• دوشنبه / ۲۵ شهریور ۱۳۹۸ / ۱۴:۲۱
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 98062511969
  • خبرنگار : 71628

واکنش چین به اتهام‌زنی آمریکا علیه ایران درباره حمله عربستان

واکنش چین به اتهام‌زنی آمریکا علیه ایران درباره حمله عربستان

سخنگوی وزارت امور خارجه چین در واکنش به ادعای آمریکا علیه ایران درباره حمله به مجموعه پالایشگاهی آرامکو خواستار خویشتن‌داری و خودداری از اقدامات تنش‌زا شد.

به گزارش ایسنا، به نقل از رویترز، هوا چونینگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز دوشنبه به دنبال اتهام بی اساس دولت آمریکا علیه ایران مبنی بر دست داشتن در حمله به مجموعه پالایشگاهی شرکت آرامکو گفت که مقصر دانستن هر کسی درباره حمله به تاسیسات نفتی عربستان سعودی بدون مدرک قطعی، غیرمسئولانه است.

این مقام چینی که در پکن سخنرانی می‌کرد، همچنین خواستار آرامش و خویشتن‌داری شد.

وی در یک کنفرانس خبری روزانه گفت: بدون تحقیقی قطعی، فکر کردن درباره این که چه کسی مقصر است، به خودی خودی، خیلی هم مسئولانه نیست. موضع چین این است که ما با هر اقدامی که درگیری را گسترش داده یا شدت می‌بخشد، مخالفیم.

وی افزود: ما از کشورهای مرتبط می‌خواهیم که از اقداماتی که موجب گسترش دامنه تنش‌های منطقه می‌شوند، اجتناب کنند. ما امیدواریم که تمامی طرف‌ها بتوانند خویشتن‌داری کرده و به اتفاق هم از صلح و ثبات خاورمیانه حفاظت کنند.

به گزارش ایسنا، انتقاد این مقام چیینی درپی این مطرح می‌شود که  مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در ادعایی بی‌اساس گفت: در حالی که روحانی و ظریف وانمود می‌کنند که در دیپلماسی مشارکت دارند، تهران پشت نزدیک به ۱۰۰ حمله علیه عربستان سعودی است!

او در ادامه مدعی شد: ایران حمله‌ای بی‌سابقه به این تأمین‌کننده انرژی جهان داشته است. مدرکی دال بر این که این حملات از یمن انجام شده، وجود ندارد!

به دنبال این، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در پیامی توییتری در واکنش به ادعای پمپئو علیه ایران مبنی بر اینکه حمله به مجموعه پالایشگاهی شرکت آرامکو کار ایران بوده، نوشت: مایک پمپئو که در «فشار حداکثری» شکست خورده است، به «دورغ حداکثری» روی آورده است.

ظریف در ادامه گفت: آمریکا و مشتریانش به دلیل این توهم که برتری تسلیحاتی به پیروزی نظامی منجر خواهد شد، در یمن گیر افتاده‌اند.

وی افزود: مقصر دانستن ایران، به فاجعه خاتمه نخواهد داد. پذیرفتن طرح پانزدهم آوریل ما برای پایان دادن به جنگ و آغاز مذاکرات ممکن است به آن پایان دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha