• چهارشنبه / ۳ مهر ۱۳۹۸ / ۰۹:۰۴
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 98070301944
  • خبرنگار : 71577

یک اقتصاددان:

اگر ریگی به کفش ندارند حقوق‌ها را اعلام کنند

اگر ریگی به کفش ندارند حقوق‌ها را اعلام کنند

در حالی عدم همراهی برخی از دستگاه‌ها در ارائه اطلاعات خود به سامانه حقوق و مزایا ادامه دارد که یک اقتصاددان معتقد است علت این عدم همراهی‌ها می‌تواند حاکی از وجود تخلفات یا مشکلاتی در این دستگاه‌ها باشد.

به گزارش ایسنا، علی‌رغم الزام قانونی و فشار افکار عمومی به دولت برای راه‌اندازی سامانه حقوق و مزایا و ایجاد شفافیت نسبی در حقوق‌هایی که به کارمندان خود می‌دهد اما هنوز خبری از راه‌اندازی این سامانه نیست. با این حال پیش از این نیز رئیس سازمان امور استخدامی  از عدم همکاری برخی از دستگاه‌های عمومی خبر داده بود.

مجلس در قانون بودجه سال ۱۳۹۸ به صراحت دولت را ملزم به راه‌اندازی سامانه‌ای برای شفاف‌کردن حقوق و مزایای پرداختی به کارمندان کرده است با این حال و علی‌رغم ضرب‌العجلی که برای دولت تعیین شده است اما به نظر می‌رسد هنوز مسیر زیادی تا اجرای کامل قانون راه‌اندازی سامانه شفاف‌سازی حقوق و مزایا باقی مانده است. در این رابطه یک استاد دانشگاه به بررسی علت مقاومت برخی دستگاه‌ها در شفاف‌سازی حقوق و مزایا پرداخته است.

قانون باید ضمانت اجرایی هم داشته باشد

میثم موسایی - عضو هیئت علمی دانشگاه تهران - ضمن ضروری توصیف کردن شفاف‌سازی حقوق‌های کارمندان دولتی برای جلوگیری از بروز فساد اظهار کرد: نکته مهم این است که این الزام قانونی باید ضمانت اجرایی هم داشته باشد و برای مثال دستگاه‌هایی که به این قانون گردن نمی‌نهند پرداخت حقوق‌شان مختل شود.

او به مقایسه شفاف‌سازی حقوق‌ها در ایران و دیگر کشورهای توسعه یافته هم پرداخت و گفت: در دیگر کشورها میزان حقوق‌ها معلوم است، بنابراین هم مردم و هم دستگاه‌های نظارتی مانند سازمان‌ مالیاتی می‌دانند که هر فردی در سیستم دولتی چقدر حقوق می‌گیرد. این شفافیت حتی شامل مقامات بالاتر و افراد خاص هم می‌شود.

حقوق‌ها شفاف شود عدالت هم ایجاد می‌شود

موسایی به ضرورت شفاف‌سازی حقوق‌ها برای ایجاد عدالت در سیستم‌ اداری نیز اشاره کرد و گفت: زمانی که حقوق‌ها و مزایا شفاف شود آنگاه مشخص خواهد شد که آیا هر فرد متناسب با شایستگی و تلاش خود حقوق می‌گیرد یا نه؛ در چنین اوضاعی اگر افرادی حقوق‌های نامتناسب بگیرند فشار افکار عمومی و رسانه‌ها می‌تواند آن را اصلاح کند.

او با بیان اینکه دستگاه‌هایی که در برابر ارائه اطلاعات حقوقی خود مقاومت می‌کنند احتمالا دارای مشکلات و تخلفاتی هستند گفت که قوه مجریه باید بتواند از طریق فشارهای اجرایی و عملیاتی این دستگاه‌ها را ملزم به همکاری کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۷-۰۳ ۱۳:۱۰

من ریگی در کفش ندارم با مدرک دکتری تخصصی و 15سال سابقه مدیریت و رئیس اداره بودن در هلال احمر 4میلیون تومان زیر حکم ام می باشد. مسئولین ومعاون محترم رئیس جمهور بدانند.

avatar
۱۳۹۸-۰۷-۰۳ ۱۴:۰۱

اگر پست ها براساس استاندارد اختصاص یابند پرداخت ها نیز براساس استانداردها خواهد بود و شخصی است و ربطی به دیگری ندارد .

avatar
۱۳۹۸-۰۷-۰۴ ۰۷:۵۵

بله شفافیت فقط باعث نجات از فساد خواهد شدو عدالت وشفافیت لازم وملزوم هم هستند. حتی حقوق ریاست جمهوری امریکا هم معلوم وشفاف هست بعد حقوق یک مدیر گمنام ایرانی چرا نباید معلوم باشد