• چهارشنبه / ۲۲ اسفند ۱۳۹۷ / ۱۰:۵۴
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 97122211872
  • خبرنگار : 71214

جزئیات شیوه جدید توزیع گوشت

صف‌های گوشت جمع شد

صف‌های گوشت جمع شد

در حالی که دو روز پیش تعدادی از قصاب ها در اعتراض به حذف شدن سهمیه گوشت دولتی و تنظیم بازاری خود روبه‌روی وزارت صنعت معدن و تجارت تجمع کرده بودند، معاون این وزارتخانه هدف از این کار را حذف شدن و برچیده شدن صف های طولانی برای دریافت گوشت قرمز اعلام کرد که به گفته او در شان مردم ایران نبوده است.

به گزارش ایسنا، در پی افزایش قیمت گوشت قرمز، دولت اقدام به افزایش واردات این محصول و توزیع آن به صورت تنظیم بازاری با نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار کرد که البته به دلیل تفاوت بالای قیمت با گوشت آزاد، صفهای طولانی در مقابل قصابی‌ها تشکیل می‌شد و مردم باید ساعتها منتظر می‌ماندند تا بتوانند سهمیه گوشت دولتی خود را دریافت کنند.
اما در تازه‌ترین اقدام، دولت و ستاد تنظیم بازار تصمیم گرفتند که شیوه توزیع گوشت قرمز به نرخ تنظیم بازاری را تغییر دهند و آن را از طریق توزیع و عرضه بین جوامع هدف به دست مردم برسانند تا دیگر نیازی به تشکیل صف‌های طولانی نباشد. در پی این تصمیم، سهمیه گوشت دولتی قصابی‌هایی که تا چند روز پیش اقدام به دریافت سهمیه و توزیع آن بین مردم می‌کردند، قطع شد و همین موضوع موجب اعتراض و تجمع قصاب‌ها در مقابل وزارت صنعت، معدن و تجارت شد.

حذف صفهای گوشت از مقابل قصابی‌ها

عباس قبادی، معاون بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت در این باره به ایسنا گفت: بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار، قرار بر این شد که گوشت قرمز تنظیم بازاری به جامعه هدف برسد و در بین اقشار تعریف شده توزیع شود و به همین دلیل سهمیه قصابی‌های دریافت کننده گوشت تنظیم بازاری را قطع کردیم. آنها هم که تا چند روز پیش از سهمیه‌های دولتی استفاده می‌کردند، می‌توانند مانند دیگر همصنفان خود، گوشت قرمز را از بازار آزاد تامین کرده و بفروشند.

وی افزود: این طور نبوده که قصاب‌ها از سال 1389 گوشت قرمز دولتی و تنظیم بازاری دریافت می‌کردند. آنها از چند ماه پیش سهمیه گوشت تنظیم بازاری می‌گیرند، اما به هر حال صف‌هایی که مردم ساعت ها در آن منتظر می‌ماندند، در شان مردم ایران نبود و باید این صفوف جمع می‌شد.

قبادی ادامه داد: ستاد تنظیم بازار مصوب کرده که گوشت قرمز تنظیم بازاری باید به جامعه هدف برسد و بر همین اساس، قصابان هم در قالب اتحادیه‌های صنفی می‌توانند برای نیاز مصرفی خودشان از همین طریق گوشت تنظیم بازاری دریافت و توزیع کنند.

وی در پاسخ به اینکه آیا الزامی به قطع سهمیه گوشت تنظیم بازاری قصابی‌ها بود؟ گفت: البته در زمانی هم که قصابی‌ها متولی توزیع گوشت قرمز تنظیم بازاری بودند هم تمامی اقشار جامعه نمی‌توانستند از این محصول پروتئینی استفاده کنند و برخی از مردم ساعت‌ها در صف می ماندند و سهمیه دها نفر بلکه بیشتر را نیز دریافت می‌کردند.

توزیع گوشت تنظیم بازاری در فروشگاه اتکا

معاون بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد که برخلاف برخی اظهارات مطرح شده، به هیچ کدام از فروشگاه های زنجیره ای گوشت تنظیم بازاری داده نمی‌شود و فقط این گوشت به فروشگاه اتکا داده می‌شود. سازمان‌ها و ادارات دولتی و ارگان‌های نظامی هم می‌توانند برای اعضا و پرسنل خود اقدام به تامین گوشت کنند.

وی در پاسخ به اینکه کارگران و کسانی که از دولت مستمری و حقوقی دریافت نمی‌کنند، چگونه می‌توانند از گوشت تنظیم بازاری استفاده کنند؟ اظهار کرد: کارگران کارخانه ها می‌توانند به اتاق تعاون مراجعه کرده و از طریق تعاونی اسکات سهمیه خود را دریافت کنند. آنها البته می‌توانند به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز مراجعه کنند و از طریق سازمان تامین اجتماعی از گوشت تنظیم بازاری استفاده کنند، چرا که این سهمیه به سازمان تامین اجتماعی هم داده شده است. نیروهای نظامی از طریق فروشگاه اتکا و دیگر سازمان ها و ادارات نیز می‌توانند از طریق تعاونی‌های خود گوشت قرمز دریافت کنند.

قبادی اضافه کرد که از این طریق همه افراد از مستمری‌بگیران گرفته تا بازنشستگان، خبرنگاران، کارمندان، کارگران و همه فعالان صنفی می‌توانند از گوشت تنظیم بازاری استفاده کنند و این طور نیست که هر هفته یا هر ماه گوشت تنظیم بازاری توزیع شود، چرا که باید همه اقشار یک بار سهمیه گوشت خود را دریافت کنند و پس از آن مرحله بعدی آغاز شود.

قرار نیست گوشت تنظیم بازاری به دست همه برسد

معاون بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت، با بیان اینکه شاید عده‌ای سهمیه گوشت قرمز تنظیم بازاری را زودتر و عده‌ای دیرتر دریافت کنند، اعلام کرد: این همان سیاست توزیع گوشت قرمز تنظیم بازاری در بین جوامع هدف است و همه تلاش ما این است که همه اقشار را در نظر بگیریم تا تبعیضی به وجود نیاید. البته باید به این موضوع هم توجه داشت که واردات گوشت با هدف تنظیم 10 تا 15 درصد بازار انجام می‌شود و بنابراین نباید توقع داشت که این گوشت به دست همه برسد و هدف ما نیز رساندن این گوشت به دست مصرف‌کننده واقعی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۱۲-۲۲ ۱۱:۳۲

... حاضر نیستند این گوشت ها به دست مردم برسد. سه و نیم کیلو بسیار زیاد است برای هر کد ملی و خود دلیلی است برای استمرار فساد. کاش 100 گرم بود ولی برای همه.

avatar
۱۳۹۷-۱۲-۲۲ ۱۲:۰۰

برا شهرستانها چی ، در شهرستان ها از توزیع چنین گوشت هایی خبری نیست ، مثل اینکه ایران فقط تهرانه .

avatar
۱۳۹۷-۱۲-۲۲ ۱۲:۳۸

واقعیت موجود این است که گوشت تنظیم بازاربه دست افراد متمول و دلالها و بعضی از ارگانها و ادارات می رسد و دیگران نیازمند از حق خود محرومند. به علاوه اینکه در برخی از شهرستانهای بزرگ مانند تهران توزیع می شود و دیگر شهرها دستشان به بسته ها نمی رسد. چندی قبل در رسانه ها اعلام شد در تهران چندین گوشت گرم توزیع می شود و هر فرد با کارت ملی می تواند 3 کیلو در ماه گوشت بگیرد. مثلا یک خانواده 4 نفری 12 کیلو گوشت گرم می تواند دریافت کند و این در حالی است که در شهرستانها برای مردم عادی نیازمند گوشتی برای توزیع نیست. عادلانه این بود که گوشت را به سرپرست خانواده تخصیص می دادند تا به تمام شهرها و روستاها سهمیه گوشت برسد و زیرساخت آن هم وجود داره که همان کارت بانکی یارانه است .

avatar
۱۳۹۷-۱۲-۲۲ ۱۲:۵۸

معاون وزیر به جای گفت وگو در مورد سیاستهای کلان دنبال حل مشکلی است که این مشکل تا سه ماه پیش نبود. خودشان مشکل می سازند و بعد خودشان راه حل می دهند.

avatar
۱۳۹۷-۱۲-۲۲ ۱۳:۳۶

معاون بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت: ... بنابراین نباید توقع داشت که این گوشت به دست همه برسد

avatar
۱۳۹۷-۱۲-۲۲ ۱۳:۵۴

در حال حاضر دولت برنامه اي براي توزيع كالاهاي اساسي و مديريت بازار ندارد يا حداقل تمام برنامه هاي دولت تا كنون نتيجه اي اثربخش نداشته است. از طرفي تفكرات دولت ( نظير مخالفت با سيستم توزيع الكترونيك ( كوپني) يا كارت اعتباري خريد براي سرپرست خانوار) با شرايط امروز جامعه باعث شده كه نيازمندان و 7 دهك پايين در آمدي ضربه هاي جبران ناپذيري رواني، فرهنگي و اقتصادي ببينند. وقت است كه مجلس با طرح هاي سه فوريتي برنامه توزيع مديريت شده كالاهاي اساسي را شروع كند. ابتدا بايد گروه هاي هدف دقيقا مشخص شوند( افراد تحت پوشش سازمان هاي حمايتي،كارگران و كارمندان دولتي و غير دولتي، روستائيان، رانندگان، ...) و اقلام مورد نيز براي اين گروه ها به طور شفاف محاسبه شوند و نحوه رسيدن اقلام به دست اين گروه هاي هدف با حذف كامل واسطه ها، سوداگري و قاچاق برنامه ريزي شود. آقاي روحاني ! شما به واسطه راي اين مردم است كه به اين مقام دست پيدا كرده ايد. من نمي دانم مسئله توزيع كالاهاي اساسي براي شما به يك بحران تبديل شده است. آسان ترين راهكار ثبت نام سريع و دقيق متقاضيان دريافت كالاهاي اساسي توسط سازمان هدفمندي يارانه ها است. بهتر است يك كارت اعتباري خريد به نام سرپرست خانوار و به تعداد افراد تحت تكفل به منظور استفاده در فروشگاه هاي زنجيره اي و تعاوني صادر شود و يارانه ها و كالاهاي اساسي در مدت هاي مقرر و برنامه ريزي شده (بر اساس رقم سمت راست كد ملي سرپرست خانوار) توزيع شوند (سازمان هدفمندي يارانه ها براي بروز كردن آمار يارانه بگيران بايد ثبت نام دوباره را به عهده بگيرد، زيرا بسياري از دريافت كنندگان يارانه به علت مرگ وجود خارجي ندارند). كارت هاي اعتباري يكبار در ماه براي تهيه كالاهاي اساسي شارژ شده و در مقابل با مراجعه به فروشگاه هاي زنجيره اي با احترام خريد توسط خانوار انجام شود. هر روش ديگري براي عرضه كالاهاي اساسي باعث فساد، رانت، قاچاق و بي عدالتي مي شود. با تعريف كارت اعتباري خانوار: مقدار آمار توزيع شده مشخص مي شود و به آساني توزيع هدفمند مي شود و عدالت اجتماعي درباره همه نيازمندان و متقاضيان اجرا مي شود. در ضمن مي توان براي خانوارها براساس دهك هاي در آمدي درجه 1 تا 10 تعريف كرد و به تناسب درجه كارت اعتباري آنها ماهيانه شارژ شود.

avatar
۱۳۹۷-۱۲-۲۲ ۱۴:۰۹

چرا آخه جمع شد؟ این ملت غیور عاشق صف هست. لطفا باز برقرار کنید وگرنه ...

avatar
۱۳۹۸-۰۱-۰۸ ۰۵:۰۳

محبوب تر!؟ با این‌همه مشکلاتی که دولت به وجود آورده هنوز براتون محبوبه که محبوب تر هم بشه!!!؟؟؟

avatar
۱۳۹۷-۱۲-۲۲ ۱۴:۱۸

مناسب نیست مردم را در صف گذاشتن. پول نقدی بدهید به مردم. آقای روحانی به حساب همه مردم عیدانه واریز کن تا محبوب تر شوی

avatar
۱۳۹۷-۱۲-۲۲ ۱۶:۰۷

دوست شما جیب ما رو نزنه عیدی پیشکشش باشه

avatar
۱۳۹۷-۱۲-۲۲ ۱۶:۲۴

وضعیه که دولت درست کرده

avatar
۱۳۹۷-۱۲-۲۲ ۱۸:۴۰

بیشتر این وضعی است که خودمان برای خودمان درست میکنیم قحطی که نشده اگر مانند کشور های پیشرفته وقتی کالایی بی دلیل گران میشود ان کالا را تحریم کنیم ویا نه به اندازه بگیریم قیمت ها به زمان قبلش برمی گردد نه این که از خودرو تا کالای اساسی و حتی دلار و سکه وقتی جهش قیمت میگیرند ما بیشتر حول می زنیم و صف میکشیم برای خرید.

avatar
۱۳۹۷-۱۲-۲۲ ۲۰:۱۲

روش کار دوستان محترم پاک کردن صورت مسئله به جای حل آن است . مثل این که سر و ته بزرگراه همت را ببندند و اعلام کنند مشکل ترافیک این منطقه بطور کامل حل شد.

avatar
۱۳۹۷-۱۲-۲۲ ۲۲:۴۸

از اینکه عده ای از هموطنان عزیز که عاشق صف هستن و با شنیدن این خبر دیگه تو صف نمیتونن بایستن ناراحت هستم ولی این ناراحتی طولانی نخواهد شدوتا چند روز دیگه برای ی کالای دیگه اعلام صف کشیدن میکنند.