• پنجشنبه / ۲۸ آذر ۱۳۹۸ / ۱۴:۱۰
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 98092821400
  • منبع : دیوان عالی کشور

دیدار روسای بسیج دانشجویی دانشگاه‌های تهران با رئیس دیوان عالی کشور

دیدار روسای بسیج دانشجویی دانشگاه‌های تهران با رئیس دیوان عالی کشور

روسای بسیج دانشجویی دانشگاه‌های تهران با حجت الاسلام و المسلمین مرتضوی مقدم رئیس دیوان عالی کشور دیدار و گفت‌وگو کردند.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام مرتضوی مقدم در این نشست پس از استماع اظهارات دانشجویان در خصوص اطاله دادرسی در دیوان عالی کشور گفت: تمام سعی و تلاشم بر این است که راهکاری در این زمینه بیابیم. یکی از مشکلات، ورودی پرونده‌ها است که باید در این مورد تدبیری کنیم. در استان‌ها پیشنهاد داده‌ایم که پرونده‌ها منظم و اطلاعات پرونده در فهرست وجود داشته باشد تا سریعا رای در دیوان صادر شود.

وی تصریح کرد: آراء وحدت‌رویه واقعا برای قضات مشکل‌گشا است، آراء متعددی برای یک موضوع صادر می‌شود و این محدودیت ندارد که چه کسی اعلام کند، یک حقوقدان که اگر دو رای معارض را برای ما ارسال کند، ما وظیفه داریم که تکلیف آن را روشن کنیم. از این موارد استقبال می‌کنیم و مشکل‌گشا است و بسیاری از تجدیدنظرها را کاهش می‌دهد.

رئیس دیوان عالی کشور درباره نظارت بر عملکرد دادگاه‌ها بیان کرد: نظارتی را شروع کرده‌ایم که یک هفته گروهی از قضات را به استان‌ها می‌فرستیم که در دادگاه‌ها کنار قضات، آرا و کیفیت استناد و استدلال آن‌ها را بررسی می‌کنند و روز آخر شخصا به استان می‌روم، در روز پایانی تمام قضات دادگاه‌های کیفری و تجدیدنظر استان را جمع می‌کنیم و نکاتی که باید رعایت شود را اعلام می‌کنند که در آراء اثرگذار است.

وی در رابطه با ارتباط با دانشگاه افزود: در نظر داریم که نشست‌هایی با حقوقدان‌ها و اساتید دانشگاه برگزار و از نظراتشان استفاده کنیم. همچنین باید شفافیت آراء به اندازه‌ای باشد که حیثیت افراد مخدوش نشود. طرفدار این هستیم که آراء شفاف باشد و ابهامات برطرف گردد.

مرتضوی مقدم با اشاره به برخورد با قضات فاسد گفت: در دستگاه قضایی یک رای خلاف شرع هم زیاد است و دستگاه را زیر سوال می‌برد، چون باید از همه جا سالم‌تر باشد. انتظار از دستگاه قضایی زیاد است و بحمدالله با تغییراتی که در دستگاه قضایی انجام شده حرکت به سوی سلامت آغاز شده است.

وی تاکید کرد: هیچ چیزی نباید ما را از آراء متقن و عادلانه باز دارد، نظر قضایی باید براساس اصول شرعی و قانونی باشد.

رئیس دیوان عالی کشور در پایان خطاب به دانشجویان تاکید کرد که پیشنهادات شما کاربردی و قابل مطالعه و بحث است و برای هرکدام می‌توان مصداق آورد و مدون کرد. از این مسائل استقبال می‌کنم و هر موردی که برای فعالیت دیوان عالی کشور مفید است، مکتوب ارائه دهید.

در این نشست مقرر شد که نشست‌های فصلی با دانشجویان برگزار شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha