• دوشنبه / ۱۸ شهریور ۱۳۹۸ / ۱۴:۱۰
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 98061809037
  • خبرنگار : 71129

تحولات بریگزیت و تعلیق پارلمان بریتانیا از امروز تا اکتبر؛

جانسون: پارلمان بار دیگر درباره انتخابات زودهنگام رای‌گیری کند

جانسون: پارلمان بار دیگر درباره انتخابات زودهنگام رای‌گیری کند

دولت بریتانیا قرار است از نمایندگان بخواهد تا برای دومین بار به برگزاری انتخابات زودهنگام رای دهند و این می‌تواند یکی از آخرین اقدامات پارلمان پیش از تعلیق باشد. پارلمان از شامگاه امروز دوشنبه به حالت تعلیق درمی‌آید.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری بی‌بی‌سی ورلد، نخست‌وزیری بریتانیا پیشنهاد رای‌گیری امروز (دوشنبه) را آخرین فرصت حزب کارگر برای تضمین برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی می‌داند؛ گرچه این انتظار می‌رود که دولت شکست بخورد چون احزاب اپوزیسیون به دنبال این هستند که اجتناب از بریگزیت بدون توافق در وهله نخست تحقق یابد و اجرایی شود.

در همین حال پارلمان بریتانیا از امشب تعلیق می‌شود و تا چهاردهم اکتبر (۲۲ مهرماه) جلسه پارلمان، کمیته‌های منتخب یا بررسی قوه مجریه برگزار نخواهد شد. این رویه به لحاظ قانونی صحیح است اما طولانی‌ترین تعلیق در تاریخ مدرن، در بحبوحه بزرگترین بحران سیاسی از زمان جنگ محسوب می‌شود.

سخنگوی بوریس جانسون اعلام کرد، پارلمان بریتانیا در پایان روز کاری امروز تا اواسط ماه آتی تعلیق خواهد شد.

لایحه‌ای که اجازه نمی‌دهد بریتانیا بدون توافق در تاریخ ۳۱ اکتبر از اتحادیه اروپا خارج شود، از طریق مجبور کردن بوریس جانسون به ارائه درخواست تاخیر، امروز به قانون تبدیل می‌شود اما سخنگوی نخست‌وزیر بریتانیا گفت، دولت لندن برای این ضرب‌الاجل درخواست تمدید نخواهد کرد.  

این سخنگو تاکید کرد، بوریس جانسون دیگر هیچ تاخیر "بی‌معنایی" را برای بریگزیت درخواست نخواهد کرد و قانونگذاران باید به انتخابات زودهنگام که اواخر امروز از سوی جانسون مطرح می‌شود، رای مثبت دهند تا این مساله حل و فصل شود.

بوریس جانسون، نخست‌وزیر بریتانیا قرار است با لئو وارادکار، نخست‌وزیر ایرلند در دوبلین دیدار کند.

جانسون نخستین بار پس از آن درخواست برگزاری انتخابات زودهنگام را داد که نمایندگان از حزب محافظه‌کار به نفع لایحه‌ای رای دادند که او را ملزم می‌کرد تا ضرب‌الاجل خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا را که ۳۱ اکتبر است، بیشتر کند اگر که توافق تا پیش از ۱۹ اکتبر به دست نیاید.

این لایحه به رضایت سلطنتی هم نیاز دارد و امروز قانون می‌شود اما انتقادهایی از سوی وزرا وجود دارد که آنها ‌آن را "خیلی ضعیف" خوانده و گفته‌اند که موضع مذاکره‌ای دولت با بروکسل را تضعیف می‌کند.

در همین حال، دومینیک راب، وزیر خارجه بریتانیا گفته است که دولت از قانون تبعیت می‌کند اما به تفسیر قانون بسیار با دقت خواهد بود. طرح برگزاری انتخابات زودهنگام که نیاز به حمایت دو سوم اعضای پارلمان بریتانیا دارد، هفته گذشته مطرح شده و شکست خورد و انتظار می‌رود این شکست دوباره تکرار شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha