• دوشنبه / ۱۷ تیر ۱۳۹۸ / ۱۱:۳۲
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 98041708633
  • خبرنگار : 71467

نقدینگی ۱۸۰۰ هزار میلیارد تومان را رد کرد

نقدینگی ۱۸۰۰ هزار میلیارد تومان را رد کرد

حجم نقدینگی با عبور از ۱,۸۰۰ هزار میلیارد تومان، رشد بیش از ۲۳ درصدی را در پایان سال تجربه کرده است.

به گزارش ایسنا، آماری که بانک مرکزی از وضعیت دارایی‌ها و بدهی‌های سیستم بانکی در پایان سال گذشته منتشر کرد از این حکایت دارد که حجم نقدینگی در سال ۱۳۹۷ با رشد ۲۳.۱ درصدی نسبت به پایان سال ۱۳۹۶ به ۱,۸۸۲ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.

از مجموع نقدینگی بیش از ۲۸۵ هزار میلیارد تومان پول و حدود ۱,۵۹۷ هزار میلیارد تومان شبه پول (عمدتاً سپرده‌های بانکی) است.

نقدینگی در سال ۱۳۹۶، حدود ۱,۵۲۹ هزار میلیارد تومان بود که رشد ۳۵۳ هزار میلیارد تومانی را در سال گذشته به همراه داشته است.

بررسی روند تغییرات نقدینگی از سال ۱۳۹۳ از این حکایت دارد که در مجموع در چهار سال گذشته بیش از ۱,۱۰۰ هزار میلیارد تومان بر حجم نقدینگی کشور افزوده شده است. طی این سال‌ها بالاترین رشد نقدینگی در سال ۱۳۹۴ نسبت به سال ۱۳۹۳ با ۳۰ درصد افزایش ثبت شده است.

روند رو به رشد نقدینگی طی سال‌های گذشته در حالی در اقتصاد ایران ادامه دارد که بارها با توجه به انتقاداتی که نسبت به این موضوع و آثار آن بر تورم مطرح می‌شود رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرده که برنامه‌های ویژه‌ای برای هدایت نقدینگی به ویژه به سمت بازارهای مولد در بانک مرکزی وجود دارد.

این در حالی است که همتی، اخیراً این موضوع را مورد توجه قرار داده و گفته بود که علی‌رغم رشد بالای شاخص‌های پولی و به ویژه نقدینگی، تأمین مالی فعالیت‌های تولیدی همچنان با دشواری مواجه است.

وی با اشاره به این‌که بانک مرکزی به دنبال طرح‌هایی برای حل موضوع تأمین مالی دولت است، یکی از مسائلی که معتقد بود باید در این باره مورد توجه قرار بگیرد این بود که هر طرحی منجر به انحراف در منابع نظام بانکی و تشدید فشارهای تورمی و قیمتی نشود؛ از این‌رو در کمیته‌های مشورتی نقدینگی و اعتباری بانک مرکزی طرح‌های بسیاری مورد بررسی قرار گرفته است.

رئیس کل بانک مرکزی همچنین پیش‌تر گفته بود که در هدایت نقدینگی دو موضوع مهم وجود دارد، اول این‌که بخش عمده‌ای از حجم نقدینگی هم‌اکنون تبدیل به تسهیلات اعم از تولیدی یا غیر آن شده یا توسط خود بانک‌ها تبدیل به انواع دیگری از دارایی شده است و موضوع دیگر این‌که نقدینگی در بخش‌هایی متمرکز شود که بیشترین بازدهی را داشته باشد.

از نگاه همتی برای هدایت نقدینگی به سمت تولید باید بازدهی بخش تولید از طریق بهبود فضای کسب‌وکار، کاهش هزینه‌های تولید، بالا رفتن قدرت خرید مردم برای تقاضا و رشد صادرات افزایش یابد تا انگیزه لازم برای سرمایه گذاری منتهی به رونق تولید ایجاد شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۴-۱۷ ۱۲:۴۱

باید بسمت بورس هدایت شود

avatar
۱۳۹۸-۰۴-۱۷ ۱۷:۲۶

در ابتدای سال 92 و شروع بکار دولت آقای روحانی این عدد چقدر بود؟ طبق آمار بانک مرکزی، 490 هزار میلیارد تومن بوده ... الان چند برابر شده؟ چهار برابر ! یعنی چه؟ یعنی ارزش ریال در اختیار مردم، یک چهارم آنموقع شده. حالا نرخ سود مرکب سپرده بلندمدت بانکی در همین بازه چقدر میشود؟ 250% یعنی اگر پولتان را از آنموقع تا به امروز در بانک میگذاشتید، 2.5 برابر شده بود !! اگر در بورس میگذاشتید چطور؟ 4 برابر ! یعنی بورس خیلی بهتر از بانک است. اما سوال اصلی اینجاست که چرا دولت و اقتصاددانان دولتی و بانک مرکزی میفرمایند باید دلار 8000 تومن باشد؟؟ اگر ارزش ریال یک چهارم شده، پس دلار هم میشود 4 برابر دلار آن زمان (یعنی دلار 3800 تومنی) که میشود چقدر ؟ 15200 تومان ! پس 8000 تومن که میفرمایند مطلقا خنده دار و شعاری است ! ضمنا ایندکس دلار در بازارهای جهانی هم از آن سال تا به امروز، از عدد 82 به عدد 97 رسیده است یعنی اگر ارزش ریال ایران در این مدت ثابت می ماند، ارزش دلار خودش به تنهایی 18% رشد کرده پس 15200 بالا باید در 1.18 هم ضرب بشود که نتیجه میشود : 18000 تومان ! لطفا جهت اطلاع آقایان دانشمند اقتصاد و بانک مرکزی منتشر فرمائید. ممنونم.