• یکشنبه / ۱۶ دی ۱۳۹۷ / ۱۱:۰۹
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 97101608283
  • خبرنگار : 71282

نایب رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران مطرح کرد

۹۸، سال سخت کارگران برای زندگی!

۹۸، سال سخت کارگران برای زندگی!

یک مقام مسئول کارگری با اشاره به افزایش شکاف طبقاتی و کاهش قدرت خرید کارگران، سال ۹۸ را سال سختی برای معیشت کارگران توصیف کرد.

ناصر چمنی در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: با توجه به نوسانات شدید نرخ ارز که از ابتدای امسال بر بازارهای داخلی سایه افکند و افزایش هزینه‌ها که معیشت مردم و کارگران را تحت تاثیر قرار داد، می‌توان گفت که امسال یکی از سخت‌ترین سالها برای تعیین دستمزد را داریم و قطعا به چالش کشیده خواهد شد.

وی با اشاره به تاخیر در پرداخت وجه بسته حمایت غذایی کارگران، گفت: معتقدیم بسته حمایتی ارتباطی به ترمیم دستمزد کارگران ندارد و دادن بسته حمایت غذایی یکی از وظایف اجتماعی دولت به شمار می‌رود که متاسفانه تاکنون عملی نشده و نحوه پرداخت و زمان آن برای کارگران مشخص نیست که نشان می‌دهد در توزیع بسته حمایتی کارگران دچار مشکل هستیم.

نایب رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران با تاکید بر ضرورت تشکیل هرچه سریع‌تر جلسات مزد، درباره دلیل توقف جلسات شورای عالی کار، گفت: در جلسه‌ای که با معاون روابط کار داشتیم، دلیل عدم برگزاری جلسات را سفرهای استانی وزیرکار عنوان کردند در حالی که تاخیر در تشکیل جلسات شورای عالی کار، بی توجهی به خواست و مطالبات ۴۲ میلیون کارگر ایرانی است.

چمنی افزود: وقت‌کشی‌هایی که برای برگزار نکردن جلسات شورا صورت می‌گیرد  نشان می‌دهد که  از ابتدا هیچ برنامه‌ای برای تقویت معیشت و قدرت خرید کارگران وجود نداشت و وزارت کار آماده گفتمان با نمایندگان جامعه کارگری نبوده و نیست، در صورتی که فرار از گفتمان برای هیچ کدام از شرکای اجتماعی سودی ندارد و در پایان سال مذاکرات دستمزد را به چالش خواهد کشاند.

این مقام مسئول کارگری درعین حال با ابراز مخالفت نسبت به تعیین مزد منطقه‌ای گفت: وقتی نظام عرضه و تقاضا در بازار همخوانی ندارند نمی‌توانیم مزد را به شکل منطقه‌ای تعیین کنیم. تعیین مزد منطقه‌ای موجب مهاجرت از شهرهای کوچک و روستاها به کلان‌شهرها می‌شود لذا صحبت از مزد منطقه‌ای و برداشتن حداقل های مزد خیانت به جامعه کارگری و روستایی کشور است.

وی همچنین با اشاره به طرح نذر اشتغال که از سوی یکی از نمایندگان اصفهان در مجلس پیگیری می‌شود، گفت: این طرح، طرحی خطرناک است که بی‌صدا و در سکوت دنبال می‌شود و یک عده کارفرما و سرمایه‌دار می‌خواهند بحث حداقل دستمزد در روستاها را به حاشیه ببرند و به اسم اشتغالزایی، با رقم ناچیز ۴۰۰ هزار تومان در روستاها شغل ایجاد کنند.

به اعتقاد نایب رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران، با برداشته شدن حداقل‌های مزد در روستاها و شهرهای کوچک، مهاجرت گسترده و سرازیرشدن نیروهای کار به کلان شهرها را شاهد خواهیم بود که مشکلات اجتماعی و اقتصادی گسترده‌ای در جامعه به وجود خواهد آورد.

به گزارش ایسنا، با وجود آن که در قانون کار اشاره‌ صریحی به تعیین مزد منطقه‌ای نشده است ولی شرکای اجتماعی می‌توانند برای تعیین حداقل دستمزد به شکل ملی یا منطقه‌ای یا بر اساس نوع فعالیت و صنعت، به توافق جمعی روی بیاورند. بر اساس ماده ۴۱ قانون کار، شورای عالی کار موظف است همه ساله میزان حداقل مزد کارگران را برای نقاط مختلف کشور یا صنایع مختلف بر اساس درصد تورم اعلامی بانک مرکزی و سبد معیشت خانوار تعیین کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۱۰-۱۶ ۱۳:۴۵

راه نجات ایران = برگشت اموال تاراج شده به مردم و دولت ( صنایع و معادنی که به نام خصوصی سازی تاراج و ارزان فروشی شده اند . ) بزرگترین مشکل مردم ، بهبود معیشت و کنترل تورم است . ریشه اصلی تورم در علم اقتصاد چیست ؟ کسری بودجه دولت . یعنی درآمد دولت کمتر از مخارج اوست . ریشه ی کاهش درآمد دولت را در کجا بیابیم ؟ ..... تاراج صنایع و معادن ثروتساز کشور به نام خصوصی سازی .... صنایع و معادنی که در صحنه سازیهای دروغین تکراری ، زیان ده جلوه داده شده و سپس با قیمتهای در حد مجانی به گروههای ویژه یا همدستان خصوصی مدیران دولتی هدیه میشوند . پس بزرگترین مطالبه ی خبرگزاری...، سایر رسانه های صادق و همه مردم و نمایندگان فهیم ایران میبایست یک موضوع کلیدی و مهم باشد : برگشت صنایع و معادن تاراج شده به نام خصوصی سازی به مردم ( دولت ) . تنها راه نجات اقتصاد و بهبود معیشت مردم همین است ؛ برگشت صنایع و معادن تاراج شده که متعلق به عموم مردم بوده است .

avatar
۱۳۹۷-۱۰-۱۶ ۱۵:۱۲

بسیار عالی و جالب .

avatar
۱۳۹۷-۱۰-۱۶ ۱۴:۳۲

با تشکر از آقای چمنی بزرگوار که همواره حامی کارگر بوده و هستن امید است مسئولین هم اقداماتی شایسته انجام دهند

avatar
۱۳۹۷-۱۰-۱۶ ۱۷:۱۰

وقتی میگویند واگذاری به مردم ؛ منظورشان خودشان است !!! ............................. رییس محترم سازمان خصوصی سازی بارها در مصاحبه های خود میگویند ؛ عده ای نمیگذارند واگذاری صنایع به مردم انجام شود . .................. اگر به دنبال جواب این سوال هستید که مردم از نظر این آقایان چه معنی دارد ؟؟؟!!! و درآمد و بودجه کشور چکونه تضعیف شده است ؟ ! ... متن کوتاه زیر راهنمای شما است و از این موارد بسیار زیاد است : ... رئيس وقت سازمان خصوصي‌سازي به تازگي گفته که اين مجتمع در ليست واگذاري‌هاي سازمان خصوصي‌سازي قرار نداشته است و رئيس فعلي سازمان خصوصي‌سازي هم تاکيد کرده که زماني که اين بنگاه را خريده، نه دولتي بوده و نه در ليست واگذاري‌ها قرار داشته است. در روزهاي گذشته صحبت‌هايي در مورد واگذاري مجتمع گوشت اردبيل مطرح شد. در اين مورد پوري حسيني - رئيس سازمان خصوصي‌سازي اعلام کرده که "مجتمع گوشت اردبيل نه متعلق به دولت بوده و نه در ليست واگذاري سازمان خصوصي‌سازي وجود داشته است". وي با اشاره به اينکه يکي از خريداران اين بنگاه خودش بوده است، گفته که "من فقط يکي از خريداران بودم و سهم حداکثري ندارم و اين بنگاه را در زماني خريدم که رياست سازمان خصوصي‌سازي را نداشتم"..... .............پوري‌حسيني تاکيد کرده که " در دي 1384 که از سازمان خصوصي‌سازي رفتم و در بخش خصوصي فعال بودم، شرکت سرمايه‌گذاري بانک ملي ايران آنجا را به مزايده گذاشت. من و تعدادي ديگر در اين مزايده شرکت کرديم و از اين طريق در مزايده برنده شدم و اين سهام را خريدم"........................ ( این چهار خط آخر را دوباره بخوانید .... ایشان یک بار از سازمان خصوصی سازی خارج شده ... کشتارگاه تبریز را خریده و بعد از چند سال دوباره به سازمان خصوصی سازی بازگشته است . ) ......................... خدایا !!!!

avatar
۱۳۹۷-۱۰-۲۲ ۱۲:۲۶

بسیاری از چپاولگران صنایع و معادن به نام خصوصی سازی ، اسپانسرهای مالی انتخاباتی برخی رجال هستند . برای همین بعضی رجال ، زیاد نمیتوانند وارد افشای فسادهای بزرگ و مجازات تبهکاران شوند . برخی چپاولگران خصوصی سازی ؛ اسپانسرهای انتخاباتی آقایان هستند !!! ... حتی برخی واگذاریها در واقع یک سرمایه گذاری برای انتخابات بعدی است . اکثر متمولین و خریداران در خصوصی سازیها به انتخابات قبلی یا بعدی مربوط و متصل میشوند . موضوع تلخی است اما متاسفانه حقیقت دارد . تامین میلیاردها تومان هزینه برای هر کاندیدا نیاز به ابزارهای خاص و هوشمندانه دارد که یکی از آنها ، خصوصی سازی است . پس انداز کن .... برداشت کن .....

avatar
۱۳۹۷-۱۰-۲۴ ۱۳:۵۵

نظرات بسیار عالی ، بدیع و در دل آنها راهکارهای مهم و موثری وجود دارد .

avatar
۱۳۹۸-۱۲-۱۳ ۱۰:۱۳

چه اطلاعات جالبی ! اتفاقی دیدم ... درود بر کارکنان ایسنا و خوانندگانش

avatar
۱۳۹۷-۱۱-۲۱ ۱۷:۱۵

صحنه سازی برای زیان دهی !!! .... سپس واگذاری ؟؟؟ اکثریت صنایع و معادن بی بدیل به ارزش هزاران میلیارد تومان ، بعنوان اموال عمومی کشور و متعلق به همه مردم ، با قیمتهای در حد مجانی به گروههای ویژه هدیه شده است . نکته جالب و مشترک این تاراج گسترده آنکه همه آنها بطور قانونی ! واگذار شده اند و ضمنا مدتی پیش از واگذاری زیان ده بوده اند ، یا دقیقتر بگوییم زیانده شده اند . برای مدتی مثلا یک یا دو سال مجموعه مورد نظر برای واگذاری را زیان ده و فاقد کارایی نمایش میدهند ! چگونه ؟ مثلا فروش را کم میکنند . در بسیاری موارد خریدار محصول ، خریدار آینده شرکت است . به فرض ذوب آهن قرار است معدن ذغال ... یا معدن ... را تصاحب نماید . مدتی از آن معدن کمتر خریداری میکند . .... به همین علت پس از واگذاری که فروش شرکت قربانی به تعادل میرسد ، مثلا سه برابر سال قبل میشود ، مدیران نمایشها و مصاحبات تبلیغاتی به راه میاندازند که فروش و بهره وری پس از واگذاری این مجموعه سرطانی زیانده به شدت افزایش داشته است . ظاهرا هم چنین است اما عاقلان دانند و تبانی کنندگان دو طرف !