• پنجشنبه / ۱۸ مهر ۱۳۹۸ / ۰۳:۱۵
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 98071712967
  • خبرنگار : 71038

یک کارشناس مسائل آمریکا تشریح کرد

چه عواملی، ترامپ را مجبور به خروج نیروهای نظامی آمریکا از خاورمیانه کرده است ؟

چه عواملی، ترامپ را مجبور به خروج نیروهای نظامی آمریکا از خاورمیانه کرده است ؟

یک کارشناس مسائل آمریکا اظهار کرد: آمریکا به دلیل مشکلات اقتصادی و فرسایش اعتبار سیاسی‌اش در عرصه جهانی چاره‌ای ندارد که یک بازبینی اساسی در رویکرد خود نسبت به مسائل جهانی و منطقه خاورمیانه داشته باشد تا از میزان بار سنگینی که اکنون حمل می‌کند، بکاهد.

امیرعلی ابوالفتح در گفت‌وگو با ایسنا در مورد تصمیم اخیر رئیس جمهور آمریکا مبنی بر خروج نیروهای نظامی این کشور از شمال سوریه و دیگر سیاست‌های رئیس جمهور این کشور در مورد مسائل خاورمیانه خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد که باید بین تفکرات ترامپ که بخشی از جامعه فکری آمریکا معروف به ملی گراها را نمایندگی می‌کند با دیگر نخبگان آمریکایی که در اکثریت هستند و به ادامه سیاست‌های آمریکا در عرصه جهانی مبتنی بر جهان شمولی و نقش آفرینی در عرصه بین‌المللی دلبستگی دارند، تفکیک قائل شد.

وی با بیان اینکه گروهی که ترامپ نمایندگی افکار عمومی آنها را بر عهده دارد در آمریکا در اقلیت هستند ولی عالیترین مقام تصمیم گیری یعنی ریاست جمهوری در دست آنها است ، ادامه داد: ترامپ از مدت‌ها پیش بحث خروج نیروهای نظامی آمریکا از سوریه را مطرح کرده بود چرا که او معتقد است که باید تعهدات آمریکا در برابر موضوعات کم اهمیت در عرصه جهانی کاهش پیدا کند و دولت واشنگتن  در برابر تامین منافع دیگران هزینه‌ای پرداخت نکند، تصمیم اخیر ترامپ در مورد سوریه نیز متاثر از همین رویکردی است که به آن اشاره شد، گرچه مخالفت‌ها با این رویکرد در آمریکا گسترده است.

این کارشناس مسائل آمریکا با اعتقاد بر اینکه دولت واشنگتن به دلیل مشکلات اقتصادی و فرسایش اعتبار سیاسی‌اش طی سال‌های اخیر، چاره‌ای جز این ندارد که یک بازبینی اساسی در رویکرد خود نسبت به مسائل جهانی و منطقه‌ای داشته باشد ، تصریح کرد: اگر هزینه‌هایی که اکنون آمریکا برای دخالت در امور جهانی صرف می‌کند متوقف نشود و این هزینه‌ها به انجام جراحی اقتصادی در آمریکا اختصاص داده نشود این کشور  طی سال‌های آینده از رقبای خود عقب می‌ماند. گرچه باید به این موضوع توجه کرد که سیاست در آمریکا به جنگ ، مداخله نظامی و پرداخت هزینه در ارتباط با این موضوعات عادت کرده، چرا که تامین منافع بخشی از جامعه آمریکا از این طریق حاصل می‌شود و آنها در برابر تغییر این سیاست مقاومت خواهند کرد.

ابوالفتح با اعتقاد بر اینکه اگر جریان ملی‌گرا به ریاست ترامپ در آمریکا مجبور به عقب نشینی از سیاست مورد اشاره  شود، این عقب نشینی کوتاه مدت خواهد بود، اظهار کرد: آمریکایی‌ها چاره‌ای ندارند که سیاست خود در خاورمیانه را تغییر دهند و مسئولیت‌ها را به کشورهای متحد خود واگذار کنند و از سیاست حضور فیزیکی در منطقه دست بردارند.

این کارشناس مسائل آمریکا در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه در تحلیل‌ها باید به این موضوع توجه داشت که ترامپ دارای شخصیتی نمایشی است، گفت: طبق اخبار منتشر شده آمریکایی‌ها قرار است تعداد محدودی از نیروهای خود را از سوریه خارج کنند ولی ترامپ با بزرگنمایی تلاش دارد که این موضوع را به یک موفقیت بزرگ برای خود تبدیل کند. در حالیکه میزان نیروهایی که قرار است خارج شوند عدد بزرگی نیست و خروج این میزان از نیروها از این منطقه تغییری در سرنوشت خاورمیانه ایجاد نمی‌کند.

وی در پایان اظهارات خود تاکید کرد: اگرچه ممکن است ترامپ نتواند  سیاست خاورمیانه‌ای آمریکا را که سال‌ها است از سوی دولتمردان این کشور دنبال می‌شود، تغییر دهد و در برابر مخالفت‌ها مجبور به عقب نشینی شود ولی در نهایت جامعه نخبگان آمریکا ، این کشور را به سمت تغییر سیاست‌های خاورمیانه آمریکا سوق خواهند داد چرا که چاره‌ای جز این ندارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۷-۱۸ ۱۰:۴۴

خیر عزیز جان ، آمریکا دارد زرنگتر می شود . آنها می خواهند به جای درگیری مستقیم مردم منطقه خاورمیانه را که تمام شرایط از جمله شیعه و سنی، عرب و عجم، پان فلان و پان بهمان در آن مهیا است به جان هم بیندازند و با فروش انواع سلاحها سودهای کلان ببرند و حتی قطره خونی هم از دماغ یکی از شهروندانشان نیاید. به همین سادگی و چه سیاست درست انگلیسی.