• جمعه / ۱۰ آبان ۱۳۹۸ / ۱۴:۱۶
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 98081005201
  • خبرنگار : 71467

وضعیت ۱۴ میلیارد دلار کالاهای اساسی مشخص نشد

وضعیت ۱۴ میلیارد دلار کالاهای اساسی مشخص نشد

۱۴ میلیارد دلاری که در قانون بودجه برای تامین کالاهای اساسی تعیین شده بود، با وجود اما و اگرهایی که در رابطه با اختصاص آن وجود داشت در نهایت در مسیر پرداخت قرار گرفت، ولی تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر نحوه ارائه و جریان آن منتشر نشده و اخیرا مجلس برای بررسی آن ورود کرده است.

به گزارش ایسنا، طبق قانون بودجه سال جاری دولت مکلف شد تا ۱۴ میلیارد دلار برای تامین کالاهای اساسی و تجهزات پزشکی و دارو با نرخ ترجیحی تامین کند و گرچه این پیشنهاد از سوی خود دولت مطرح شده بود و نمایندگان به دلایل مختلف با آن مخالفت کردند اما در نهایت به تصویب رسید.

در شروع سال و اجرای قانون بودجه دولت موضع خود را تغییر داده و اعلام کرده به دنبال تعیین راهکارهای برای حذف یارانه پرداختی بابت کالاهای اساسی است؛ به عبارتی ۱۴ میلیارد دلار تعیین شده در بودجه را با ارز ۴۲۰۰ تومان تامین نکرده و آن را نرخ نیمایی پپردازد، دلیل هم آن بود که پرداخت ارز ۴۲۰۰ و اختلاف آن با بازار آزاد و ارز نیمایی موجب ایجاد رانت بزرگی می‌شد که در نهایت نفع چندانی از آن به مردم نمی رسید چرا که به اعتقاد نمایندگان مجلس و البته اذعان برخی مدیران دولتی کالاهای که با ارز ۴۲۰۰ وارد می شدند اغلب با قیمتی براساس ارز بازار آزاد در اختیار مردم قرار می‌گرفت.

با این که مجلس نیز ورود کرد و راهکارهای متفاوتی مطرح شد حتی بحث کوپن به میان آمد ولی دولت به یکباره تغییر مسیر داده و اعلام کرد تمامی کالاهای اساسی نیز با ارز ۴۲۰۰ وارد می‌شود.

مدت‌ها از اجرای قانون بودجه گذشته و تاکنون مشخص نشده ۱۴ میلیارد دلار کالاهای اسلاسی تاکنون به چه میزان و بر چه مبنایی برای واردات کدام گروه از کالاهای اساسی اختصاص پیدا کرده است.

این در حالی است که اخیرا لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی  به کمیسیون برنامه و بودجه اعلام کرده تا وضعیت پرداخت ارز ۴۲۰۰ به کالاهای اساسی را مورد بررسی قرار دهد.

 آن چه اخیر برخی از اعضای کمیسیون برنامه وبودجه در رابطه با وضعیت تامین کالاهای اساسی با ۱۴ میلیارد دلار پیش بینی شده در بودجه اعلام کردند از این حکایت داشت این رقم احتمالا تا ۱۰ میلیارد دلار کاهش پیدا کنند.

در این شرایط احتمال این که روند تامین ارز کالاهای اساسی در بودجه سال آینده تغییر کند زیاد است؛ به طوری که این روزها بحث‌های در رابطه با اختصاص ارز با نرخ نیمایی به تمامی کالاهای اساسی مطرح بوده که در این حالت احتمالا به این گروه از کالاها یارانه تعلق خواهد گرفت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۸-۱۰ ۲۲:۱۸

همین دلار ها رفت جیب دلالان یک دلارش هم نه مردم رنگش را دیدندو نه کالای 4200 توبازار هست.

avatar
۱۳۹۸-۰۸-۱۱ ۱۰:۳۲

ردش رو بگیرید میرسید به شرکتهای تازه تاسیس کاغذی که وجود خارجی ندارن