• جمعه / ۱۷ خرداد ۱۳۹۸ / ۱۲:۵۳
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 98031706968
  • خبرنگار : 71093

عرضه اولیه اسناد خزانه اسلامی از روز یکشنبه

عرضه اولیه اسناد خزانه اسلامی از روز یکشنبه

روز یکشنبه ( ۱۹ خرداد ماه ۱۳۹۸) اوراق اسناد خزانه اسلامی در بازار ابزارهای نوین مالی گشایش می‌یابد.

به گزارش ایسنا، به تازگی خبرهایی از درج شش نماد اسناد خزانه اسلامی در سامانه پس از معاملات شرکت سپرده گذاری مرکزی و تسویه وجوه منتشر شده است. ‬در مرحله اول در مجموع نمادهای «اخزا۷۱۸» تا «اخزا۷۲۳» با ۱۲۱ میلیون و ۸۹۱ هزار و ۱۹۸ اوراق از سوی وزارت امور اقتصادی و دارایی در سامانه پس از معاملات درج شدند تا شرایط برای عرضه آن‌ها در شرکت فرابورس ایران مهیا شود.

به این ترتیب در  یکشنبه پیشِ رو قرار است یکی از نمادهای اسناد خزانه اسلامی یعنی نماد «اخزا۷۲۳۱» با سررسید تاریخ ۲۴ آبان سال ۱۴۰۰ در بازار ابزارهای نوین مالی فرابورس گشایش یابد.

قیمت پایانی این اوراق، میانگین موزون معاملات روزانه اوراق در روز گشایش خواهد بود.

ارزش اسمی هر ورق از این اوراق ۱۰۰ هزار تومان و تعداد کل آن ۲۰ میلیون و ۹۴ هزار و ۴۵۸ برگ است.

این اوراق توسط وزارت اقتصاد و دارایی منتشر می شود و تمام افراد حقیقی یا حقوقی می توانند با داشتن کد معاملاتی اقدام به خرید این اوراق کنند.

به گزارش ایسنا، اسناد خزانه اسلامی، اوراق بهادار با نامی است که دولت به منظور تسویه بدهی‌های خود بابت طرح‌های تملک دارایی‌های سرمایه‌ای با قیمت اسمی و سررسید معین به طلبکاران غیردولتی واگذار می‌کند‪.‬

اسناد خزانه توسط دولت به رقمی کمتر از قیمت اسمی به خریداران فروخته شده و از منابع مالی حاصل از فروش، بدهی‌های دولت پرداخت می‌شود اما به دلیل اشکالات فقهی وارد بر این روش، دولت جمهوری اسلامی ایران، این اوراق را صادر و به شکل مستقیم به طلبکاران غیر دولتی واگذار می‌کند.

 دارنده اوراق درصورت نیاز به وجه نقد، این اوراق را در بازار ابزارهای نوین مالی فرابورس ایران به فروش می‌رساند‪.‬

نخستین اسناد خزانه اسلامی در حجم ۴۰۰ هزار برگه مهرماه سال ۱۳۹۴ در فرابورس عرضه شد که شرکت سپرده گذاری مسئولیت صدور کد و تسویه این اسناد را برعهده داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۳-۱۷ ۱۶:۴۶

با توجه به نرخ تورم رسمی حدودا 40% در حال حاضر و احتمال بسیار پایین برای کاهش این نرخ در سال آینده از یک طرف و فاصله زمانی حدودا 2 سال و نیم تا سررسید اخزا723 که قرار است یکشنبه عرضه شود؛ منطقا کشف قیمت این اوراق باید در محدوده 43 الی 44 هزار تومان باشد نه بیشتر. خریداران حواسشان باشد گرانتر از این قیمت نخرند! (حتی اگر تورم را 30% فرض کنیم، کشف قیمت باید در محدوده 50 هزار تومان باشد)