• چهارشنبه / ۵ تیر ۱۳۹۸ / ۱۵:۲۴
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 98040503109
  • خبرنگار : 71577

به بهانه حواشی انتشار لیست حقوق مدیران صندوق بازنشستگی

چرا حقوق‌ها در سامانه حقوق و مزایا ثبت نمی‌شود؟

چرا حقوق‌ها در سامانه حقوق و مزایا ثبت نمی‌شود؟

درپی انتشار لیست حقوق برخی مدیران صندوق بازنشستگی در فضای مجازی، انتقادات از حقوق‌های نجومی و مهم‌تر از آن، شفاف نشدن حقوق‌ها علیرغم قانون شدن آن زیر سوال است، چراکه طبق قانون دولت موظف است سامانه ثبت حقوق و مزایا را تعیین تکلیف کند تا فیش‌های حقوقق مدیران شفاف باشد اما هنوز این قانون اجرایی نشده است.

به گزارش ایسنا، به تازگی لیستی از حقوق برخی مدیران سازمان بازنشستگی در فضای مجازی منتشر شده که باعث بروز انتقادات و مقایسه‌های بسیاری در فضای مجازی شده است.

به نظر می‌رسد مساله حقوق‌های نجومی برخی مدیران هنوز به طور کامل حل نشده که در این میان عدم تعیین تکلیف سامانه ثبت حقوق و مزایا هم بر ابهامات اضافه می‌کند.

سامانه ثبت حقوق و مزایا اهمیت بسیار زیادی در ایجاد عدالت اداری یا حتی همسان‌سازی حقوق‌ها می‌تواند داشته باشد. اما اخیراً این سامانه از نهادی به نهاد دیگر منتقل شده که با این جابجایی‌ها به حاشیه رفته است. چراکه بر اساس قانون برنامه ششم توسعه، دولت مسئول راه‌اندازی سامانه ثبت حقوق و مزایا است و نسبت به جمع‌آوری و شفاف‌سازی کلیه پرداخت‌های مورد نظر مکلف شده است.

دولت نیز در ابتدا سازمان امور استخدامی را مسئول این کار کرد اما در ادامه و در جریان بررسی لایحه بودجه سال ۱۳۹۸، مجلس تشخیص داد که این سامانه به وزارت اقتصاد منتقل شود.

مسئولیت شفاف‌سازی حقوق و مزایای مدیران و ثبت آن در سامانه در حالی بر عهده وزارت امور اقتصادی و دارایی قرار می‌گیرد که این وزارت‌خانه هنوز هیچ واکنشی به این قضیه نشان نداده است و در سامانه‌های این وزارتخانه نیز هیچ خبری از تمایل برای دریافت این سامانه جنجال‌برانگیز منتشر نشده است.

این در حالی است که رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور نیز اخیراً گفته است که ما طی نامه‌ای به وزارت امور اقتصادی و دارایی، آمادگی خود را برای تحویل سامانه حقوق و مزایای مدیران اعلام کردیم، اما هنوز اقدامی از سوی این وزارتخانه صورت نگرفته است.

پیش از این فراکسیون شفاف‌سازی مجلس در آخرین روزهای سال ۱۳۹۷ در نشستی با رئیس سازمان اداری استخدامی کشور به بررسی وضعیت سامانه ثبت حقوق و مزایای مدیران پرداخته و در آن جلسه از همکاری ضعیف بسیاری از دستگاه‌ها برای ثبت اطلاعات حقوقی انتقاد کرده بودند.

با اینکه مجلس در قانون بودجه سال جاری مسئولیت اداره سامانه حقوق و مزایا را به وزارت اقتصاد سپرده است، اما ظاهراً این وزارتخانه بعد از گذشت یک فصل از سال جدید چندان از تحویل گرفتن این سامانه جنجال برانگیز خرسند نیست. از سوی دیگر جدای از حقوق‌های نجومی، مساله دیگری که این روزها در فضای ادارات وجود دارد شکاف درآمدی بین مدیران و کارمندان است که تنها با ایجاد شفافیت است که می‌توان قدمی در راه اصلاح آن برداشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۴-۰۵ ۱۸:۵۵

چنانچه تصدی پست ها براساس استاندارد پست ها باشد و حقوق و مزایای پست ها نیز براساس استاندارد پست ها باشد فیش های حقوقی ارتباطی به دیگران ندارد و فقط جریان های پوپولیستی برای ایجاد بلوا و هوچیگری از آنها استفاده می کنند.

avatar
۱۴۰۰-۰۸-۲۸ ۰۷:۰۳

اونی اداره ای که به کارکناش ۲الی ۳تومان حقوق در ماه میده وزیرومدیرعاملش گمون نکنم درروز کمترازاین مقداتوجیبی بچه هاش باشه.خجالت بکشیدبااین حقوق که به مامیدید.