• سه‌شنبه / ۲۸ آبان ۱۳۹۸ / ۰۴:۰۰
  • دسته‌بندی: علم ورزش
  • کد خبر: 98082717754
  • خبرنگار : 71469

آسیب بلندمدت در انتظار ورزش ایران!

آسیب بلندمدت در انتظار ورزش ایران!

عضو هیات علمی پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی با اشاره به اینکه پژوهش در حوزه ورزش مسئله‌ای الزامی است که باید در راستای تولید علم به آن توجه جدی کرد، گفت: به طور حتم عدم توجه به ورزش، آسیب بلند مدتی را به این حوزه وارد خواهد کرد.

علی کاشی در گفت‌وگو با ایسنا، در ارتباط با میزان نفوذ علم در ورزش ایران و این‌که تا چه میزان شاهد تاثیر علم در این حوزه هستیم، اظهار کرد: اگر بخواهیم نسبت به سایر کشورها مقایسه‌ای انجام دهیم باید بگوییم سرانه پژوهش در حوزه ورزش در ایران کمتر است، اما کشور ما نیز از ورود علم و پژوهش در ورزش متاثر بوده و شاهد فارغ‌التحصیلی ۷۰ هزار دانشجوی رشته تربیت بدنی هستیم که به صورت علمی آموزش دیده‌اند و بروزترین مطالب ورزشی دنیا را مطالعه کرده‌اند که این مساله نشان از وجود پایه‌های مناسب ورزش و تربیت بدنی در کشور دارد.

وی با اشاره به این‌که نتوانسته‌ایم در علمی کردن ورزش موفق عمل کنیم، گفت: این‌که آیا توانسته‌ایم علم را در حوزه ورزش به جامعه منتقل کنیم و از آن بهره ببریم باید عنوان کرد ضعف ما در همین حوزه است و نتوانسته‌ایم در این زمینه موفق باشیم، هرچند دانشگاه‌های خوبی در رشته تربیت بدنی در ایران وجود دارد و دانش‌آموختگان بسیار خوبی تربیت شده‌اند.

عضو هیات علمی پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی با اشاره به این‌که فارغ‌التحصیلان علوم ورزشی در قیاس با سایر دانشجویان از رتبه بالایی برخوردارند و سطح علمی آن‌ها بالاتر از میانگین قرار دارد، اظهار کرد: متاسفانه عمده فارغ‌التحصیلان رشته تربیت‌بدنی و علوم ورزشی درگیر فعالیت‌های اجرایی در وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم و وزارت ورزش و جوانان شده‌اند و دیگر تولیدی در حوزه علم ورزش ندارند و این در حالی است که سرانه و هزینه‌کرد پژوهش ورزشی در دستگاه‌ها در ایران پایین است.

وی ادامه داد: باید بخشی از بودجه سازمان‌ها و دستگاه‌های ورزشی صرف تولید بومی علم ورزش شود، اما به دلیل محدودیت‌های بودجه‌ای و کاهش سرانه بودجه و تخصیص‌های اعتباری، شاهد آن هستیم که بودجه‌ها به امور جاری اختصاص می‌یابد و این مساله به طور حتم آسیب بلند مدتی را به حوزه ورزش وارد خواهد کرد که دلیل آن عدم توجه به پژوهش است.

عضو هیات علمی پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی با تاکید بر این‌که ورزش در ایران اولویت نیست و اگر قصد داریم جامعه سالمی داشته باشیم باید به منظور پیشگیری از بیماری‌ها اقدام کنیم، ادامه داد: دچار شدن افراد به بیماری‌ها و اختلالات مختلف ناشی از عدم توجه به ورزش کردن و فعالیت بدنی است. خوشبختانه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بودجه خود را در حوزه سلامت دریافت می‌کند اما متاسفانه در حوزه پیشگیری اولویتی تعریف نشده است و بودجه‌ای نیز تخصیص نمی‌یابد.

کاشی با اشاره به این‌که در کشوری مانند آمریکا افرادی که سطح فعالیت بدنی بالاتری دارند و پیاده‌روی می‌کنند کمتر دچار بیماری می‌شوند، اظهار کرد: در این کشورها از سوی سازمان‌های بیمه‌گر تخفیفات مختلفی برای افرادی که فعالیت بدنی بالاتری دارند اتخاذ می‌شود و در کشور ما نیز باید چنین مساله‌ای مدنظر قرار گیرد و این‌گونه شاهد تعریف مشوق‌های مختلفی باشیم تا میزان فعالیت بدنی افراد افزایش یابد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha