• سه‌شنبه / ۸ بهمن ۱۳۹۸ / ۱۲:۵۹
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 98110805842
  • خبرنگار : 71600

حال و روز اقتصاد ایران از نگاه سازمان ملل

شرایط اقتصاد ایران بهتر می‌شود

شرایط اقتصاد ایران بهتر می‌شود

ارزیابی های سازمان ملل، نوید از وضعیت اقتصادی بهتر برای ایران در دو سال پیش رو می‌دهد.

به گزارش ایسنا، سازمان ملل در بخشی از گزارش چشم انداز اقتصاد جهانی خود در دو سال پیش‌رو به پیش‌بینی وضعیت شاخص های کلان اقتصاد ایران پرداخت. به گفته سازمان ملل، بازگشت مجدد تحریم های آمریکا و تنش با عربستان مهم ترین ریسک های خارجی بر سر راه اقتصاد ایران بوده اند. این نهاد به دولت ایران توصیه کرده است تا با متنوع سازی بخش های مختلف اقتصادی خود، بازگشت سطح رشد اقتصادی به محدوده مثبت را تسریع کند.

نرخ بیکاری

طبق این گزارش، نرخ تورم در ایران پس از رسیدن به ۱۲.۶ درصد در سال ۲۰۱۲ روندی نزولی را طی کرد تا جایی که با رسیدن به نرخ ۱۰.۴ درصدی در سال ۲۰۱۴ به کمترین سطح ۱۰ سال اخیر خود رسید اما مجدد روندی صعودی به خود گرفت. ارزیابی‌های سازمان ملل نشان می دهد نرخ بیکاری ایران در سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ به ترتیب ۱۲ درصد و ۱۲.۸ درصد بوده است.

نرخ تورم

در بازه زمانی ۱۰ ساله ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۹، نرخ تورم ایران تنها در سال ۲۰۱۶ با قرار گرفتن در سطح ۸.۷ درصدی تک رقمی بوده است. با این حال طبق پیش‌بینی سازمان ملل روند نرخ تورم که با قرار گرفتن در سطح ۳۳.۵ درصد در سال ۲۰۱۹ به اوج خود رسید، تغییر خواهد کرد و با از سر گیری روند کاهشی، نرخ تورم ۳۲.۴ درصدی در سال ۲۰۲۰ و تورم ۲۷.۸ درصدی در سال ۲۰۲۱ برای اقتصاد ایران پیش بینی شده است.

رشد اقتصادی

پس از آن‌که رشد اقتصای ایران با رسیدن به ۱۳.۴ درصد در نخستین سال پس از امضای برجام (۲۰۱۶) به اوج خود رسید؛ میزان تولیدات ناخالص داخلی ایران در مداری کاهشی قرار گرفت تا جایی که رشد منفی ۷.۱ درصدی سال ۲۰۱۹، ضعیف ترین رشد اقتصادی ایران از سال ۲۰۱۲ بوده است. با این حال به مانند سایر شاخص های کلان اقتصادی، دو سال پیش رو سال های بهتری خواهند بود و رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۰ منفی ۲.۷ درصد و در سال ۲۰۲۱ منفی ۱.۲ درصد پیش‌بینی شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۱۱-۰۸ ۱۶:۱۷

آره ماشاالله وضع اقتصادی ایران خیلی الان خوبه قراره روزبروز بهتر هم بشه در آینده!

avatar
۱۳۹۸-۱۱-۰۸ ۱۶:۴۸

من نمیفهمم . میشه واسه من توضیح بدید که چگونه وقتی رشد اقتصادی در دو سال آینده هم منفی خواهد بود وضع اقتصاد بهتر میشه؟؟

avatar
۱۳۹۸-۱۱-۰۸ ۱۹:۲۶

پیام به دانشجویان ایسنا با سلام به نظر میاد برای پیشبرد این پروژه اختصادی جدید، بهتر است دانشجویان ایسنا مستقیما دخالت کنند. به نام خدا 7042819 _17 سایت سامد طرح اقتصادی جدید جهت مبارزه با ارز خارجی مزاحم یکی از روشی که بشر در پیشرفت تکنولوژی و خودکفایی جامعه خود به آن وابسته است، تثبیت قیمت کالاها در یک مدت پنج ساله است که تاکنون تجربه شده است. در این خصوص، چون اقتصاد جهانی با نوسانات و دگرگونی همراه است، همیشه دولتها را در تصمیمات، به یک مشکل جدید روبرو می سازد و همیشه کارهای امروز پنج سال دیگر انجام می شود. این تاخیر، اقتصاد کشور را تخریب می کند. برای رسیدن به یک اقتصاد استاندارد جهانی، کالاهای مورد نیاز بین کشورها با یک قیمت ارز روز جدید ( دلار و یا یورو ) به مدت ده سال با ارز همان کشور قیمت گذاری و تثبیت شود. در این خصوص، طرفین می توانند کالاهای مورد نیاز خود را تا مدت ده سال و با ارز کشور خود خریداری کنند حتی اگر نوسانات نرخی رخ داده باشد. پیشنهاد دوم برای تحقق بخشیدن به این کار، می توان یک ارز مشخص را هم به بانک جهانی آسیا پیشنهاد کرد. لذا جمهوری اسلامی ایران با دارا بودن ذخایر نفت و گاز و منابع طبیعی می تواند طرفین معامله را به سمت این کار متقاعد کند. با آرزوی موافقیت سید جواد میری جویباری 28/10/1398 خورشیدی.