• یکشنبه / ۳۰ دی ۱۳۹۷ / ۱۰:۰۶
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 97103015992
  • خبرنگار : 30167

خطر میکروارگانیسم برای ساکنان ایستگاه فضایی بین‌المللی

خطر میکروارگانیسم برای ساکنان ایستگاه فضایی بین‌المللی

دانشمندان پژوهشگاه مسائل زیست پزشکی مسکو وابسته به آکادمی علوم روسیه، در نمونه‌هایی که از ایستگاه فضایی بین‌المللی توسط فضانوردان به زمین آورده شده، میکرو ارگانیسم‌های بسیاری از جمله باکتری‌هایی در غشای مخاطی و پوست انسان و مواد مغذی زندگی می‌کنند پیدا کرده‌اند.

به گزارش ایسنا؛ در گزارش این پژوهشگاه به کنفرانس پزشکی مسکو که طی روزهای ۲۹ ژانویه تا یک فوریه در مسکو برگزار خواهد شد آمده است: "در کل، بیش از ۱۰۰ گونه از میکروارگانیسم‌ها در ایستگاه فضایی بین‌المللی یافت شد، ۶۶ مورد از آنها باکتری و ۳۴ گونه قارچ، ۲ نوع مخمر و ۲ نوع قارچ مانند هستند.

این گزارش اشاره می‌کند که هوا و سطح داخلی و تجهیزات محوطه مسکونی ایستگاه فضایی بین‌المللی به طور منظم تحت نظارت میکروبیولوژیکی قرار دارد و تا به امروز حدود ۱۵۰۰ بار از آن نمونه‌برداری شده است. در میان این نمونه‌ها، باکتری‌هایی که به طور مداوم در غشاهای مخاطی و پوست انسان دیده می‌شود، استافیلوکوک، کورینباکتریوم، میکروکوکوس، باکتری‌های تشکیل دهنده جنس باسیلوس و نیز باکتری‌های غیر غلیظ گرم منفی، اغلب در بخش مسکونی ایستگاه فضایی بین‌المللی یافت شده‌اند.

طبق گفته متخصصان پژوهشگاه مسائل زیست پزشکی مسکو، قارچ‌ها در بخش مسکونی ایستگاه فضایی بین‌المللی، دامنه قابل توجهی دارند. از جمله انواع مختلف میکروسیت(سلول کوچک‌تر از ۶ میکرون) از جنس اسپرگلیوس، پنیسیلیوم و کلادوسپوریوم به طور گسترده‌ای در نمونه‌ها وجود دارد.

این گزارش می‌گوید: "این میکروارگانیسم‌ها، هتروتروف‌هایی هستند که به طور فعال در مواد پلیمری مواد طبیعی و مصنوعی می‌توانند بوجود آیند و باعث آسیب آنها شوند، با توجه به امکان توسعه زیست در یک حجم بسته و فضای طولانی مدت که در ایستگاه فضایی بین‌المللی وجود دارد، تکثیر آنها بیشتر صورت می‌گیرد."

هتروتروف‌ها ریز انگل‌هایی هستند که نمی‌توانند از ترکیبات معدنی ترکیبات آلی بسازند و به جای آن که انرژی مورد نیاز خود را از خورشید، یا انرژی شیمیایی بعضی از مواد به دست آورد، از مواد غذایی ساخته شده توسط جانداران دیگر و یا حتی به طور کلی از بدن جانداران دیگر کسب می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha