وی خبر داد و گفت: روز گذشته یکی از مراجع با من تماس داشتند واز مرگ کارتن خوابها به دلیل سرما در تهران گلایه و عنوان کردند که حفظ حرمت انسانها واجب است و دولت باید فکری به حال این افراد بکند.

مسجد جامعی با بیان این که پس از آن دولت با کمک شهرداری چادرهایی برای اسکان موقت کارتن خواب‌ها ایجاد گرد گفت: البته مقاومت‌های نیز صورت گرفت و برخی از چادرها آتش زده شد ، بعد از آن قرار شد سوله هایی ساخته شود تا افراد بی خانمان و کارتن خواب در آنجا مستقر شوند، اما باز هم مقاومت شد و گفتند این سوله‌ها بهتر است کاربری ورزشی داشته باشند و بماند اما نه محلی برای ورزش شد و نه محلی برای اسکان و به انباری تبدیل شدند.

وی با بیان این که شهرداری منطقه 12 با کمک سازمان خدمات اجتماعی کار قشنگی در منطقه 12 انجام داده است گفت: یک تالار متعلق به شهرداری که مراجعه کننده نیز داشت تبدیل به گرمخانه زنان کرده است و این اتفاق خوبی است چرا که متاسفانه تعداد زنان معتاد در این منطقه روبه افزایش بود واین افراد سرپناهی نیز نداشتند که باید فکری به حال آنها می شد.

این عضو شورا ی شهر در ادامه با بیان اینکه بسیاری از افراد بی خانمان گلایه داشتند که باید ساعت 7 صبح این گرمخانه را ترک کنند، گفت: با این حال رایزنی شده که در روزهای سرد این گرمخانه به صورت 24 ساعته میزبان افراد بی خانمان باشد.

در ادامه مسجد جامعی از بوستان خیابان انبار گندم در حوالی میدان شوش بازدید کرد و در این محله با اینکه یک گرمخانه ویژه بی خانمان مرد وجود داشت اما بسیاری از این افراد در محوطه پارک مستقر بودند که مسجد جامعی با آنها گفت و گو کرد و بسیاری از افراد بی‌خانمان از وضعیت نامناسب رسیدگی به آنها و همچنین برخورد نامناسب گلایه کردند.

مسجد جامعی در واکنش به این اعتراضات با بیان اینکه متاسفانه این افراد لباس‌هایشان خیس بوده و حتی برخی‌ها لباس‌هایشان یخ زده بود، گفت: بلافاصله با مسئولان گرمخانه صبحت کردیم ، هرچند آنها هم معتقدند به دلیل آنکه استعمال مواد مخدر در داخل گرمخانه ممنوع است، این افراد در بارندگی روز گذشته حاضر نشدند که به داخل گرمخانه بیایند و به همین دلیل لباسهایشان خیس شده بود و صبح زود هم به دلیل استعمال مواد مخدر با همان لباس‌ها از گرمخانه خارج شدند . هرچند که این توضیحات هم با اعتراضات این افراد بی خانمان مواجه شد.

مسجد جامعی با بیان این که ظرفیت گرمخانه برای استفاده افراد بی خانمان ومعتاد است، گفت: این امکانات برای این افراد است و اگر آنها از این ظرفیت استفاده نکند چه کسی بکند؟ و باید تهمیداتی اندیشه شود که افراد بی خانمان با اجبار متولیان گرمخانه را ترک نکند و در طول روز نیز امکان برگشت آنها وجود داشته باشد.

مسجد جامعی با بیان اینکه وقتی از معتادان و افراد بی خانمانی که در پارک از سرما می لرزیدند خواستم که همراه من به گرمخانه بیاید، نیامدند چرا که معتقد بودند اعتراض آنها سبب بروز مشکلاتی می شوند، گفت: این امکانات از سوی شهردای برای این افراد درنظر گرفته شده است و باید آنها بتواند از آن استفاده کنند. همچنین در مورد گرمخانه ویژه مردان در پارک انبار گندم نیز تذکراتی در خصوص وضعیت بهداشتی و نشت آب حمام به فضای سبز هشدار دادیم.

وی افزود: همچنین زنان بی خانمان و کارتن خواب گرمخانه درخواست کتاب داشتند که برهمین اساس اداره ارشاد تهران قول داد که 2000 جلد کتاب اعم از رمان و ... را برای تجهیز کتاب گرمخانه ویژه زنان اهدا کند.

در ادامه مسجد جامعی به سایت کاوش باستان شناسی در بازار حضرتی مولوی رفت و در جریان آخرین کاوش‌های باستان شناسان در این سایت میراثی قرار گرفت و گفت: مالک این مغازه آقای صفایی است از اسباب بازی فروشان قدیمی تهران است که در حین کف‌سازی چند قطعه استخوان پیدا می‌کند که بلافاصله موضوع را به پلیس و دادسرا اعلام می‌کند اما در بررسی‌ها مشخص می‌شود که این استخوان‌ها و اشیای سفالی که پیدا شده است متعلق به زمان قاجار است.

وی افزود: با اینکه مالک همکاری‌های زیادی با باستان شناسان دارد اما مورد بی مهری سازمان میراث فرهنگی قرار گرفته و مالک می گوید: وقتی به اداره میراث مراجعه و اعتراض کرده چرا مغازه اش تعیین تلکیف نمی شود، در  کمال ناباروی گفته اند شن بیاور و کف مغازت را پر کن در حالی که این کشیفات نشان دهنده تمدن تهران است.

وی با بیان این که اتفاقات بسیار خوبی می تواند با این کشف باستان شناسی رخ دهد گفت: همگان تصور می کردند که تاریخ تهران هفت هزار ساله است اما با کشفیات به دست آمده تاریخ تهران به هشت سال پیش می رسد ، حال آنها چطور ممکن است بگوید این آثار را با شن دفن کنید.

مسجد جامعی با بیان این که بررسی ها نشان داده است که ممکن است قسمتی از برج یا دیوار دژ تهران در این مغازه باشد، گفت: این دیواری که در کف مغازه پیدا شده است شاید تکه ای از دروازه عبدالعظیم حسنی باشد که اولین باروی تهران بود. هرچند که باستان‌شناسان معتقدند که سفال‌های کشف شده متعلق به دوره تیموری یا سلجوقی است، اما همچنان باید کاوش انجام شود.

مسجد جامعی با بیان این که در دنیا امروز با پدیده ایجاد سایت موزه های محلی مواجه هستیم گفت: مالک پینشهاد داده که این فضا را با نصب شیشه های ضخیم حفظ کند و بتواند بر روی آن به کسب وکار خود بپردازد که پینشهاد خوبی  است و البته باید بررسی‌های لازم صورت گیرد هرچند که این مدل موزه های محلی در دنیا مرسوم است .

در ادامه تهرانگردان به کلیسای تادئوس رفت و ضمن تبریک سال نو میلادی گفت: این کلیسا از قدیمی‌ترین مراکز آیینی تهران است چرا که شیشه‌برهای ارمنی که برای تزیین کاخهای قاجاری به ایران آمده بودن این کلیسا را ساختند، نکته مهم این است که در آن سمت بازار حضرتی مقبره امامزاده اسماعیل قرار دارد و در این سمت کلیسای ارمنی و در سوی دیگر کنیسه وجود دارد که نشان می دهد در تهران همه ادیان  کنار یکدیگر جمع بودند و این اتفاقی خوبی است.

وی با بیان این که این کلیسای ارزش میراثی بسیاری زیادی دارد ومحل دفن بسیای از شخصیت‌های تاثیرگذار مسیحی که در داخل ایران بودند هست، گفت: سفیر انگلیس، طبیب قاجار، اولین تشکیل دهنده نیروی دریایی و بسیاری از افراد دیگر در  این کلیسا دفن شده اند هرچند که مالکان در خصوص وضعیت امنیتی این محل درخواست‌های داشتند و قرار شد شهرداری منطقه 12 فکری به حال آنها کنند.

به گزارش ایسنا، احمد مسجد جامعی در ادامه از "بوتیک هتل حنا" در کوچه لولاگر بازدید کرد و گفت: این هتل در پی نوسازی یک خانه قدیمی ایجاد شده است که بر همین اساس اتفاق مبارکی است.

وی با بیان این که متاسفانه همواره توجهی نسبت به تاریخ معاصر فرهنگ ملی ما نمی‌شود گفت: حالا بازسازی این خانه در قالب یک هتل کوچک در راستای عملیاتی شدن  توجه به تاریخ معاصر قابل پذیرش است وخوشبختانه از سوی سرمایه گذران نیز مورد استقبال و پذیرش قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه به همان اندازه که نمای درونی خانه مهم است، به نمای بیرونی نیز باید توجه کرد گفت: نمای بیرونی احترام به شهروندان  و شهر است و این بازسازی بازگشت مبارکی به تاریخ معاصر است که خوشبختانه شهرداری نیز نقش تسهیل‌گری داشته است .

مسجد جامعی با باین این که در سالهای اخیر ساخت وسازهای یکسان و تکراری در شهر تهران اتفاق افتاده و الگوهای ثابت در چهارچوپ ضوابط شهرسازی ایجاد شده است گفت: اما این بنا خارج از مناسبت‌های شهرداری و براساس فهم شهردار منطقه از تحولات و اتفاقات رخ داده است و این درحالیست که این بازسازی در چارچوپ ضوابط دست وپاگیر شهرداری نبوده است.

وی با بیان این که متاسفانه ما به همه چیز با سوءنیت نگاه می‌کنیم گفت: ما برای تنبیه ازبین‌ برندگان باغ ودرخت مصوبه داریم اما برای تشویق آنها هیچ نکته‌ ذکر نشده است واین درحالیست که ما برای حافظان بناهای تاریخی نیز هیچ کاری نکردیم.

وی با بیان اینکه توجه به سیما و منظر شهری مهم است، گفت: شهر و آدمهایمان عصبی هستند وباید کاری کنیم تا این هیجانات منفی از شهرمان دور شود و ایجاد فضاهای مشترک این چنین گام موثر در ایجاد فضاهای بهتر است.

این عضو شورای شهر با بیان این که براساس گفته مسولان این هتل این ساختمان متعلق به دوره پهلوی اول است که در کوچه قدیمی و میراثی لولاگر قرار دارد و یکی از خانه‌های قرینه بازمانده است، گفت: این بنا دو سال قبل خریداری شده و حالا مرمت آن به اتمام رسیده است و به نظر می‌رسد اواسط اسفند ماه این هتل افتتاح شود.

وی با بیان این که این هتل هشت اتاق دارد و دارای رستوران وکافه است گفت: بنا به گفته مسئولانش برای 62 اشتغال ایجاد شده است که اتفاق بسیار مبارکی است.

به گزارش ایسنا، در ادامه تهرانگردان با همراهی محسن هاشمی رئیس شورای شهر، زهرا نژاد بهرام عضو هئیت رییسه شورا و حجت نظری عضو کمیسیون فرهنگی واجتماعی به کلسیای ارامنه رفتند.

 اسقف اعظم سرگیسیان خلیفه ارامنه تهران و شمال ایران با بیان این که میهن خانواده بزرگ ما است، گفت: درحالی که دنیای امروز دچار شر شده است اما هرچقدر که ما در کنار یکدیگر باشیم وسنگرها را خالی نکنیم، دشمن قادر نخواهد بود بر ما غلبه کند.

وی با بیان اینکه باید با تلاش و وحدت درکنار یکدیگر بمانیم و از مشکلات جلوگیری کنیم، گفت: ترامپ دیوانه برای کشورها محدودیت‌هایی درحوزه اقتصادی ایجاد کرده است و آمریکا با تحریم‌های خود به مردم خداوند و خلق خدا ظلم کرده است و کودکان، سالمندان وغیره چه گناهی دارند که ممکن است از دارو غذا محروم شوند و من در یک اجلاس جهانی این نکات را بیان کردم که با استقبال 4000 نفر از شرکت کنندگان مواجه شد.

وی با بیان این که خوشحالم که خانواده ارزشمند شورا وشهرداری اینجا هستند گفت: سال نو بهترین فرصت است که یکدیگر ببینم و به هم تبریک بگویم وهمچنین زمانی مناسبی است تا عملکرد یک ساله خود را ارزیابی کنیم.

سرگیسیان با  بیان اینکه من بر این باورم که بنیانگذران ادیان الهی باید مردم را با شادی به سمت خداوند هدایت کنند، گفت: در این مدت مقامات مختلف دولتی به دیدار ما آمدند و اطمینان یافتم که مردان با ایمان و مسئولیت پذیر در این کشور هستند.

وی با بیان  اینکه یکی از حواریون دین مسیح گفته آن کسی که در راه بهبود خانواده تلاش می‌کند مومن است گفت: وقتی ما برای خانواده، وطن و شهر خدمت می‌کنیم در حقیقت افراد با ایمانی هستیم.

در ادامه محسن هاشمی نیز ضمن تبریک سال نو میلادی با بیان این که سال نو فرصتی است برای پیوند میان اقلیت‌های دینی و مسلمانان، گفت: در قرآن سوره‌ به نام حضرت مریم است که یکی از افراد با ایمان محسوب می‌شود و امیدواریم میان مسلمان  و مسیحیان این پیوند دیرینه محکمتر شود.

وی با بیان اینکه به یاد دارم زمانی که پدرم ریاست مجلس را برعهده داشت، در مورد مساوی شدن دیه مسیحان اقداماتی زیادی انجام شد که خوشبختاه به ثمر نشست گفت: در دیدار با اقلیت‌های دینی، آنها به عوارضی که شهرداری بر کلسیاها وضع کرده بود گلایه مند هستند ، در جلسه هئیت رییسه شورا در مورد این مسئله صبحت کرده وبه جمع بندی خواهیم رسید تا انشالله حل وفصل شود.

همچنین احمد مسجد جامعی با بیان این که براساس مصوبه شورای شهر امکان دینی ومذهبی از پرداخت عوراض معاف هستند گفت: حالا اگر برخی افراد خودسرانه و بدون توجه به مصوبه عوارضی را وضع کرده‌اند باید با آنها برخورد شود.

وی در مورد درخواست ارامنه برای کمک به مرمت و نگهداشت گورستان دولاب و خاوران گفت: درمورد احیا ومرمت گورستانهای ارامنه ملاحظات تاریخی داشتیم که مبادا خدای ناکرده  ورود ما سبب شود بافت آنها تغییر کند و حتی در یک مورد خود من مانع اجرای طرح شدم اما قطعا از آن جای که هزینه‌های نگهداشت سخت شده باید شهرداری به کمک بیاید.

زهرا نژاد بهرام نیز با بیان این که ادیان می‌تواند نقش بیشتری برای شناسایی کشورهای مختلف ایفا کنند گفت: ما انتظار داریم رهبران مسیحی که در کشورما زندگی می کند در مقابل خشم دولت آمریکا نسبت به ایران واعمال تحریم‌ها سکوت نکنند و پیام مظلومیت ایران را به گوش همگان برساند.

در ادامه تهرانگردان به همراه رئیس شورای شهر به کلیسای آشوری رفته و مسجد جامعی با بیان اینکه این بنا دارای معماری بابلی است اما متاسفانه با این که دارای ارزشهای زیادی است اما هنوز به ثبت تاریخی نرسیده است گفت: انصافا این کلیسای معماری هنرمندانه و زیبایی دارد و باید این بنا حفظ شود.

وی با اشاره به دلخوری برخی از ارامنه در مورد سخنان یکی ازمسئولان  گفت: از این حرفها ناراحت نشوید چرا که در مورد ما هم این حرفها را می‌زنند وحتی با اینکه پدر آقا محسن (محسن هاشمی) فوت شده است اما هنوز هم در موردش حرف میزنند و شما نارحت نشوید.

وی با بیان این که لازم است که هر چه سریعتر این کلسیا در زمره آثار ثبت ملی قرار گیرد گفت: باید با نمایندگان رایزنی کنیم تا توهین به ادیان الهی و پیروان آنها جرم محسوب شود.

وی با بیان اینکه در این بازدید متوجه شدیم که برای کلیسا و مدرسه آن که 50 سال است در اختیار وزارت آموزش و پرورش قرار دارد 70 میلیون تومان عوارض کسب در نظر گرفته‌اند گفت:  جای سوال است که کلیسا چه کسب وکاری دارد درمورد معافیتهای کلیساها از عوارض باید صبحت جدی با شهرداری شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha