• جمعه / ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۱۰:۰۲
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 98022714100
  • خبرنگار : 71282

کشورهای اروپایی در حسرت نیروی کار ایرانی

کشورهای اروپایی در حسرت نیروی کار ایرانی

یک کارشناس بازار کار معتقد است با تزریق پول به بازار شغل ایجاد نمی‌شود و در شرایطی که بسیاری از کشورها به شدت نیازمند نیروی انسانی هستند، باید شرایط بهره‌گیری و اعزام نیروهای کار ماهر و متخصص خود را فراهم کنیم.

حمید حاج اسماعیلی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: هم اکنون در حوزه نیروی انسانی، دانش آموختگان و نخبگان بسیاری داریم که هنوز نتوانسته‌ایم از ظرفیت و دانش آنها در توسعه اقتصاد به شکل شایسته‌ای استفاده کنیم. این در حالی است که بسیاری از کشورهای اروپایی و حتی غربی به شدت محتاج نیروی انسانی هستند و با گسترش پدیده سالمندی در اروپا، این نیاز روز به روز بیشتر می‌شود.

وی افزود: آلمان درصدد است تا از طریق جذب آوارگان این مشکل را حل کند و در سال جاری جذب بیش از ۱۰۰ هزار نفر سوری به عنوان نیروی کار را در دستور کار دارد.

این کارشناس بازار کار ادامه داد: ما از فرصتی که در قالب توافق برجام شکل گرفت می‌توانستیم استفاده کنیم و با اروپایی‌ها تفاهم‌نامه‌ای برای اعزام نیروی کار به طور رسمی منعقد کنیم. در حال حاضر اگر این کار را نکنیم بسیاری از نیروهای انسانی از مسیرهای غیرقانونی کشور را ترک می‌کنند و در نهایت ارزان به خدمت گرفته می‌شوند و از مزایای جدی و قانونی محروم می‌مانند.

به گفته حاج اسماعیلی، اعزام نیروی کار به خارج یکی از راههای ارزآوری کشورها به شمار می‌رود و وزارت کار باید با همکاری وزارت امور خارجه برنامه‌ریزی صحیحی در این خصوص داشته باشد.

وی گفت: نرخ بیکاری کشور در حال افزایش است و با توجه به آمار بالای فارغ التحصیلان بیکار و نیاز کشورهایی که در حسرت چنین سرمایه عظیمی هستند، می‌توانیم نیروهای ماهر و متخصص خود را به کشورهای صنعتی اعزام کنیم. این کار ارزآوری دارد و از طریق مجاری رسمی، بخشی از دستمزدشان به کشور برمی‌گردد.

این کارشناس بازار کار تصریح کرد: در زمان‌هایی که با فشار اقتصادی و تحریم‌های خارجی مواجه هستیم دولت حتماً باید روی بخشهایی که از تحریم‌ها تأثیر کمتری می‌پذیرند، متمرکز شود و گردشگری، یکی از بخشهایی است که کمتر متأثر از تحریم است.

حاج اسماعیلی گفت: ایران کشوری چهار فصل با جاذبه‌های باستانی و گردشگری فراوان است که مورد توجه گردشگران خارجی قرار دارد از این رو باید ظرفیت‌هایمان را در بخش گردشگری چند برابر و هدفگذاری اشتغال را ترسیم کنیم تا از این طریق بخشی از مشکلاتی که در وابستگی به نفت داریم در کوتاه مدت جبران شود.

به گزارش ایسنا، در حال حاضر توسعه گردشگری به عنوان یک صنعت درآمدزا در دستور کار بسیاری از کشورهای جهان قرار دارد. گردشگری علاوه بر اشتغالزایی، از درآمدزایی و ارزش افزوده بالایی برخوردار است و کشورهایی نظیر ترکیه با تکیه بر صنعت توریسم و گردشگری، درآمدهای سرشاری نصیب اقتصاد خود کرده‌اند.به گفته وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی سال گذشته بیش از ۲۰۰ هزار شغل در حوزه گردشگری در کشور ایجاد شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۲-۲۷ ۱۷:۱۴

متاسفم که چنین خبر .... تولید میکنید در حال حاضر در کشور به تمام نیروهای کاری محتاج هستیم اما نمیدانیم چگونه کار آفرینی کنیم و چگونه مدیریت،، در سال بیشتر از ۵۰۰ هزار خانه احتیاج است تا زوجهای جوان بتوانند زندگی کنند ساخت و ساز این خانه ها به افراد زیادی نیازمند است و همچنین برای مصالحه و لوازم خانگی کارخانه های بسیاری نیاز است که تولید اینگونه مصالح و لوازم خانگی را بوجود آورند در ضمن ممکن است بپرسید چگونه باید مخارج ساختن اینها را بوجود آوریم ؟ سوال بسیار درستی است که هیچ کدام از مسئولین هم نمیدانند اما جوابش سیستم بانکی سپرده های خرده می باشد فکرتان شاید خطور کرده باشد که وا قعا باید کسانی در داخل مملکت باشند که با بانکداری صهیونیست بین الملل هماهنگی میکنند که چنین سیستم ربوی تاکنون پابرجابوده و هیچ دولتی حتی بفکر تغییر این سیستم خانمان برانداز ضد خداو خلق خدا نیافتاده است۰ کتابی ضمیمه این متن کرده ام که امیدوارم به دست دانشجویان شما بیافتد و تجزیه و تحلیل شود تا شاید شما بتوانید به بعضی از دولتمردان آینده برسانید که بتوانند سیستم جدیدی که به آرمانهای اسلامی و انسانی نزدیکتراست برپاکنند که جایگزین سیستم بانکی ربوی کنونی شود. در سیستم فرکشنال ریزرو یا سپرده های خرده هر بانکی میتواند بر اساس سپرده ای که دریافت میکند تا ده برابر آن مستقلا وام تولید کند. در این سیستم مردم برای خرید مسکن ۵تا ۱۰ درصد از وام را به صورت سپرده یا پس انداز در بانک میگذارند و بانک با نرخ ۱تا۳درصد وام مسکن کامل تولید میکند ، این باعث میشود که نقدینگی کاملا به بانکها برود و برای ساخت و ساز سرمایه گذاری شود ، البته نکته مهم این استکه این وامها کاملا مجازیست و بانکها با تولید وام در حقیقت تولید پول میکنند . ولی نکته مهم دیگر این است که این بانکها خصوصی میباشند و به همین منظوردولتهای غربی بدهی های بانکی کلانی دارند وبانکها هر روز ثروتمندتر و قدرت و نفوذ شان بیشتر میشود و با بوجودآوردن کورپوریشنهایی که چند ملیتی هستند و شعب بانکهایشان در تمام دنیا تقریبا تمام دولتهای موجود را دردست دارند . حالا سوال اینجاست چرا ایران اسلامی تمام بانکهایش را مردمی نمیکند و بجای بانک خانه پس انداز و وام را جایگزین نمیکند که

avatar
۱۳۹۸-۰۳-۰۸ ۰۵:۰۷

منم موافقم کجاهموببینیم این حرفهارو هرجایی نزن سرتوبه بادمیدی

avatar
۱۳۹۸-۰۳-۰۸ ۰۵:۰۳

منم موافقم ایرانی باهوشه مثل من وپسرم البته این هوش خدایی