• سه‌شنبه / ۹ مهر ۱۳۹۸ / ۰۲:۳۲
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 98070806335
  • خبرنگار : 71577

سردفتران هم ساز مخالف کوک کردند

پزشکان مالیات ندهند بقیه هم نمی‌دهند!

پزشکان مالیات ندهند بقیه هم نمی‌دهند!

بی‌اعتنایی آشکار پزشکان به قانون نصب سامانه‌های فروش سازمان امور مالیاتی (کارتخوان هوشمند) مساله‌ای است که می تواند باعث مقاومت دیگر اصناف نسبت به اجرای این قانون شود؛ به طوری که از همین حالا برخی از اصناف پردرآمد دیگر مانند سردفتران سعی دارند مانند پزشکان درآمدهای خود را بسیار اندک جلوه دهند!

به گزارش ایسنا، صندوق‌های مکانیزه فروش، طرح جدید سازمان امور مالیاتی برای سیستماتیک کردن اخذ مالیات از اصناف مختلف است. اولین صنفی هم که قرار بود این طرح در آنجا اجرا شود صنف پزشکان بود که گمان می‌رود فرار مالیاتی کلانی در آنجا در حال رخ دادن است.

براساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس میزان فرار مالیاتی پزشکان چیزی حدود ۶۷۰۰ میلیارد تومان در سال است؛ در حالی که این صنف در حال حاضر فقط حدود ۱۵۰ میلیارد تومان مالیات پرداخت می کنند.

۷۰ درصد از پزشکان ابایی از جریمه سازمان امور مالیاتی ندارند

صحت و سقم این اعداد و ارقام را از روی واکنش منفی پزشکان به طرح نصب صندوق های مکانیزه فروش(کارتخوان هوشمند) تا حدودی تشخیص داد. زمانی که سازمان امور مالیاتی آنها را ملزم به نصب کارتخوان‌های هوشمند (متصل به سامانه مالیاتی) کرد اما تنها حدود ۳۰ درصد از پزشکان به آن تن دادند و مابقی حتی از جریمه دو درصد از کل درآمدشان هم باکی به خود ندادند.

طبق اطلاعیه‌ای که سازمان امور مالیاتی منتشر کرده است، بعد از صنف پزشکان ۱۵ صنف دیگر ملزم به استفاده از سامانه صندوق فروش و صدور فاکتور برای مشتریان هستند که در این بین وکلا، مشاوران حقوقی و دفاتر اسناد رسمی در اولویت هستند.

به همین مناسبت اخیرا برخی از نمایندگان اصناف مشمول نصب سامانه‌های فروش مالیاتی فعال شده و سعی دارند همانند پزشکان با اظهار اعسار و نداشتن درآمد، افکار عمومی را تحت تاثیر قرار دهند.

نیمی از درآمد سردفتران را دولت می‌برد!

در یکی از عجیب‌ترین این اظهارات، رئیس کانون سردفتران در یک برنامه تلویزیونی درباره درآمدهای اعضای این صنف ادعا کرد: یکی از همکاران امروز می گفت فقط در یک ماه یک فقره گواهی امضا ۲۰ هزارتومانی داشته است؛ در سال ۱۳۹۷ تعداد ۲۵۹ نفر از همکارانم فقط ۱.۵ میلیون تا ۲ میلیون تومان درآمد داشتند. تعداد ۵۹۷۵ از همکارانم که ۶۰ درصد جامعه سردفتری هستند کمتر از ۲۵ میلیون در ماه درآمد دارند که نیمی از آن برای دولت است، چون ۱۵ درصد سهم دفتریار، ۱۰ درصد بازنشستگی، ۱۰ درصد مالیات همراه با اجاره و هزینه های دفتر را پرداخت می‌کنند.

این اظهارات در حالی صورت می گیرد که صنف سردفتران به دلیل شرایط انحصاری که بر این ورود به این حرفه حاکم است اتفاقا از درآمدهای بسیار بالایی برخوردارند اما از زمانی که بحث‌های مالیاتی جدی شده است آنها نیز قصد دارند که به نوعی درآمد خود را بسیار کمتر از آن چیزی که هست بیان کنند.

شکست یک قانون در پله اول

با این اوصاف به نظر می‌رسد عدم جدیت دستگاه‌های نظارتی در برخورد با پزشکان در مقوله مالیات‌گیری می‌تواند باعث تحریک بقیه اصناف به سرپیچی از قانون نصب سامانه‌های فروش شود. پزشکان اولین قشری بودند که قرار بود این قانون از آنها شروع شود اما با سرپیچی ۷۰ درصدی که از آن داشتند عملا باعث شدند که این قانون درباره آن‌ها اجرا نشود.

بر این اساس برخورد جدی با سرپیچی آشکار پزشکان از اجرای یک قانون مالیاتی الزامی جدی نه فقط برای مالیات‌ستانی از آنها بلکه برای مقوله مالیات‌ستانی به طور کلی است. واقعیت این است که در این نظارت نمی‌توان فقط از سازمان امور مالیاتی انتظار نظارت داشت بلکه دیگر دستگاه‌ها مانند سازمان بازرسی و حتی قوه‌ قضاییه نیز می‌توانند در این راستا برخوردهایی داشته باشند.

به گزارش ایسنا، صندوق‌های مکانیزه فروش یا سامانه‌های فروش در واقع ابزار نظارتی سازمان امور مالیاتی بر دخل اصناف مختلف است. این صندوق لزوما یک صندوق با مختصاتی که در ذهن داریم نیست و برای مثال در باره همین صنف پزشکان به صورت یک دستگاه ‌کارتخوان خواهد بود که یک حافظه روی آن نصب است و اطلاعات درآمدی را به سازمان امور مالیاتی گزارش می دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۷-۰۹ ۰۷:۱۸

باید در اخذ مالیات از پزشکانی که پول به دولت داده اند ویا با هزینه شخصی خود در خارج از کشور درس خوانده اند با پزشکانی که در دانشگاههای دولتی مدرک پزشکی و تخصص خود را اخذ کرده اند تفاوت قائل شویم

avatar
۱۳۹۸-۰۷-۰۹ ۱۳:۲۱

چه حرف مفتی، پزشکانی که در ایران درس خواندند به عنوان تعهد خدمت طرح رفته اند، درآمد و مالیات چه ربطی به محل تدریس دارد

avatar
۱۳۹۸-۰۷-۰۹ ۰۹:۱۵

قوه قضائیه باید ورود کنه وگرنه هیچ کس عرضه برخورد و ایستادن جلوی این قشر ... رو نداره.

avatar
۱۳۹۸-۰۷-۰۹ ۰۹:۴۶

به به واقعا به به.....

avatar
۱۳۹۸-۰۷-۰۹ ۱۰:۴۶

کلا ۱۰۰ هزار پزشک شاغل داریم که ۴۰ هزار عمومی هستند و ۶۷۰۰ میلیارد فرار مالیاتی دارند. یعنی نفری ۶۷ میلیون! مگه چقدر این پزشکان عمومی درآمد دارند؟

avatar
۱۳۹۸-۰۷-۰۹ ۲۲:۰۴

درود بعضی ها نصف عمرشونو صرف درس خوندن میکنن تا یه درامد خوب داشته باشن تا به نون و اب میرسن بعضی ها میان میگن نصف پولتونو بدین به ما

avatar
۱۳۹۸-۰۷-۰۹ ۲۲:۳۰

متاسفانه در شرایطی که منعی برای محدوده حرف زدن وجود ندارد این می شود که هر کارشناس و کارنشناس از خودش آمار می دهد که میزان فرار مالیاتی چنین است و چنان است و مردم هم که در مضیقه اند بی فکر منطقی بودن این اعداد آنرا می پذیرند به یقین می دانم و می گویم که هدف از این پیامها غیر از اصل خود همین خبر است و هدف جابجایی توجه افکار عمومی است

avatar
۱۳۹۸-۰۷-۰۹ ۱۲:۴۷

اتفاقا کاملا برعکسه، میگن نمیدیم چون بقیه نمیدن

avatar
۱۳۹۸-۰۷-۰۹ ۱۳:۰۰

خدا میدونه. درسته که فرار مالیاتی به اندازه اختلاس و فرار به کانادا شنیعه ولی مردم ( پزشکها هم) از خودشون میپرسن وقتی دسترنج فرهنگیان در قالب بانک سرمایه رفت و بعد هم میل شد , چه تضمینی وجود داره که پول هایی که افراد به عنوان مالیات برای ابادانی مملکتشون میدن به سرنوشت صندوق ذخیره فرهنگیان دچار نشه و یا صرف اهداف احمقانه برای تخریب حیثیت مملکت نشه.

avatar
۱۳۹۸-۰۷-۰۹ ۲۱:۱۹

ممنون. با آرزوی موفقیت برای سازمان مالیات و همکاری با بخشهای دیگر نظام برای این هدف مهم!

avatar
۱۳۹۸-۰۷-۰۹ ۲۲:۳۲

خبرنگاربهتره بره دنبال اینکه مالیاتها تاحال چی شده و بره دنبال اون پولهای هنگفت فروش نفت که تاحال چی شده. چون تاوانی براش نداره راحت به اقشارمردم حمله ور میشن که مالیات نمیدن

avatar
۱۳۹۸-۰۷-۰۹ ۲۲:۴۰

صفحه شما مرتب رفرش می شود.

avatar
۱۳۹۸-۰۷-۰۹ ۲۳:۲۰

تنها قشری که تمام وکمال مالیات رو می پردازه سردفتران هستند چرا تمام حساب وکتابهاشون روش ومعلومه ودارای اشراف کامل داره براین موضوع وهر کس این حرف رو زده اطلاعات حقوقی نداره

avatar
۱۳۹۸-۰۷-۱۰ ۰۱:۳۸

... بیچاره کارمند جلوتر از حقوقش مالیات کسرمیکنند در حالیکه بیشترمردم با درامدها و مشاغل مختلف چنددهه است که مالیاتی نمیدن هیچ بلکه با هزار حقه ورشوه اززیرش درمیرن اون عدالت اجتماعی که میگن اینه دیگه!!!!!