• پنجشنبه / ۲۵ مهر ۱۳۹۸ / ۱۱:۱۹
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 98072519048
  • خبرنگار : 71467

چند دلیل که پنج‌شنبه‌ها تعطیل نشد

چند دلیل که پنج‌شنبه‌ها تعطیل نشد

در طرح پیشنهادی برای تعطیلی پنج‌شنبه‌ها دولت از مخالفان اصلی بود، چراکه معتقد بود به دلایل کارشناسی متعددی این طرح امکان اجرایی شدن ندارد؛ بار مالی، مشکلات اداری و اختلال در ساعات کاری از جمله این دلایل است.

 به گزارش ایسنا، بارها طرح‌هایی برای اعمال تغییر در روزهای تعطیلی و کاری هفته مطرح شده و هنوز به نتیجه نرسیده است، زمانی تعطیلی شنبه‌ها مورد توجه قرار داشت و اخیرا هم پنج‌شنبه‌ها.

چندی پیش طرح تعطیلی مراکز اداری، آموزشی و قضایی در تمامی استان‌ها و شهرستان‌ها در روز پنج‌شنبه در  کمیسیون اجتماعی مجلس شورای بررسی و تصویب شد. نمایندگان نسبت به تصویب نهایی آن خوشبین بوده و اعتقاد داشتند می‌تواند موجب تقویت اقتصاد گردشگری و البته تقویت نهاد خانواده شود.

با این حال دولت با این طرح مخالفت کرد؛ به طوری که طرح را برای دریافت نظرات بین دستگاه‌های اجرایی توزیع می‌کند ولی با نظرات موافق و مخالف و استدلال‌هایی در این رابطه همراه می‌شود، ‌در نهایت طرح در هیات دولت مطرح و به رأی گذاشته شد که به آن رای مخالف می‌دهند.

اما اینکه چرا دولت با تعطیل شدن پنج‌شنبه‌ها مخالف است موضوعی است که جمشید انصاری-رئیس سازمان اداری و استخدامی- برای آن دلایل متفاوتی را مطرح کرده و گفته که دولت باید طبق آئین نامه داخلی مجلس نسبت به طرح هایی که نمایندگان ارائه می دهند اظهار نظر کند و در مورد این طرح پس از بحث های کارشناسی در دولت جمع بندی دولت مخالفت با این طرح است.

 تعطیلی پنج‌شنبه‌ موجب عدم تعادل می‌شود

 طبق توضیحات انصاری، دولت تنها مسئول کارکنان خود نیست بلکه مسئول اداره کشور است و با توجه به اینکه نزدیک ٢٤ میلیون نفر نیروی کار در کشور مشغول فعالیت هستند تصمیم گیری در خصوص تعطیلی یک گروه کوچک که حدود ١٠ درصد نیروی کار را تشکیل می‌دهد تاثیر جدی بر روی نیروی کار اصلی کشور در بخش های خصوصی و کارگری می‌گذارد.

به گفته وی این گونه تصمیم گیری ها یک نوع عدم تعادل در کشور ایجاد می کند مگر آنکه این قانون همه نیروهای کار کشور اعم از بخش دولتی و غیر دولتی را شامل شود که در آن صورت نیز هزینه زیادی به صاحبان صنایع و واحدهای تولیدی تحمیل خواهد شد.

اختلال در ساعت کاری

معاون رئیس جمهور همچنین با اشاره به این موضوع که این طرح ساعات کاری کارکنان دولت را که اتفاقا از بیت المال هم حقوق می گیرند کم خواهد کرد، گفت: در حال حاضر ساعات کار کارکنان دولت ۱۷۶ ساعت در ماه و برای مشمولان قانون کار ۱۹۲ ساعت در ماه است و با تصویب این طرح عملا کارکنان دولت ۱۶۰ ساعت در ماه فعالیت خواهند داشت که افزایش این فاصله موجب تبعیض بین گروه های مختلف کارمندی و کارگری بوده و مطمئنا به مطالبات و اعتراضات کارگران و شاغلین بخش خصوصی منجر می شود و دولت در شرایط کنونی ایجاد این فاصله و شکاف و تبعیض را به مصلحت نمی داند.

وی با اشاره به این موضوع که این طرح در خود دستگاه‌های اداری هم مشکل ایجاد خواهد کرد، گفت: بسیاری از خدمات به صورت روزمره باید به مردم ارائه شود. مثلا نمی توان بیمارستانها و مراکز حمایتی را پنج شنبه ها تعطیل کرد. در حال حاضر تنها روزهای جمعه کارکنان بیمارستان ها و این مراکز تعطیل هستند که در این روز نیز کارکنان بصورت کشیک هستند و یا بسیاری از واحدهای خدماتی دیگر مانند برق، گاز و آب و شهرداری ها خدمات روزمره به مردم  ارائه می دهند که با  تصویب این طرح قطعا در خدمت رسانی به مردم ایجاد اختلال خواهد شد.

ایجاد هزینه با تعطیلی پنجشنبه

رئیس سازمان اداری و استخدامی اجرای این طرح را دارای بار مالی برای دولت دانست و گفت: در این طرح ساعات کار ادارات از ٩ صبح تا ساعت پنج بعدازظهر تعیین شده است که با این وضعیت مسایلی چون تامین ناهار کارکنان نیز باید در دستور کار ادارات قرار گیرد که عملا به دولت بار مالی تحمیل می شود و نظم ادارات نیز دچار اختلال خواهد شد که این موضوع مغایر با اصل ۷۵ قانون اساسی نیز است،بنابراین با توجه به مجموعه این دلایل اجرای این طرح به مصلحت نبوده و دولت با آن موافق نیست.

گرچه دولت با طرح تعطیلی پنج‌ها موافق نیست، اما اعلام کرده که اگر زمانی در مجلس تصویب شود، آن را اجرایی خواهد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۷-۲۵ ۱۲:۰۱

تناقض در این گفتار دولت به خوبی مشهود است. اگر ساعت اداری کم شود چرا چون ساعت کاری تا 5 بعد از ظهر می شود. الان مگر کسانی که تا 14:30 کار می کنن گرسنه می مانند تا برسند خونه؟! همان 4 الی 5 عصر می شود. الان بسیاری از ادارات بصورت تعطیل و نیمه تعطیل است و فرقی نمی کند پنجشنبه رسما تعطیل شود چون بار مالی زیادی مانند هزینه های پشتیبانی و آب و برق کم می شود. در ثانی همانطور که مطرح نمودند مراکز خدماتی ویژه همیشه در تعطیلات بصورت شیفتی و کشیک اداره می شود. برای آنها هم این تفاوت احساس نمی شود. با یک روز تعطیلی بیشتر رونقی که در بحث گردشگری داخلی و تفریحات ایجاد می شود را نمی توان نادیده گرفت

avatar
۱۳۹۸-۰۷-۲۵ ۱۲:۰۷

این مشکلات برای تهران هم وجود داره؛ پس چرا ادارات تهران پنجشنبه ها تعطیل میشه؟

avatar
۱۳۹۸-۰۷-۲۵ ۱۷:۱۳

اگر اقتصاد مشکل اول است پس باید: -شنبه‌ها تعطیل شود، به دلایل تجارت بین‌المللی مهمتر و سودمندتر است. -با کم شدن ساعت کاری به روزی 6 ساعت (هفته 30 ساعت) موقعیت برای دو شیفته شدن روز کاری (مثلا 7 تا 13 و 13 تا 19) به راحتی فراهم است. این کمک به کم شدن بیکاری میکند و راه را برای بهره وری بیشتر از کار و هم بهره وری بیشتر از ارائه خدمات دولتی و استفاده از زیرساخت‌های کار (ساختمان، تلفن، راه، ...) ایجاد میکند! -بدون کم شدن حقوق تا چند سال (بستگی به تورم دارد) بالا بردن حقوق منتفی باشد تا این فشار اقتصادی به دولت و شرکتها جبران شود. -کمک به روان کارکنان، خانواده‌ها و کمک به گردشگری و احساس رفاه همگانی. -پخش شدن فشار به زیرساخت‌های کشور در ساعات به‌خصوص و مختلف در روز. -بالارفتن درآمد دولت از بیشتر شدن پایه مالیاتی به دلیل بیشترشدن اشتغال در کشور و مصرف (البته اگر دولت دریافت مالیات را بالأخره درست و همگانی کند!) در حقیقت نظریه کم کردن ساعت کاری، در موقعیت تورم و رکود و بیکاری، بسیار درست و بجاست، ولی اینجا نظام اقتصادی و دولت است که باید پیشرفت کند تا توان ایجاد بهره وری بیشتر را داشته باشد!

avatar
۱۳۹۸-۰۷-۲۶ ۰۱:۳۷

ina ke az aval maloom bood chera asla harfesh zade shod?

avatar
۱۳۹۸-۰۷-۲۶ ۲۲:۵۱

... امیدواریم تعطلیلی 5 شنبه های تهران هم برداشته بشود.

avatar
۱۳۹۸-۰۷-۲۸ ۱۵:۰۸

فقط به فکر خودشان وپایتخت نشینان هستند چرا سال 95 تصویب میکنند والان نه میگویند این چیزی غیر از عدم تعادل را میرساند

avatar
۱۳۹۸-۰۸-۲۲ ۱۱:۰۸

پنج شنبه ها بايد تطيل بشه. نميدونم اين مقاله رو كي نوشته ولي تا تونسته فقط و فقط خواسته مخالفت كنه وگرنه همش راه حل هاي خيلي خيلي آسان و بدونه هزينه اي داره.