• دوشنبه / ۲۵ شهریور ۱۳۹۸ / ۱۲:۵۳
  • دسته‌بندی: دفاعی - امنيتی
  • کد خبر: 98062511887
  • خبرنگار : 71489

جانشین فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء(ص):

دانشجویان ارتش باید بدانند در دوران دفاع مقدس چه گذشته است

دانشجویان ارتش باید بدانند در دوران دفاع مقدس چه گذشته است

جانشین فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء(ص)، تاکید کرد که دانشجویان ارتش که سالهای آینده فرماندهان ارتش خواهند شد، باید بدانند در ۸ سال دفاع مقدس چه گذشته است.

به گزارش ایسنا، امیر سرلشکر حسین حسنی‌سعدی جانشین فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء(ص) صبح دوشنبه در مراسمی که در دانشگاه فرماندهی و ستاد(دافوس) برگزار شد، با اشاره به آغاز جنگ تحمیلی۲۰ ماه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، خاطر نشان کرد: در طول این ۲۰ ماه، ۱۲ هزار نفر از مسئولان ارتش دستگیر شده و کنار گذاشته شدند؛ لذا به دلیل وجود نداشتن نظم و انضباط در ارتش در ابتدای انقلاب، انتخاب فرمانده برای تیپ‌ها و لشکرهای ارتش، کار بسیار مشکلی بود.

وی با بیان اینکه «یک‌ساله شدن خدمت سربازی و گسترده شدن نقل‌‌و‌انتقالات در پادگان‌ها و یگان‌ها، نظم و انضباط ارتش را به کلی به هم ریخته بود»، اظهار کرد: هنوز یک هفته از انقلاب نگذشته بود که ضدانقلاب به سمت پادگان مهاباد حرکت کرد و چون کسی نبود که از آن پادگان دفاع کند، این پادگان به راحتی سقوط کرد. ضد انقلاب سپس به سمت پادگان سنندج حرکت کرد و اگر این پادگان را هم می‌گرفت، احتمال از بین رفتن انقلاب وجود داشت.

جانشین فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء(ص) افزود: نیروی زمینی ارتش در منطقه کردستان حدود ۵۲۹ شهید و ۹۲۰ جانباز  تقدیم کرد که از میان این شهدا ۳۲۴ نفر افسر و درجه‌دار بودند.

سرلشکر حسنی سعدی با اشاره به به شهادت رسیدن ما فرماندهان تیپ و معاونان لشکر در نبرد کردستان، برای تامین امنیت گفت: ۲۸ خلبان نیز در طی ۲۰ ماه ابتدایی انقلاب در کردستان شهید شدند.

وی با تاکید بر اینکه ارتش از آغاز حملات عراق، غافل نبود، خاطر نشان کرد: بنی‌صدر نخست وزیر وقت یک نظامی آگاه و کارکشته نبود که بتواند مسائل نظامی را تحلیل کند، به همین دلیل وقتی پیش از آغاز این حملات ارتش به او هشدار حمله عراق را می‌داد، او نمی‌پذیرفت و مدعی بود که ارتش درحال بزرگنمایی است و می‌‌گفت «شما ارتشی‌ها مسئله را بزرگ می‌کنید، عراق جرئت جنگ علیه ما را ندارد»؛ این درحالیست که عراق در حال آماده کردن خود برای آغاز جنگ بود؛ آنها طرح های حمله ایران به عراق که از پیش انقلاب مطرح بود را کور کرد و به جنوب ایران روی آورده بودند.

جانشین فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء(ص) بابیان اینکه «ارتش در سال نخست دفاع مقدس، ابتدا دشمن را متوقف، سپس آن را تثبیت و بعد برای بیرون کردن دشمن از مرزها‌ی‌مان خود را مهیا کرد»، افزود: عراق که‌ می‌خواست ۲۴ ساعته خرمشهر را اشغال کند، بعد از ۳۰ روز نتوانست این کار را انجام بدهد؛ چرا که دلاوری‌های تیپ‌های سه‌گانه لشکر ۹۲ زرهی و نیروهای دانشکده افسری خرمشهر و همچنین مقاومت مردم این اجازه را به آنها نداد. سال دوم عملیات پیروزمندانه ثامن الائمه با همکاری مشترک ارتش و سپاه انجام شد، اما بعداز این سال، میان ارتش و سپاه فاصله افتاد.

وی در پایان بر لزوم ارائه جزئیات و تحلیل درباره چگونگی مقاومت ارتش در دوران دفاع مقدس تاکید کرد و گفت: دانشجویان ارتش که سالهای آینده فرماندهان ارتش خواهند شد، باید بدانند در ۸ سال دفاع مقدس چه گذشته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha