• چهارشنبه / ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۱۱:۳۵
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 98021809702
  • خبرنگار : 71263

نقشه سعودی‌ها برای افزایش ظرفیت مازاد تولید نفت

نقشه سعودی‌ها برای افزایش ظرفیت مازاد تولید نفت

با وجود اینکه تولید نفت عربستان سعودی در نوامبر سال ۲۰۱۸ به رکورد ۱۱.۱ میلیون بشکه در روز صعود کرد اما این کشور تصمیم سطح دارد سرمایه گذاری را افزایش دهد تا ظرفیت مازاد تولید خود را تقویت کند.

به گزارش ایسنا، خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان سعودی اظهار کرده که این کشور ۲۰ میلیارد دلار برای تولید یک میلیون بشکه در روز دیگر نفت سرمایه گذاری خواهد کرد تا مازاد ظرفیت تولید خود را حفظ کند.

اداره اطلاعات انرژی آمریکا مازاد ظرفیت تولید را به عنوان حجم تولیدی تعریف می‌کند که می‌تواند ظرف ۳۰ روز به تولید اضافه شود و به مدت ۹۰ روز ادامه پیدا کند. معمولاً ظرفیت کمتر تولید باعث افزایش قیمت‌های نفت می‌شود. عربستان سعودی در سال‌های اخیر بزرگترین مازاد ظرفیت تولید جهان را داشته که بین ۱.۵ تا ۲ میلیون بشکه در روز بوده است. با این حال مازاد ظرفیت تولید این کشور در اکتبر سال ۲۰۱۸ که سعودی‌ها تولید نفت را به ۱۰.۷ میلیون بشکه در روز افزایش دادند به ۱.۳ میلیون بشکه در روز کاهش پیدا کرد و این ظرفیت با افزایش بیشتر تولید در نوامبر، به ۹۰۰ هزار بشکه در روز افت کرد.

شرکت آرامکوی سعودی با افزایش ظرفیت تولید در یکی از میادین خود توانست رکورد بالایی نفت در نوامبر گذشته تولید کند. در گزارش سالانه ۲۰۱۷ این شرکت آمده که آرامکو در مسیر افزایش تولید از میدان خورایس به میزان ۳۰۰ هزار بشکه در روز در سال ۲۰۱۸ قرار دارد که ظرفیت تولید روزانه آن را به ۱.۵ میلیون بشکه در روز می‌رساند. این میدان که نفت سبک تولید می‌کند برای نخستین بار در سال ۱۹۵۷ کشف شد. همزمان با افزایش عرضه نفت تولید میدان خورایس در اواخر سال ۲۰۱۸، مشکل فنی در میدان فراساحلی مانیفا که نفت سنگین تولید به ظرفیت ۹۰۰ هزار بشکه در روز تولید می‌کند، برطرف شد.

در گزارش سالانه ۲۰۱۷ آرامکو همچنین کشف دو میدان نفتی جدید اعلام شد اما به ظرفیت این دو میدان یا مدت زمان توسعه آنها اشاره نشد. الفالح در پیام خود در این گزارش سالانه نوشته بود: صنعت جهانی نفت یک تریلیون دلار سرمایه گذاری برنامه‌ریزی شده را از زمان ریزش قیمت‌های نفت در سال ۲۰۱۴ از دست داده است.

بر اساس گزارش اویل پرایس، اگر مشکلات دیپلماتیک برطرف شده و عربستان سعودی بتواند از سهم خود در منطقه نفتی مشترک با کویت بهره برداری کند، تولید نفت این کشور افزایش بیشتری پیدا خواهد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha