• جمعه / ۱۱ مرداد ۱۳۹۸ / ۱۲:۴۴
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 98051105504
  • خبرنگار : 71467

حذف یارانه بگیران کمی جدی شد

حذف یارانه بگیران کمی جدی شد

بعد از تصویب آیین‌نامه مربوط به حذف دهک‌های بالای درآمدی و اکنون تهیه دستورالعملی در این رابطه به نظر می‌رسد غربالگری یارانه‌بگیران تا حدی جدی تر پیش خواهد رفت، البته فعلا تضمینی برای حذف کامل سه دهک بالا وجود ندارد و همه چیز روی کاغذ است.

به گزارش ایسنا، طبق تبصره (۱۴)قانون بودجه سال جاری دولت بار دیگر مکلف به حذف سه دهک بالای درآمدی از دریافت یارانه نقدی شده است.

از آنجایی که طی سال‌های گذشته و در قوانین بودجه بارها این تکلیف بر عهده دولت قرار داشت و ورود جدی به آن نکرده بود به نظر نمی‌رسید برای امسال هم برنامه خاصی در این رابطه وجود داشته و بار دیگر تکلیف قانون در همان بودجه باقی بماند.

اما در اواسط تیرماه یعنی بعد از سه ماه از اجرایی شدن قانون بودجه هیات دولت آیین‌نامه مربوط به حذف دهک‌های درآمدی را به تصویب رساند و اخیرا بحث‌ها به طور جدی‌تر در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مطرح است؛ به طوری که به تازگی مسئولان این وزارتخانه اعلام کردند که دستورالعملی را طی یک ماه آینده برای حذف یارانه پردرآمدها تهیه خواهند کرد که با همکاری وزارت ارتباطات و سازمان برنامه و بودجه مورد بررسی قرار می‌گیرد و نهایی خواهد شد.

گرچه برای حذف دهک‌ها آیین‌نامه به تصویب رسیده و دستورالعمل در حال تهیه است ولی باز هم این تضمینی برای حذف کامل سه دهک بالای درآمدی از سوی دولت نخواهد بود و البته این را هم در این مدت برخی مدیران دولت مورد اشاره قرار داده و گفته‌اند که باید بعد از بررسی‌ها این موضوع مشخص شود.

در سال‌های گذشته به دلایلی از جمله تکمیل نبودن بانک‌های اطلاعاتی و یا اینکه دولت نگران حذف یارانه کم درآمدها و بروز خطا در این موضوع بود اقدام جدی انجام نداد و فقط حدود سه سال پیش یارانه حدود چهار میلیون نفر را حذف کرد که در نهایت یک میلیون نفر از آن‌ها را برگرداند.

در هر صورت باید منتظر تدوین دستورالعملی که وزارت رفاه از آن سخن گرفته بود تا مشخص شود که بر چه مبنایی و چگونه قرار است دولت این بار جمعیت حداقل ۷۸ میلیون نفری یارانه بگیر در هر ماه را غربالگری کند و این انتظار وجود دارد که برخلاف دفعات گذشته شفاف‌سازی کاملی صورت گرفته و توضیح دهند که معیار حذف یارانه بگیران چیست و چگونه در این رابطه اقدام می‌شود.

آمار از این حکایت دارد که در حال حاضر بیش از ۷۸ میلیون نفر در هر ماه یارانه نقدی دریافت می‌کنند که هزینه نزدیک به ۳۵۰۰ میلیاردی در ماه و بیش از ۴۲ هزار میلیارد تومان در سال به همراه دارد. از سال ۱۳۸۹ تاکنون که پرداخت یارانه نقدی آغاز شده رقم ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی آن برای هر نفر هیچ تغییری نداشته و بالغ بر ۳۵۰ هزار میلیارد تومان در این سال‌ها صرف پرداخت نقدی شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۵-۱۱ ۱۶:۵۴

سلام هر کجا در اقتصاد احتیاج به اقدام برای جلوگیری از ائتلاف منابع ملی است درنگ نباید کرد یارانه ها بصورت نقدی آن هم به همه اقشار غلط بوده و درست هم نیست دولت باید سریع حتی برای بقیه یارانه بگیران راه درستری پیدا کند چون پرداخت ان به این صورت لطمه به اقتصاد ملی است