• شنبه / ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ / ۱۸:۳۰
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 97112714196
  • منبع : نمایندگی کردستان

رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد

افزایش ۲۰ درصدی واردات کالاهای اساسی و دارو

افزایش ۲۰ درصدی واردات کالاهای اساسی و دارو

رئیس کل بانک مرکزی، میزان صادرات غیرنفتی کشور در ۹ ماهه امسال را قریب به ۳۴ میلیارد دلار برشمرد و گفت: در ۱۰ ماهه امسال ۱۱.۵ میلیارد دلار کالاهای اساسی، دارو و تجهیزات پزشکی وارد کرده‌ایم که نسبت به کل سال گذشته ۲۰ درصد افزایش داشته است.

به گزارش ایسنا، عبدالناصر همتی در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان با اشاره به جنگ اقتصادی که دولت آمریکا علیه ملت ایران راه انداخته است، اظهار کرد: توطئه دشمن برای برهم زدن نظم اقتصادی کشور تا حد زیادی خنثی شد و با همت مردم و اقدامات دولت در حال حاضر ثبات نسبی بر اقتصاد کشور حاکم است و این ثبات به ما اجازه می‌دهد تا اقدامات اساسی در حوزه اقتصادی کشور انجام دهیم.

وی افزود: تأمین نیازهای اساسی و فوری مردم در شرایط سخت کنونی دغدغه اصلی دولت است و لذا ایجاد ثبات اقتصادی در کشور هدف اصلی ماست.

رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: دولت برای جبران آثار تحریم‌ها و اداره زندگی روزمره مردم اقدامات خود را در ابعاد مختلف پیش می‌برد تا بتواند در عین حال برنامه‌ریزی مناسب برای توسعه کشور نیز انجام دهد.

همتی میزان صادرات غیرنفتی کشور در ۹ ماهه امسال را نزدیک ۳۴ میلیارد دلار برشمرد و با تاکید بر اینکه واردات دارو و کالاهای اساسی در اولویت است، اعلام کرد: در ۱۰ ماهه امسال ۱۱.۵ میلیارد دلار کالاهای اساسی، دارو و تجهیزات پزشکی وارد کرده‌ایم که نسبت به کل سال گذشته ۲۰ درصد افزایش داشته است.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: طبیعتاً افزایش فشار برای کاهش درآمدهای نفتی کشور موجب کندی در انجام پروژه‌ها و موارد با اولویت کمتر می‌شود که در حال برنامه‌ریزی برای تکمیل و راه اندازی طرح‌های اولویت دار در کشور هستیم تا این مقطع را طی کنیم.

وی با ابزار امیدواری در خصوص نتیجه بخش بودن تصمیماتی که در این سفر برای استان کردستان اتخاذ می‌شود، گفت: ظرفیت سازی برای استان کردستان بسیار مهم است و باید به گونه‌ای انجام شود که زمینه برای اشتغال و توسعه بیشتر این استان ایجاد شود؛ همچنین طرح‌های خوبی از طرف تولیدکنندگان کردستان پیشنهاد شد که اجرای آنها موجب افزایش میزان تولید و ارزش افزوده داخلی خواهد شد.

همتی در ادامه با اعلام اینکه نظام بانکی کشور آماده حمایت و تأمین نقدینگی واحدهای تولیدی است، افزود: کشور نباید از نظر سرمایه در گردش و واحدهای تولیدی فعال که نیاز به نقدینگی دارند دچار مشکل باشد و نظام بانکی آمادگی دارد که حمایت‌های لازم را انجام دهد.

رئیس شورای پول و اعتبار خطاب به اعضا شورای گفتگو با تاکید بر اینکه بانک مرکزی با صادرات ریالی مخالف است گفت: صادرات ریالی معنا ندارد، چرا که منابع انسانی و سرمایه‌ای کشور برای تولید به کار گرفته می‌شود و تولیدات به خارج کشور صادر می‌شود لیکن در مقابل، ارزی به کشور بازنمی‌گردد؛ لذا این روش با هیچ منطقی قابل پذیرش نیست.

وی خاطرنشان کرد: ارزش افزوده صادرات باید در داخل کشور و به چرخه اقتصادی بازگردد بنابراین طرح صادرات ریالی که نه ارزی به داخل کشور وارد شود و نه وارداتی در مقابل آن انجام گیرد، به هیچ وجه به نفع اقتصاد نخواهد بود، ضمن آنکه این روش در تضاد با اصول اقتصاد مقاومتی است.

وی تاکید کرد: از صادرکنندگان انتظار می‌رود شرایط واردکنندگان را درک کنند و گام‌های لازم برای کمک به جریان واردات کشور بردارند. ضمن آنکه در این مسیر نیز بانک مرکزی به طرق مختلف بستر انتقال وجوه حاصل از صادرات را با کشورهای مورد تعامل مهیا کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۱۱-۲۷ ۲۲:۵۲

جناب ریس کل گوجهای که در داخل کشور کیلویی هشت هزار تومانه ومحصول خود ایرانه من ایرانی نمیتونم بخرم روزانه صد ها تریلر از کشور بسوی عراق خارج میشه چون پول ما بی ارزشه وپول عراق ارزش داره این سوای از صدور میوه خشکبار وغیره است مایحتاج عموم مردمی که خودشان بعلت گرانی نمتونن استفاده کنن کشور عراق به تاراج میبره من خودم لب مرز هستم واین واقعیت رو به عینه میبینم