• دوشنبه / ۲۴ دی ۱۳۹۷ / ۱۲:۵۳
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 97102412885
  • خبرنگار : 71093

حاشیه‌های واگذاری هپکو بعد از ۱۰ سال تمامی ندارد ...

حاشیه‌های واگذاری هپکو بعد از ۱۰ سال تمامی ندارد ...

۱۰ سال است که هپکو واگذار شده و اخیرا نیز مدیرعاملش تغییر کرده است اما هر زمانی که صحبت خصوصی‌سازی می‌شود عده ای پای این شرکت را هم وسط می‌کشند.

به گزارش ایسنا، هپکو اراک (شرکت تولید تجهیزات سنگین که اولین و بزرگترین کارخانه تولید ماشین‌آلات راه‌سازی، کشاورزی و معدنی در ایران و خاورمیانه است محسوب می‌شود) ۱۰ سال قبل به صورت مزایده واگذار شد و خریدار آن شرکتی به نام واگن‌سازی کوثر بود. خریداری که طی دو - سه سال اول، تعهداتش را انجام داد و بعد از آن به دلایل مختلف برای انجام تعهداتش ناتوان ماند.

در این میان سازمان خصوصی‌سازی از خریدار وکالت گرفت تا بتواند بار دیگر هپکو را واگذار کند. اما به گفته پوری حسینی - رییس سازمان خصوصی‌سازی - "دو یا سه نوبت برای این شرکت مزایده برگزار شد ولی مشتری برای خرید آن نیامد".

سازمان خصوصی‌سازی همچنین بارها اعلام کرده که چون این واگذاری قرار بود از طریق وکالت انجام شود و از طریق مزایده مشتری برای آن نیامده بود، این سازمان می‌توانست از طریق مذاکره این مشکل را حل و فصل کند. اما در عین حال سازمان خصوصی سازی تاکید داشت که در واگذاری‌های دولتی معمولا به خاطر حاشیه‌ها و جوی که وجود دارد، از روش‌ مذاکره استفاده نمی‌کند و حتی اگر بنگاه چندین بار هم برایش مزایده انجام شده باشد، باز هم از طریق مذاکره کار را پیش نمی‌برد.

اما در مورد بنگاه‌هایی که با وکالت خریدار واگذار می‌شود می‌توان گفت به نوعی بخش خصوصی طرف معامله است و دست سازمان خصوصی‌سازی برای واگذاری به روش مذاکره بازتر است.

در سال‌های گذشته، هپکو به شرکت هیدرو اطلس واگذار شد و اسدالله احمدپور دو سال و اندی عهده‌دار هپکو بود اما در نهایت با توجه به مشکلاتی که وجود داشت چندی پیش اعلام کرد که نتوانسته آن مشکلات را حل کند و در نتیجه در بهمن پارسال او از سهامداری هپکو استعفا داد.

پوری‌حسینی در این مورد نیز با اشاره به شرایط اقتصادی موجود گفته که در مورد واحدهای خصوصی‌سازی شده که فرآیند واگذاری آن‌ها ایرادی نداشته است، نوعاً به این نتیجه رسیدیم که به دلیل اراده‌هایی خارج از اراده مدیران در این شرکت‌ها، اتفاق‌هایی رخ داده که جای ملامت نیست. این مشکلات نه تنها برای شرکت‌های اصل ۴۴ است بلکه برای شرکتی که خصوصی متولد شده و امروز به مشکلی برخورده نیز وجود دارد و عمده آن مربوط به دولتمردانی است که باید برای حل آن یک تصمیم بگیرند.

رییس کل سازمان خصوصی سازی با تاکید بر اینکه باید برای تصمیم گیری دولتمردان در حل مشکلات با ارائه راهکارها و بازخوردهای کسب و کار کمک کرد، اظهار کرد که سازمان خصوصی سازی در جایی که خریدار به تعهدات خود عمل نمی‌کند، با همان قاطعیت که از آن‌ها در فرآیند واگذاری‌ها حمایت می‌کرده با همان قاطعیت نیز سهام واگذار شده را پس می‌گیرد.

در این راستا در اواخر خرداد امسال، مراسمی در استانداری استان مرکزی با حضور  پوری حسینی معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل سازمان خصوصی سازی کشور و استاندار استان مرکزی اعضای هیئت مدیره جدید شرکت هپکو اراک برگزار و غلامرضا صادقیان به عنوان مدیرعامل جدید شرکت هپکو اراک معرفی شد.

برخی از نمایندگان مجلس در این روزها درباره قیمت‌گذاری هپکو و قیمت واگذاری آن واگذار صحبت می‌کنند اما سازمان خصوصی سازی در این مورد تاکید دارد که قیمت واگذاری ها هیات واگذاری تایید می‌کند و این هیات را مجلس تعیین می‌کند و در صورتی که این قیمت ها مورد تایید نماینده های مجلس نیست می توانند ترکیب این هیات را تغییر دهند.

همچنین برخی درباره مسائلی همچون اهلیت افرادی که  اقدام به خرید بنگاه‌هایی همچون هپکو کرده‌اند صحبت به میان آوردند که در این مورد پوری حسینی اعلام کرده است تعیین "اهلیت خاص" و نه عام بر عهده هیات واگذاری است اگر اهلیت قابل اندازه گیری نباشد تبدیل به مسئله ای فسادزا می‌شود. چند موضوع در اهلیت‌ها در نظر گرفته می‌شود مثلا شخص نباید جزو بدهکاران بانکی باشد اگر این موضوعات رعایت شود ما باید فرض را بر این بگذاریم که شخص اهلیت دارد.

برخی از نمایندگان مجلس در مصاحبه های خود مدعی شده اند که شرکت ها در پروسه خصوصی سازی به عمد ورشکسته می شوند تا ارزان به مزایده گذاشته شوند اما فارغ از اینکه این ایده درست یا غلط باشد در سال های گذشته موضوع خصوصی سازی بنگاه های دولتی و سیاست های کلی اصل ۴۴ به این خاطر بنا شد که بنگاه های زیانده دولتی سودده شوند و بتوانند قسمتی از مشکلات اقتصادی ایران را از بین ببرند اما ظاهرا در این روزها واقعیت این اصل تا حدودی به فراموشی سپرده شده و مسائل سیاسی در آن دخیل شده است. در ادامه باید دید که آیا مسئولان مربوطه می‌توانند این حاشیه ها را کنار بزنند و در حرکت درآوردن چرخ اقتصاد کمک کنند؟

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۱۰-۲۴ ۱۳:۴۹

به گفته پوری حسینی - رییس سازمان خصوصی‌سازی - "دو یا سه نوبت برای این شرکت مزایده برگزار شد ولی مشتری برای خرید آن نیامد". ......................... رییس محترم سازمان خصوصی سازی ، استاد محترم ، شما که در موارد مشابه دستتان به خیر باز است . مانند کشتارگاه ارومیه ، خودتان هپکو را هم خریداری میفرمودید .

avatar
۱۳۹۷-۱۰-۲۶ ۱۰:۴۹

..................................................................................................... { سازمان خصوصی سازی = سازمان خصوصی خوری } ....................................................................................................

avatar
۱۳۹۷-۱۰-۳۰ ۱۰:۲۱

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۶ معاون امور معادن سازمان صنعت و معدن و تجارت استان و یکی دیگر از هم دستان وی دستگیر و به دستگاه قضایی معرفی شدند. به گزارش ....، روز ۱۸ دی ماه سال جاری نیرو‌های دستگاه امنیتی در سازمان صنعت، معدن و تجارت استان حاضر و ... معاون معادن و معدنی اداره صمت استان را دستگیر کردند. بعد از انتشار اولیه خبر در فضای مجازی، روابط عمومی این دستگاه با عجله و ناشی‌گری این خبر را تکذیب و ابراز بی‌اطلاعی کرد، اما پنجشنبه ۲۰ دی دادستان استان در مصاحبه‌ای این خبر را تایید و اعلام کردند: نامبرده به جرم «رشوه، جعل اسناد و تضعیف بیت‌المال» دستگیر شده‌اند. جلوی نشتیهای دولت ، سریعتر گرفته شود !!

avatar
۱۳۹۷-۱۱-۰۲ ۰۸:۴۳

شرکت ها در پروسه خصوصی سازی به عمد ورشکسته می شوند تا ارزان به مزایده گذاشته شوند.

avatar
۱۳۹۷-۱۱-۰۲ ۱۵:۴۱

اوج شیطنت و گمراه نمودن افکار عمومی و جالب است رییس سازمان خصوصی سازی میفرمایند ؛ عده ای اجازه نمیدهند شرکتهای دولتی به مردم واگذار شود . استاد زیرک ، کدام واگذاری صنایع و معادن استثنایی و ثروتساز به مردم بوده است ؟؟!! همه به گروههای خاص هدیه شده است . چرا آدرس اشتباه و انحرافی میدهید ؟!! ........................... قیرسازی پالایشگاهها را به چه کسانی داده اند ؟! پتروشیمیهای دلارساز را به چه کسانی داده اند ؟! معادن سنگ آهن و دیگر معادن بی بدیل را ؟ !! ................. نیروگاهها ؟! ............. آیا اینها به مردم داده شده است ؟!! این مراکز پولساز پس از خصوصی سازی سودش به مردم رسیده است ؟ !!! ...... فکر میکنید مردم از هیچ کجا خبر ندارند ؟!! ................................. شما که بهتر از ما مردم عادی ، آدرس حیات خلوت خصوصی شرکتهای دولتی را دارید !! ......... شما که استاد همه ما هستید !! چرا نام مردم را وجه المصالحه قرار میدهید ؟ !! مردم عادی هیچ سهم واقعی از خصوصی سازی نداشته اند . تنها سهم مردم عادی تعطیل شدن شرکتها و اخراج کارگران توسط خریداران سودجو بوده است ! ... خریداران فرصت طلبی که از همان ابتدا به فکر فروش زمینها و ساختمانهای مجموعه بوده اند نه در فکر افزایش تولید و اشتغال و خدمت به مردم . ریاست محترم خصوصی سازی بهتر از همه میدانید که همه واگذاریها ، اختصاصی سازی بوده است و تاراج مجانی اموال مردم !!! در بهترین حالت برخی از این اموال عمومی به بعضی صندوقهای بازنشستگی مورد تفقد و مهربانی ، رسیده است .

avatar
۱۳۹۷-۱۱-۰۴ ۰۹:۳۹

دستورالعمل خصوصی سازی و هدیه صنایع به عزیران ! - مدتی مجموعه را زیان ده کنید . - با کمک بستگان یا دوستان ، شرکتی به ثبت برسانید . - یا با یک شرکت خصوصی تبانی کنید . - مجموعه زیان ده را از دولت خریداری کنید . - به پروژه خصوصی خوری بعدی فکر کنید . - همیشه لبخند بزنید .

avatar
۱۳۹۷-۱۱-۱۴ ۱۷:۰۸

قاتلی به نام خصوصی سازی ؛ مقتولانی به نام صندوق بازنشستگی و اقتصاد کشور !! فاجعه و جنایتی به نام خصوصی سازی ======== کارخانجات و شرکتهای بزرگ دولتی چرخشان می گشت. نیروهای کار به خاطر گسترده شدن صنایع ملی در کل کشور تعدادشان بالا رفت. فقر آرام آرام از چهره شهرها زدوده می شد. در همه شهرها شرکت هایی برای اشتغال صدها هزار نفر به وجود آمدند . ذوب آهن اصفهان ، پالایشگاه آبادان ، تهران ، شیراز و تبریز ، تراکتورسازی تبریز ، فولاد مبارکه ، فولاد خوزستان ، معادن سنگ آهن چادرملو ، گل گهر ، مس سرچشمه ، ذغالسنگ کرمان ، زیراب ، طبس و ..... اما خصوصی سازی مانند زلزله ای ویرانگر به ویژه از دهه ۷۰ با اقتصادِ ملی درافتاد. خصوصی سازی ، دستاوردهای اقتصاد و اشتغال ملی را هدف گرفت و بدترکیب کرد. خصوصی سازیِ فاسد و ولنگار که مبنایش توزیعِ شرکت های دولتی میان خودی هاست، قلبِ اقتصاد را هدف گرفت ؛ اشتغال و صداقت را به نابودی کشاند . گروه ملی فولاد ایران ، شرکتی دولتی و موفق با چهار هزار پرسنل بود . پس از فاجعه ی خصوصی سازی در دست گروه امیرمنصور آریا گرفتار شد . و اختلاس ۳ هزار میلیارد تومانی ، و تعطیلی کارخانه و بیکاری کارکنان ، نتیجه نهایی بود .